Νέο πολιτικό “κόλπο – γκρόσο” του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα

Το γραφείο του ΟΓΑ στην Κομοτηνή θεωρώντας τσιφλίκι του την υπηρεσία, δεν απαντά στα τηλεφωνήματα των ασφαλισμένων εξαναγκάζοντάς τους για μια απλή πληροφορία να υποβάλλονται σε έξοδα και χάσιμο χρόνου μεταβαίνοντας στα γραφεία της από την Καβάλα, την Ξάνθη και τον Εβρο.

Η αιώνια δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού είναι πρόβλημα της υπηρεσίας και του οργανισμού και όχι θηλιά στο λαιμό των ασφαλισμένων.

Ας βρει η διεύθυνση του γραφείου τον τρόπο της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Το γραφείο του ΟΓΑ στην Κομοτηνή θεωρώντας τσιφλίκι του την υπηρεσία, δεν απαντά στα τηλεφωνήματα των ασφαλισμένων εξαναγκάζοντάς τους για μια απλή πληροφορία να υποβάλλονται σε έξοδα και χάσιμο χρόνου μεταβαίνοντας στα γραφεία της από την Καβάλα, την Ξάνθη και τον Εβρο.

Η αιώνια δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού είναι πρόβλημα της υπηρεσίας και του οργανισμού και όχι θηλιά στο λαιμό των ασφαλισμένων.

Ας βρει η διεύθυνση του γραφείου τον τρόπο της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Είναι υποχρεωμένη ν’ απαντά στις τηλεφωνικές κλίσεις και να ενημερώνει έγκυρα, με σαφήνεια και με υπευθυνότητα τον πολίτη.

 

Χαμός το Σάββατο στη γνωστή γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ με το πρόβλημα των ηλεκτρονικών του συστημάτων, τα οποία δε δέχονταν κάρτες πιστωτικές – χρεωστικές και οι συναλλαγές γίνονταν μόνο με μετρητά.

Γενικά τα μηχανήματα έκδοσης των αποδείξεων είναι πάρα πολύ αργά, μέχρι εκνευρισμού και δεν έχουν καμία σχέση με τη γνωστή “γερμανική ταχύτητα”.

Σε περίπτωση υποψίας πλαστού χαρτονομίσματος (βάσει ένδειξης του μηχανήματος – συσκευής που υπάρχει σε κάθε ταμείο), δεν ακολουθούνται οι οδηγίες και το επιστρέφουν στον καταναλωτή, ζητώντας νέο χαρτονόμισμα.

Το Σάββατο για τους καταναλωτές και με την πληρωμή της αξίας των προϊόντων μόνο με μετρητά, χάθηκε ένα μεγάλο ποσό για τη δημιουργία του αφορολόγητου ποσού.

 

Νέο πολιτικό “κόλπο – γκρόσο” του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται με γνωστό αφήγημα και χιλιοπαιγμένο επικοινωνιακό παιχνίδι, την αύξηση κατά 5% του ενιαίου φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου με προσωρινό αντιστάθμισμα την μη μείωση των συντάξεων μέσοσταθμικά 18% στους συνταξιούχους.

Δεν υπολογίζουν οι συγκυβερνώντες τις αλυσιδωτές αντιδράσεςι στην αύξηση των τιμών στα προϊόντα και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας στα εξαγόμενα, στη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της παραπέουσας  ελληνικής οικονομίας.

Η αντιπολίτευση και πρωτίστως η αξιωματική και ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει ν’ αναδείξουν το όλο θέμα και τις συνέπειες του και να τους μάθει να σκέφτονται και να ενεργούν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι οι συριζαϊκές  (Καμμένος – Τσίπρας) με διάφορα τρικ σχεδιάαζουν τον τρόπο της παραμονής τους στις καρέκλες εξουσίας.

Ελεος πια:

Ζούμε, εργαζόμαστε και υπάρχουμε σε ένα θολό πεδίο συριζανελικής πολιτικής ουτοπίας και πολιτικής αυταπάτης!

 

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει την άποψη, ότι, οι αλυτρωτικές βλέψεις των σκοπιανών προς εδάφη της χώρας μας έχουν σχέση, ίσως σε βάθος χρόνου, με τη δημιουργία της Δημοκρατίας του Αιγαίου με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη μας και προς επίτευξη του σκοπού τους έχουν ένα όνομα, μια επιδίωξη, ένα στόχο: την αποδοχή – παραχώρηση από τη χώρα μας της ονομασίας της χώρας τους ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Εάν το ένστικτο των πολιτών είναι λαθεμένο, προς τι η εμμονή των σκοπιανών να ονομάζεται η χώρα τους Μακεδονία, οι ίδιοι Μακεδόνες, να έχουν μακεδονική ταυτότητα και κόντρα στην ιστορία, να προσπαθούν να εμφανίζουν το μεγαλύτερο στρατηλάτη της ιστορίας, τον έλληνα Μέγα Αλέξανδρο, ως ιδρυτή κράτους και σημερινούς σλάβοσκοπιανούς ως απογόνους του, όταν τα σλαβικά φύλα πρωτοεμφανίστηκαν στην περιοχή τον 7ο π.Χ. περίπου και ο Μέγας Αλέξανδρος έζησε από το 356 – 323 π.Χ.

 

Σήμερα στη βουλή θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης (Γιώργος Σταθάκης) για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Υπάρχει ένας υποκκρυπτόμενος προβληματισμός και μια εμφανής αγωνία των βουλευτών Φλωρίνης – Κοζάνης – Αρκαδίας χωρίς όμως τάσεις καταψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.

Θα συζητηθεί από την αντιπολίτευση ονομαστική ψηφοφορία κατά την ψήφιση νομοσχεδίου;

Ενας – ένας, αργά – αργά, σταθερά – σταθερά, κόντρα στη λαϊκή θέληση και τους εργαζόμενους η συγκυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς με αρωγό, συμπαραστάτη και πιστό φίλο τον Πάνο Καμμένο, πωλούν – εκχωρούν τα ασημικά της χώρας, υπακούοντας πειθήνια στις έξωθεν εντολές και επιταγές.

Είναι πολιτικά λυπηρό, ότι, δεν κατόρθωσε να επιτύχει να εφαρμόσει και να πωλήσει μια κυβέρνηση φιλελεύθερη – νεοφιλελεύθερη το πραγματοποιεί, χωρίς κανένα δισταγμό, χωρίς ενοχές, η σημερινή συγκυβέρνηση.

Και το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει: μέχρι που μπορεί, είναι διατεθειμένη να φθάσει η σημερινή συγκυβέρνηση;

Εχει αναλογιστεί γιατί την έφερε στην εξουσία ο ελληνικός λαός και αν υπάρχει σχέση των προεκλογικών εξαγγελιών με τις μετεκελογικές κυβερνητικές πρακτικές.

Τα αφηγήματα “υποχρεωθήκαμε, δεν είναι στο DNA μας, αναγκαστήκαμε, πλανηθήκαμε” δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Όλα σήμερα γίνονται για κάποιο λόγο, δεν έχουν συμμαχήσει όλες οι δυνάμεις της φύσης κόντρα στη χώρα μας, απλά αποδείχθηκαν πολύ μικροί, πολύ λίγοι πολιτικά οι κυβερνώντες και η διατήρηση της καρέκλας εξουσίας ήταν, είναι και παραμένει ο ένας, ο κορυφαίος, ο μοναδικός στόχος.

Ως πότε όμως;

Όταν θα έρθει το πλήρωμα του εκλογικού χρόνου ο λαός θα δώσει με την ψήφο του τις απαντήσεις του, απονέμοντας πολιτική δικαιοσύνη.

 

Πανηγυρίζουν οι συγκυβερνώντες για την επίτευξη υπερπλεονάσματος 4% (έναντι του στόχου του 1,7% περίπου 7 δις ευρώ) για το 2017 σύμφωνατα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Βέβαια το υπερπλεόνασμα θα έπρεπε να συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση των δεκτών της πραγματικής οικονομίας, την ανάλογη πραγματική μείωση της ανεργίας, την αύξηση ρυθμών ανάπτυξης στις εξαγωγές, στον πρωτογενή, δευτερογενή τομέα.

Δυστυχώς, όσο και να χαλάμε το αφήγημα, την πολιτική συριζανελική σούπα το πρωτο γενές πλεόνασμα του 4% για το 2017 είναι πρώτον, της υπερφορολόγησης της κοινωνίας, της μείωσης μισθών – συντάξεων και της μη πληρωμής των υποχρεώσων του κράτους προς τους πολίτες.

Μας επαινούν οι έξω για την επίτευξη των υπερπλεονασμάτων, όταν στο εσωτερικό η ελληνική κοινωνίας ζει και βιώνει έναν γολγοθά, όταν φτωχοποιείται, όταν έχει καταρρακωθεί.

Οι αριθμοί ευημερούν, οι πολίτες δυστυχούν κύριοι της συγκυβέρνησης.

Αναλογιστήκατε ποτέ για ποιο λόγο ο λαός σας έφερε στην εξουσία και αν με τις θέσεις και πράξεις σας ποτίζετε, καλλιεργείτε την ΕΛΠΙΔΑ που του προφέρατε αφειδώς προεκλογικά;

 

Ανθρακας ο στιγμιαίος πολιτικός θησαυρός και κόλαφος τελικά για τη συγκυβέρνηση οι δηλώσεις της γαλλίδας υπουργού άμυνας σχετικά με την προμήθεια, μέσω λίζινγκ, δύο φρεγατών τύπου Frem.

Απλά μια συζήτηση έγινε, δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ανέφερε η γαλλίδα υπουργός.

Η σύμφωνη γνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης για την προμήθεια των δύο φρεγατών αν και ο κ. Τσίπρας ως αντιπολίτευση το 2013 είχε εναντιωθεί σφόδρα κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, υπερψηφίζουν, τις ανάγκες της χώρες επειδή το Αιγαίο είναι μια κλειστή θάλασσας και ίσως, υπάρχει και οσμή μιζών, φέρνει σε δύσκολη θέση τους συγκυβερνώντες οι οποίοι για μια ακόμα φορά προσπαθούν επικοινωνιακά  ν’ αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, πέρα και μακριά από άμυνα και στη θωράκιση των ενόπλων δυνάμεων που αποτελεί ύψιστη επιλογή για τον κάθε έλληνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button