Εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης στις 5 Φεβρουαρίου 2017 στις ορεινές περιοχές του Νομού Ξάνθης

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στης 27 Ιανουαρίου 2017, για το οποίο ενημερωθήκαμε μέσω των Τοπικών Μ.Μ.Ε. και αφορά τις εξ αναβολής αιμοδοσίες στης 22 Ιανουαρίου 2016 του Γ.Ν.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στης 27 Ιανουαρίου 2017, για το οποίο ενημερωθήκαμε μέσω των Τοπικών Μ.Μ.Ε. και αφορά τις εξ αναβολής αιμοδοσίες στης 22 Ιανουαρίου 2016 του Γ.Ν. Ξάνθης, αποφασίσαμε ομόφωνα να συνδράμουμε για ακόμη μια φορά τη συγκεκριμένη προσπάθεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για τις αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις ορεινές περιοχές του Νομού Ξάνθης.

Ως εκ τούτου υποστηρίζουμε το σκοπό αυτής της έκτακτης εξόρμησης κατανοώντας τις μεγάλες ανάγκες που έχει το Νοσοκομείο μας και τις εκκλήσεις του σημερινού Διοικητή του,  μιας και εμείς ως Σύλλογος ζητάμε επανειλημμένα εδώ και χρόνια από τις εκάστοτε διοικήσεις του Γ.Σ. Νοσοκομείου Ξάνθης και διευθυντές του Τμήματος αιμοδοσίας, να διενεργούν περισσότερες αιμοδοσίες εκτός του Νοσοκομείου, αλλά και απογευματινές αιμοδοσίες  για να εξυπηρετούμε τόσο τα μέλη του Συλλόγου μας, όσο και τους απλούς εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους συγγενείς και φίλους των ασθενών στο Νομό μας. Γνωρίζουμε βέβαια και τη χρόνια έλλειψη προσωπικού του Νοσοκομείου μας αλλά σε δύσκολες εποχές και με τεράστιες πλέον συνεχόμενες ανάγκες σε αίμα όλοι πλέον πρέπει να κάνουμε τις σχετικές υπερβάσεις σε προσωπικό, επαγγελματικό και εθελοντικό επίπεδο. Χαιρόμαστε που πλέον γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο το εθελοντικό κίνημα στην περιοχή μας με τη συμμετοχή νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας μας εκτός των ωραρίων εργασίας τους.

          Ο σύλλογός μας θα προσφέρει πλήρη υποστήριξη όσον αφορά τους  εθελοντές του, το προσωπικό του, την υλικοτεχνική υποδομή και τα δίκτυα επικοινωνίας του. Οι εθελοντές μας  θα ενημερώνουν για τα οφέλη και την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας άμεσα, με τη διανομή ενημερωτικού υλικού στα μέρη που θα γίνουν οι εξορμήσεις.

 

Επίσης παρόλο που οι συγκεκριμένες αιμοδοσίες δεν είναι σε συνδιοργάνωση μαζί μας αφού δε μας ζητήθηκε ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα, «Η ΑΓΑΠΗ» προτίθεται να ενημερώσει τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους συμπολίτες μας με την ανάρτηση υλικού όπως αφίσες και πανό αλλά και με την αποστολή ενημερωτικών SMS στα κινητά τηλέφωνα των εθελοντών μελών μας. Τέλος υπάρχει μέριμνα ώστε και οι τοπικοί υπεύθυνοι των ομάδων αιμοδοσίας της ορεινής περιοχής που χρόνια εργάζονται, συνεπικουρούν και δρουν εθελοντικά με αρκετή επιτυχία, να ενημερώσουν τα μέλη μας και συγχωριανούς τους και να συνδράμουν σε αυτή την έκκληση του Νοσοκομείου μας.

      Τέλος για ακόμη μια φορά δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε σε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την εθελοντική αιμοδοσία και την περεταίρω ανάπτυξή της στην περιοχή μας.

        Να υπενθυμίσουμε και από την πλευρά μας το πρόγραμμα των συγκεκριμένων εξορμήσεων που ανακοίνωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας:

 

Εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις ορεινές περιοχές του Νομού Ξάνθης

Ώρα

Περιοχή

Χώρος

09:00 – 13:00

Εχίνος

Κέντρο Υγείας

09:00 – 12:00

Κένταυρος

Περιφερειακό Ιατρείο

13:00 – 15:00

Σμίνθη

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων

 

 

Είναι μια ευκαιρία για όσους δε μπορούμε να πάμε τις καθημερινές στο Νοσοκομείο μας λόγω της εργασίας μας να «προσφέρουμε» το αίμα μας σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον. Σας περιμένουμε γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι παρά πολλές, το ακούμε κάθε μέρα δίπλα μας και γιατί….Κάθε σταγόνα μετράει.

 

Αγάπη είναι να αιμοδοτείς,

χωρίς ποτέ να μάθεις,

ποιος πήρε από το αίμα σου,

δύναμη για να ζήσει

 

 

Για το ΔΣ.

 

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                           Γεώργιος Αρ. Μαθιουδάκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button