Αναγκαία τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στην εθνική οδό Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων

Στην Εθνική οδό Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων και δη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μύκης, έχουν συμβεί πολλάκις αμέτρητα ατυχήματα.

Στην Εθνική οδό Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων και δη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μύκης, έχουν συμβεί πολλάκις αμέτρητα ατυχήματα.

Πόσα αυτοκίνητα άραγε, έχουν πέσει στην κοίτη του ποταμού της περιοχής του Εχίνου; Έχουμε χάσει το λογαριασμό πια. Δυόμιση χρόνια πριν, ένα ανήλικο παιδί κατεβαίνοντας με το ποδήλατό του στην περιοχή των Θερμών Ξάνθης, έχασε τον έλεγχο και λόγω έλλειψης προστατευτικού στηθαίου, έπεσε στην πλαγιά, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτο, για το υπόλοιπο της ζωής του! Πριν συμβεί το εν λόγω ατύχημα αλλά και έπειτα από το τραγικό γεγονός, οι οχλήσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα -και για τα υπόλοιπα- ήταν επανειλημμένες, αλλά χωρίς καμία ανταπόκριση από την πολιτεία.

Η τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στους δρόμους αυτούς είναι ζωτικής σημασίας και το γνωρίζετε! Πότε θα πρέπει επιτέλους να συμμορφωθούμε και να φροντίσουμε για την προστασία των συμπολιτών μας; Μόνο κάθε 4 έτη σε προεκλογικές περιόδους; Μόνο έπειτα από σωρεία ατυχημάτων; Αυτή η ανευθυνότητα πρέπει να σταματήσει. Δεν νομίζετε πως είναι καιρός να υπολογίσουμε επιτέλους τις ζωές των συνανθρώπων μας; Μήπως είναι ώρα να εξετάσει το θέμα αυτό ένας ευαισθητοποιημένος εισαγγελέας;

Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα σας ζητάμε, να δηλώσετε υπεύθυνα πότε σκοπεύετε να τοποθετήσετε τα προστατευτικά στηθαία κατά μήκος του δρόμου; Αλήθεια, αν τα ατυχήματα αυτά συνέβαιναν σε δικά σας οικεία αγαπημένα πρόσωπα, θα δρούσατε άμεσα και με περισσότερη ευαισθησία;

Αναμένουμε ακριβείς ημερομηνίες έναρξης εργασιών, διότι τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ καιρού και οι υποσχέσεις είναι ασήμαντες, εάν δεν συνοδεύονται από πράξεις και έργα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button