Υψηλές πληρότητες στην Αν.Μακεδονία-Θράκη τις γιορτές

Ποσοστά πληρότητας πάνω από 90% εμφανίζουν τα ξενοδοχεία της Καβάλας, αλλά και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων στο διάστημα των εορτών και όσο πλησιάζουμε προς την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «xronometro.com» ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης.Ηγετικό ρόλο στην επισκεψιμότητα αυτή την περίοδο καταλαμβάνει η Δράμα, όπου λαμβάνει χώρα η «Ονειρούπολη», αλλά και εξαιτίας του ανοίγματος του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, όμως δεν πηγαίνουν πίσω περιοχές, όπως η Ξάνθη, ακόμη και η Αλεξανδρούπολη, αλλά και η Ορ

Ποσοστά πληρότητας πάνω από 90% εμφανίζουν τα ξενοδοχεία της Καβάλας, αλλά και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων στο διάστημα των εορτών και όσο πλησιάζουμε προς την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «xronometro.com» ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης.Ηγετικό ρόλο στην επισκεψιμότητα αυτή την περίοδο καταλαμβάνει η Δράμα, όπου λαμβάνει χώρα η «Ονειρούπολη», αλλά και εξαιτίας του ανοίγματος του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, όμως δεν πηγαίνουν πίσω περιοχές, όπως η Ξάνθη, ακόμη και η Αλεξανδρούπολη, αλλά και η Ορεστιάδα.”Δεν είναι υπερβολή ότι πάμε πολύ καλά και σε αυτή την περίοδο. Οι πληρότητες είναι υψηλότατες στα ξενοδοχεία σε όλη την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., καθώς πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το 90%. Η Δράμα κυριαρχεί αυτή την εποχή λόγω της διοργάνωσης της «Ονειρούπολης», αλλά και με το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Βεβαίως, λείπει το χιόνι, αλλά γίνονται διάφορες δραστηριότητες μέσα στις γιορτές. Εορταστικά δρώμενα υπάρχουν και στις υπόλοιπες πόλεις, με αποτέλεσμα να τις προσεγγίζουν επισκέπτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ μεγάλο κύμα Τούρκων επισκεπτών θα φανεί στα μέρη μας την Πρωτοχρονιά. Πολλούς Τούρκους επισκέπτες έχει καταφέρει να πάρει η Ορεστιάδα, όπως κι η Αλεξανδρούπολη με τον όμορφο στολισμό τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία της Σταυρούπολης Ξάνθης δείχνουν άνοδο στις κρατήσεις κατά 30%! Ήμασταν ψηλά και πέρυσι, όμως υπάρχει άνοδος για το 2016 και ίσως να αγγίξουμε το 100% σε πληρότητες σε ορισμένα καταλύματα. Δεν γνωρίζω αν καταφέρουμε να πιάσουμε αυτά τα νούμερα, όμως είναι πολύ ευχάριστο ότι καταγράφονται πληρότητες με ποσοστά άνω του 90%”.Αυξήσεις στις πτήσεις εσωτερικού τις ημέρες των εορτών κατά 25%Ο κ. Αμοιρίδης ανέφερε ότι ανοδική είναι και η τάση στις αεροπορικές αφίξεις στην περιοχή μας για όλο το 2016, που μεταφράζεται σε ένα ποσοστό αύξησης κατά 13% σε σύγκριση με το 2015. «Υπάρχει ανοδική κίνηση στις αεροπορικές αφίξεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου κατά 13%, σε σχέση με το 2015. Μέσα στις γιορτές, ήδη καταγράφεται μια αύξηση 25%, σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα. Υπάρχει θετική τάση. Ιδίως οι αφίξεις από την Αθήνα δίνουν μεγάλη προοπτική για την περιοχή μας και υπάρχει μια θετική καταγραφή και για τον εγχώριο τουρισμό, τον οποίο χρειαζόμαστε. Τα ποσοστά ήταν πολύ χαμηλά τα τελευταία χρόνια, συγκριτικά με την περασμένη δεκαετία, όμως θέλουμε να δείξουμε στους Έλληνες επισκέπτες ότι είμαστε εδώ και μπορούμε να τους δώσουμε υπηρεσίες να περάσουν καλά»

 

Ενίσχυση αεροπορικών συνδέσεων

Για την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου 2017, ανακοινώνονται νέες αεροπορικές συνδέσεις και ενίσχυση υφιστάμενων με προορισμό το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος. Ελβετία, Ρωσία, Λευκορωσία, αποτελούν νέες χώρες που θα συνδεθούν αεροπορικά με την ΑΜΘ. Παράλληλα ενισχύονται με νέες πτήσεις και σύνδεση νέων πόλεων τους Σουηδία, Αυστρία και Γερμανία. Συνολικά μέχρι σήμερα για το 2017 έχουν ανακοινωθεί επιπλέον 9 νέες αεροπορικές συνδέσεις ανά εβδομάδα που αναμένεται να προσθέσουν πάνω από 1500 εν δυνάμει εβδομαδιαίες αφίξεις επισκεπτών από αυτές τις χώρες. Ιδιαίτερα σημαντικό ότι θα διαθέτουν ελεύθερα εισιτήρια προς πώληση (only flight) και όχι μόνο μέσω κλειστών τουριστικών πακέτων.

Η αύξηση των πτήσεων από ευρωπαϊκές πόλεις προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος σημειώνεται για τρίτη χρονιά και δημιουργεί προϋποθέσεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από την Άνοιξη του 2017. Οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν με ακόμη μεγαλύτερη επιλογή αεροπορικών εταιρειών και συνδέσεων να μας προσεγγίσουν και είναι ζητούμενο αυτό να το εκμεταλλευτούμε για το σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η προσέγγιση που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια, σοβαρά και διακριτικά όπως απαιτείται μέχρι να ανακοινωθούν οι αποφάσεις και οι συνεχείς επαφές με τις διοικήσεις εταιρειών μεγάλων τουριστικών οργανισμών και αεροπορικών εταιρειών σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχουν συνεισφέρει και αποδίδουν. Εργαζόμαστε συνεχώς ώστε να κάνουμε ακόμη περισσότερο αναγνωρίσιμη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, να επεκτείνουμε συνεργασίες και να ωφεληθούν το δυνατό περισσότερες περιοχές μας από αυτό.

 

 

αξιοποιήση ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεργασία της Περιφέρειας με θεσμικούς φορείς του τουρισμού (Τουρ. Πράκτορες, ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα δωμάτια) για τη διαμόρφωση δέσμης έργων στοχευμένης προβολής της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στα πλάισια του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, με αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ. Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση εργασίας στο γραφείο του αρμόδιου Περ. Συμβούλου για θέματα τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη στη Ξάνθη. Τον Ιανουάριο αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι άξονες κατανομής δράσεων και ποσών.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button