Ομονοια-Ξάνθη 3-1

Πρόβα τζενεράλε για την SKODA ΞΑΝΘΗ στο Γ.Σ.Π. της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης με αντίπαλο την Ομόνοια Λευκωσίας.

Οι δύο ομάδες έδωσαν το τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας τους πριν τις πρώτες ευρωπαϊκές συμμετοχές τους στο φετινό Europa League, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-1 χάρη στα τρία γκολ που σημείωσαν σε διάστημα 11 λεπτών στο β’ μέρος.

Ο Βασιλακάκης στο 11’ είχε πετύχει το 0-1, ο Τέιλορ στο 63’, ο Εφραίμ στο 73’ και ο Γκικίεβιτς στο 74’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Πρόβα τζενεράλε για την SKODA ΞΑΝΘΗ στο Γ.Σ.Π. της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης με αντίπαλο την Ομόνοια Λευκωσίας.

Οι δύο ομάδες έδωσαν το τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας τους πριν τις πρώτες ευρωπαϊκές συμμετοχές τους στο φετινό Europa League, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-1 χάρη στα τρία γκολ που σημείωσαν σε διάστημα 11 λεπτών στο β’ μέρος.

Ο Βασιλακάκης στο 11’ είχε πετύχει το 0-1, ο Τέιλορ στο 63’, ο Εφραίμ στο 73’ και ο Γκικίεβιτς στο 74’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Πριν από την έναρξη του αγώνα η Διοίκηση της Ομόνοιας διά μέσου του Αντιπροέδρου της Χρήστου Τσαγγάρη τίμησε την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ απονέμοντας πλακέτα στον Τεχνικό Διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου.  

 

Περιγραφή αγώνα

 SKODA ΞΑΝΘΗ και Ομόνοια Λευκωσίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην τελευταία τους πρόβα ενόψει Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα του Γ.Σ.Π. έχοντας και την συμπαράσταση των 8.000 περίπου φιλάθλων τους. Στο 3ο λεπτό είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Αντράντε αλλά η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν πολύ καλή. Προηγήθηκαν δύο ευκαιρίες με τους Μαρίν και Μαρσελίνιο και στο 11’ το 0-1 ήταν γεγονός. Ο Θόδωρος Βασιλακάκης – που σκόραρε και στο προηγούμενο φιλικό – πλάσαρε όμορφα τον Μορέιρα και άνοιξε το σκορ για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Στην εξέλιξη του ημιχρόνου οι δύο αντίπαλοι δημιούργησαν αρκετές φάσεις με την Ομόνοια να φαίνεται πως έχει μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ την ξανθιώτικη ομάδα στην κόντρα επίθεση να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Νίκος Καραγεωργίου πέρασε στο παιχνίδι τον Ισπανό τερματοφύλακα Τσέμα και τον Κώστα Φλίσκα στη θέση του σκόρερ Θόδωρου Βασιλακάκη. Η Ομόνοια, στο 63’, κέρδισε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και στην επίθεση που έβγαλε κατάφερε να σκοράρει με τον Τέιλορ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Σε ένα πρώτο 20λεπτο της επανάληψης στο οποίο πάντως δεν υπήρχαν οι μεγάλες ευκαιρίες και σε κάποιες περιπτώσεις φάνηκε η ένταση της πρόβα τζενεράλε με κάποια δυνατά μαρκαρίσματα. Στο 70ο λεπτό του αγώνα η βασική 11άδα της SKODA ΞΑΝΘΗ είχε αλλάξει κατά 8/11 με την Ομόνοια να ανεβάζει στροφές και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ενός λεπτού να σκοράρει δύο φορές. Κέρδισε πέναλτι κι ευστόχησε με τον Εφραίμ στο 73’ κάνοντας το 2-1 και ο Γκικίεβιτς με πλασέ στο 74’ διαμόρφωσε το 3-1. Μέχρι του φινάλε του αγώνα η ξανθιώτικη ομάδα προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ, είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον Τριάδη αλλά το 3-1 δεν άλλαξε. 

Φάσεις- Γκολ

3’ Δοκάρι για την Ομόνοια μετά από κεφαλιά του Αντράντε.

7’ Καλή επιθετική προσπάθεια για την SKODA ΞΑΝΘΗ με την παράλληλη σέντρα σουτ του Μαρίν που πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 10’ ο Μαρσελίνιο σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Ομόνοιας.

12’ Κάθετη πάσα του Σολτάνι στον Βασιλακάκη που με όμορφο πλασέ πέτυχε το 0-1.

19’ Γκολ που πέτυχε ο Μαρσελίνιο ακυρώθηκε σαν off side. Στην συνέχεια της φάσης ο Τέιλορ με κεφαλιά έχασε ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

25’ Ο Σολτάνι τελικός αποδέκτης της μπάλας στην κόντρα επίθεση, έκανε το αδύναμο πλασέ όμως για να μπλοκάρει ο Μορέιρα.

28’ Σουτ του Πλατινί κόντραρε και στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

29’ Πλασέ του Σοάρες άουτ.

41’ Σέντρα σουτ του Παΐτο πέρασε άουτ.

54’ Το σουτ του Σκέμπρι δεν βρήκε τον στόχο.

60’ Δυνατό άστοχο σουτ του Σοάρες.

63’ Ο Τέιλορ με πλασέ από κοντινή απόσταση πέτυχε το 1-1.

73’ Ο Εφραίμ με πέναλτι πέτυχε το 2-1.

74’ Ο Γκικίεβιτς με πλασέ σημείωσε το 3-1.

79’ Δοκάρι με τον Τριάδη για την SKODA ΞΑΝΘΗ από πολύ πλάγια θέση.

81’ Νέα καλή ευκαιρία με τον Τριάδη αλλά το σουτ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

83’ Κόρνερ του Τριάδη, κεφαλιά του Γκοχουρί, ο Αντράτε απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή!

84’ Σουτ του Πλατέλλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

86’ Καλή εκτέλεση φάουλ του Τριάδη απέκρουσε ο Μορέιρα και στην εξέλιξη της φάσης ο Πλατέλλας απείλησε αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

90′ Ο Τσέμα απέκρουσε την κεφαλιά του Γκικίεβιτς και ο Νάκας λίγο αργότερα νικήθηκε από τον Μορέιρα στο πλασέ του.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Αγγέλα Σωτηρίου

4ος Διαιτητής : Μάριος Τσαγγάρης

Κίτρινες: 56’ Παΐτο, 56’ Σκέμπρι, 69’ Μαρσελίνιο

Συνθέσεις

Ομόνοια: Μορέιρα, Θερβέθα (89’ Εμπέμπα), Αλαμπί, Σκαραμοτσίνο, Πλατινί (46’ Γκικίεβιτς), Σοάρες, Μαρκολίνι (82’ Μαργκάσα), Σκέμπρι (85’ Αγκουιάρ), Τέιλορ (70’ Εφραίμ), Ασίς, Αντράντε.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης (46’ Τσέμα), Κομεσίδης (70’ Μπέρτος), Παΐτο (Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Γούτας (70’ Γκοχουρί), Ντιέ (85’ Τορομανίδης), Μάνταλος (61’ Παπαδημητρίου), Βασιλακάκης (46’ Φλίσκας), Σολτάνι (70’ Τριάδης), Μαρσελίνιο (70’ Πλατέλλας), Μαρίν (80’ Νάκας).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button