Αναστάτωση κτηνοτρόφων για την νέα σχεδιαζόμενη παραχώρηση βοσκότοπων από την Περιφέρεια και τον κ. Γιαννακίδη που καταστρέφουν την κτηνοτροφία.

Προβλήματα δημιουργούνται στους  αγρότες όλου του νομού  Ξάνθης, μετά τις νέες επιχειρούμενες παραχωρήσεις εκτάσεων.

Προβλήματα δημιουργούνται στους  αγρότες όλου του νομού  Ξάνθης, μετά τις νέες επιχειρούμενες παραχωρήσεις εκτάσεων.

Ανάστατοι είναι και οι κτηνοτρόφοι το οικισμού Λευκόπετρας Ξάνθης για την νέα επίθεση που δέχεται η ήδη πληγωμένη  και παραπαίουσα κτηνοτροφία. Αυτές τις μέρες , σε μια νέα δήθεν φιλογεωργική ενέργεια, σε μια νέα φιέστα όπως εκείνη του Σκανδαλίδη στη Γενησέα, ξένη προς την τραγική κατάσταση κρίσης που επικρατεί στην κοινωνία, βγαλμένη άτακτες περιστασιακές κινήσεις και λογικές του χθές, ο κ. Γιαννακίδης, όπως μας καταγγέλλουν  προχωρεί σε «παραχωρήσεις- εκμισθώσεις γης» στην Λευκόπετρα, έναντι ευτελούς τιμήματος 5-10 πέντε ευρώ  το στρέμμα ετησίως.  Ήδη όμως η όλη ενέργεια δημιουργεί κοινωνική αναταραχή στην περιοχή της Λευκόπετρας-Ξάνθης, όπου οι κτηνοτρόφοι  αντιδρούν  στον  «αποκλεισμό  -καταστροφή» τους από τον μοναδικό βοσκότοπο των 60-70 στρεμμάτων που τους απέμεινε και βρίσκεται μπροστά στα ποιμνιοστάσιά τους με  1000 ζώα περίπου, με αναντίστοιχο οικονομικά και κοινωνικά σκοπό να δοθεί 4-5 κατ’ ευφημισμό νέους αγρότες, που θα επιλεγούν. Δημιουργείται αίσθημα αδικίας, ένταση και δικαιολογημένη οργή, γιατί τους αφαιρείται, όπως λένε, το δικαίωμα στην επιβίωση.

Είναι προφανές ότι με τις παραχωρήσεις «θίγεται» η κτηνοτροφία ,θίγεται η αντιστοιχία έκτασης και επιδοτούμενης από την ΕΕ κτηνοτροφίας και τίθεται το ερώτημα με ποιους όρους και ποίων υπαλλήλων βεβαιώσεις πρόκειται να γίνουν οι παραχωρήσεις αυτές και τι  θα απογίνουν οι κτηνοτρόφοι.

Καλούμε  τον κ. Γιαννακίδη να έλθει άμεσα σε συνεννόηση με τους θιγόμενους, να διαφυλάξει την πληττόμενη κτηνοτροφία  και να ματαιώσει –τώρα- κάθε σχεδιαζόμενη απόφασή του .

Σχετικά Άρθρα

Back to top button