Μεγάλη Ανταπόκριση στην Έκκληση για Βοήθεια ( για Εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου – Υιοθεσία και Πρόγραμμα Εκκλησιασμών στα 7 Γραφικά Εκκλησάκια της Παραμεθορίου)

 Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, που πραγματοποιεί από 2-ετίας εθελοντικά σποραδικούς εκκλησιασμούς με τα μέλη του,  προσκαλώντας και όσους επιθυμούν από την Τοπική Κοινωνία της Ξάνθης και στα επτά ( 7) γραφικά εκκλησάκια  που υπάρχουν διάσπαρτα στην Παραμεθόριο Περιοχή, κυρίως στο Πομακοχώρια, έτσι ώστε να λειτουργούν εκ περιτροπής με συχνότητα 1 φορά το δίμηνο και ταυτόχρονα να συντηρούνται, απηύθυνε ,προ 2 μηνών (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 6 Ιουν) , « Έκκληση προς

 Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, που πραγματοποιεί από 2-ετίας εθελοντικά σποραδικούς εκκλησιασμούς με τα μέλη του,  προσκαλώντας και όσους επιθυμούν από την Τοπική Κοινωνία της Ξάνθης και στα επτά ( 7) γραφικά εκκλησάκια  που υπάρχουν διάσπαρτα στην Παραμεθόριο Περιοχή, κυρίως στο Πομακοχώρια, έτσι ώστε να λειτουργούν εκ περιτροπής με συχνότητα 1 φορά το δίμηνο και ταυτόχρονα να συντηρούνται, απηύθυνε ,προ 2 μηνών (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 6 Ιουν) , « Έκκληση προς όλους τους Φορείς, Συλλόγους-Ενώσεις– Οργανώσεις, Κατασκευαστικές Εταιρείες, όπως και μεμονωμένα άτομα από την Τοπική Κοινωνία για τη βοήθεια τους και τη στήριξη της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας ».  

 

            Η εξέλιξη και η ανταπόκριση που σημειώθηκε, στο 2-μηνο που μεσολάβησε, στην  έκκληση για βοήθεια  ήταν μεγάλη και η άμεση  προοπτική  ,  είναι η ακόλουθη :

   

                Α. Αντιστήριξη Πρανούς – Συντήρηση Ιερού Ναού – Χρηματοδότηση

                       Το Δ’Σ. Στρατού ενέκρινε τη σύνταξη μελέτης από την 732 ΔΣΕ για την «Αντιστήριξη του Πρανούς» του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου ( Άνω Θέρμες ), όπως και τη πραγματοποίηση των εργασιών  συντήρησης ( μόνωση – βάψιμο, κλπ ). Οι εργασίες συντήρησης του ναού εκτελέστηκαν και ήδη ολοκληρώθηκαν από το 724 ΤΜΧ, με χρηματοδότηση από τη Ιερά Μητρόπολη  Ξάνθης και Περιθεωρίου.

 

                      Πραγματοποιήθηκε κοινή  επίσκεψη – αναγνώριση στο χώρο του Παρεκκλησίου, με τον  Αντιπεριφερειάρχη της  ΠΕ Ξάνθης, κ. Φώτη Καραλίδη  που συνοδευόταν από τους αρμόδιους   της  Διεύθυνσης ΤΥ  και Διεύθυνση  Δασών  για  να εξεταστεί το θέμα της ενδεχόμενης χρηματοδότησης της κατασκευής αντιστήριξης του πρανούς στα έργα Οδοποιίας, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ο Π/Υ του έργου υπερβαίνει χαρακτηριστικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης από τα υφιστάμενα κονδύλια . 

                     Η ΔΤΥ θα μεριμνήσει,(στις αρχές Σεπτεμβρίου),για την ασφαλτόστρωση της πρόσβασης προς το χώρο του ναού, όπως και την τοποθέτηση ενδεικτικής Πινακίδας Σήμανσης στην Ε.Ο ΕΧΙΝΟΥ-ΘΕΡΜΩΝ, καθώς και τη γενική  διαμόρφωση  περιβάλλοντος χώρου .

 

                 Η ΠΕ Ξάνθης με τη Δνση Δασών  και το Δασαρχείο Ξάνθης, θα εξετάσει τις δυνατότητες  κατασκευής καλαίσθητης περίφραξης τύπου ‘’πέργκολας δασαρχείου ‘’ στον περίγυρο του ναού.

                 Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης έχει ανοίξει ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Χρηματικής ΒΟΗΘΕΙΑΣ και συνεχίζει να συγκεντρώνει τις όποιες προσφορές όσων επιθυμούν, για τη συντήρηση του συγκεκριμένου ναού.( ώρες λειτουργίας :08:00-11:00). 

                

           Β.  Υιοθεσίες των  ι.ν. από Φορείς και Ιδιώτες

                 Υιοθετήθηκαν ,σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, από διαφόρους Τοπικούς Φορείς –Συλλόγους- Ενώσεις, αλλά και Ιδιώτες,  που ήδη έχουν αναλάβει  τη φροντίδα τους , οι  παρακάτω ιεροί  ναοί :

            

               1. «Αγίων Κοσμά και Κυριακής »,  στο χ.  Μύκη Ξάνθης

                      Η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών  και η Συνδικαλιστική Κίνηση των ε.ε Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, υιοθέτησαν τον ναό  και πραγματοποίησαν διπλό εορταστικό εκκλησιασμό στις 6 και 7 Ιουλίου, με μεγάλη συμμετοχή 75-80 άτομα. 

             2. «  Αγίου Στυλιανού » ,  στο χ. Ωραίο Ξάνθης

                   Ιδιοκτήτης  Λεωφορείου του  ΚΤΕΛ Ξάνθης.(κ. Γ. Μπαλαβανίδης )

             3.  «Αγίων Ιωακείμ  & Άννης », στο χ.    Θέρμες (Λουτρά)

        Σε  εξέλιξη για υιοθεσία , από ΕΑΑΣ/ Παράρτημα Ξάνθης.

     4.  «Αγ. Γεωργίου» στον Εχίνο Ξάνθης

                     Το ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ. (τη Φροντίδα, αφού συντηρήθηκε από 724 ΤΜΧ)  

          

ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΕΚΚΛΗΣΗ μας , προς ΟΛΟΥΣ

τους  Συλλόγους -Ενώσεις– Οργανώσεις, Κατασκευαστικές Εταιρείες, όπως και μεμονωμένα άτομα από την Κοινωνία της Ξάνθης,  για την:

  Βοήθειά τους,με  διάθεση τεχνικού προσωπικού εκτέλεσης του έργου ή και την αγορά  των απαιτουμένων υλικών,  έτσι ώστε να λειτουργήσει ασφαλές και ανακαινισμένο στην ημερομηνία που γιορτάζει, στις 22  Σεπτεμβρίου.

 

             Συμμετοχή τους σε μελλοντικούς εκκλησιασμούς που θα ανακοινωθούν ή να διοργανώσουν αντίστοιχους με δική τους πρωτοβουλία, που δυνατόν να συνδυαστεί με τέλεση κάποιου Ιερού Μυστηρίου (πχ. Βάφτιση)  για να λειτουργούν και ταυτόχρονα  να συντηρούνται  τα επτά (7)  διάσπαρτα γραφικά εκκλησάκια, που υπάρχουν στα Πομακοχώρια . Οι Προσεχείς  Εκκλησιασμοί (στους  εορτάζοντες ναούς), είναι:  

              23 και 24 ΑΥΓ.  ι.ν. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού,  στη ΜΥΚΗ.           

               9 ΣΕΠ. , στον   ι.ν.  Αγίων Ιωακείμ & Άννης, στις ΘΕΡΜΕΣ.( Λουτρά).

             22 ΣΕΠ, Εσπερινός στο ι. Παρεκκλήσι Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, στις Άνω ΘΕΡΜΕΣ. (Θα επακολουθήσουν λεπτομερείς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

 

        Υιοθεσία, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, από κάποιο Σύλλογο – Ένωση,για να ξαναπάρουν  ζωή με τους εκκλησιασμούς  και ταυτόχρονα να συντηρηθούν, τα τρία (3) εκκλησάκια, που ‘’αναζητούν’’ ανάδοχο:

–          Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου            :  Μεταξύ Εχίνου και ,Άνω Θερμών

      .         –   Άγιων Γεωργίου  & Δημητρίου          :  στις Σάτρες.

                –   Προσκυνητάρι  Αγίου Γεωργίου       : στη Μέδουσα.

    

  Στοιχεία Επικοινωνίας :

            Τηλέφωνα / FAX :25410-25425  και  κινητό:   6937100 910.

  email :  eaasxanthis@gmail.com

  

 

                               Για το ΤΣ/ Παραρτήματος  ΕΑΑΣ Ξάνθης.

 

 

                  Ο

                       Ο

          Πρόεδρος

                Γραμματέας

 

 

    Γεώργιος Γεωργιάδης

       Παπάγος Παπανικολάου

          Υπτγος ε.α.

                 Ανχης ε.α.

 ( κιν: 6937100910 και * 705416)                       ( κιν:6978 397793

Σχετικά Άρθρα

Back to top button