ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΕΣΙΣΤΙΑ

  1. Εχθρικές Απειλές – Ύπουλες Συμμαχίες

α.    Αρχίζοντας από Δυσμάς, προς Ανατολάς, κατά μήκος των συνόρων μας, γενιτσαροειδή, φασιστοειδή κακέκτυπα του Μουσολίνι (Ράμα, Γκρουέφσκι, Ερντογάν) φωνασκούν, ουρλιάζουν και ακονίζουν μαχαίρια, κατά της Πατρίδας μας, την οποία με τόσο αίμα, τόσες θυσίες, τόσο σκληρές μάχες, κατ’ ανάγκη, την οριοθετήσαμε, μέσα, στην πάλαι ποτέ, απεραντοσύνη του Ελληνισμού, ο οποίος έφθανε από την Ευρώπη, Β.

  1. Εχθρικές Απειλές – Ύπουλες Συμμαχίες

α.    Αρχίζοντας από Δυσμάς, προς Ανατολάς, κατά μήκος των συνόρων μας, γενιτσαροειδή, φασιστοειδή κακέκτυπα του Μουσολίνι (Ράμα, Γκρουέφσκι, Ερντογάν) φωνασκούν, ουρλιάζουν και ακονίζουν μαχαίρια, κατά της Πατρίδας μας, την οποία με τόσο αίμα, τόσες θυσίες, τόσο σκληρές μάχες, κατ’ ανάγκη, την οριοθετήσαμε, μέσα, στην πάλαι ποτέ, απεραντοσύνη του Ελληνισμού, ο οποίος έφθανε από την Ευρώπη, Β. Αφρική, στον Ινδό ποτ., όπου εκεί χτυπά η καρδιά μας, αλλά όμως τα σύνορά μας, είναι ΕΔΩ, κάστρα απαραβίαστα και αδιαπραγμάτευτα.

β.    Η Ελλάδα από το 1952, έχει ενταχθεί στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Σκοπός, κάθε Συμμαχίας, είναι η προάσπιση και εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, των κρατών μελών της. Για ποιά όμως Συμμαχία μιλάμε; Αυτή που υπήρξε, ανακόλουθη της αποστολής της, η οποία αφού υφ’ άρπαξε, την γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση της Ελλάδος, τηρώντας την αρχή των ίσων αποστάσεων, έναντι της προκλητικότητας της Τουρκίας; Δεν ξεχνούμε ότι το ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Αγγλία, δια της Τουρκίας, εισέβαλαν στην Κύπρο, προκαλώντας, κτηνώδη γενοκτονία, την οποία, κακώς αποκαλούν, μόνο Τραγωδία.

γ.    Μήπως είμαστε αφελείς; Ο Ομπάμα, στην αρχή της πρώτης του προεδρίας διακατεχόμενος, από έντονο φιλοτουρκισμό, την πρώτη χώρα που επισκέφθηκε, ήταν η Τουρκία. Στο τέλος της δεύτερης προεδρίας του, όχι από φιλελληνισμό, αλλά από υφέρποντα φιλοτουρκισμό, παρά τις οποιεσδήποτε, παραστάσεις, δίκην θεάτρου, επισκέφθηκε την Ελλάδα. Έχει ήδη αρχίσει, να σκηνοθετείται, μια νέα Ανταλκίδειος ειρήνη (εκτενέστερα θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο μας), με την επίσκεψη Ομπάμα, όπου η Ελλάδα, μεθοδεύεται να χάσει και να ακρωτηριασθεί, υπέρ της Τουρκίας, προκειμένου να την εκτονώσουν, από τα τόσα προβλήματά της, γύρωθε της (Κουρδικό, Συριακό, Προσφυγικό, εσωτερικές αναταραχές συνεπεία πραξικοπήματος κλπ) Δυστυχώς, η πάγια θέση του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, παρά την καταβαλλομένη υποκρισία, παραμένει φιλοτουρκική.

δ.    Αμυντικό ανάχωμα, στις κάθε μορφής απειλές, στις ύπουλες και υποχθόνιες Συμμαχίες, στους ψευτοφιλέλληνες, είναι οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας, τις οποίες κάποιοι, αφελείς, άφρονες, ανθέλληνες πολιτικοί, τις αγνοούν, λοιδορούν, υποβαθμίζουν και υποσκάπτουν την αμυντική και αποτρεπτική ισχύ τους.

2.           Που μπορεί να φθάσουμε

              α.    Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπονομευόμενες, είτε ηθελημένα, λόγω εμφυλιοπολεμικών ψυχώσεων, είτε από λάθη και άστοχες κάθε μορφής πολιτικές ενέργειες, φθάσουν στο σημείο να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, ΤΟΤΕ, τονίζοντας το μέγιστο δυνατό για να επιτύχουμε το ελάχιστο δυνατό:

                     (1)  Η Ελλάδα δεν θα υπάρχει. Προσοχή. Εάν διασπασθεί το πλέγμα της αμυντικής μας θωράκισης στο Αιγαίο, οι Τούρκοι, όπως έπραξαν οι Πέρσες το 490 π. Χ., θα φθάσουν μέσω Αιγαίου προ των πυλών των Αθηνών. Τότε με τη μάχη του Μαραθώνα, η Αθήνα σώθηκε. Το 480 π.Χ. όμως, η Αθήνα κυριεύθηκε και πυρπολήθηκε. Επακολούθησαν οι νικηφόρες, ναυμαχία της Σαλαμίνας και μάχη των Πλαταιών, με πρωταγωνιστές τον Θεμιστοκλή και Παυσανία αντίστοιχα, όπου ο Περσικός επεκτατισμός κατατροπώθηκε και ο Ελληνισμός και η Ευρώπη διασώθηκαν.

                     (2)  Εσείς, οι οποιοιδήποτε πολιτικοί, μετά από αυτά, δεν θα μπορείτε, δυστυχώς να είστε Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, βουλευτές, αλλά μόνο οσφυοκαμπτικά γκαρσόνια, στην Πλατεία Συντάγματος, να σερβίρετε καφέδες και να ανάβετε ναργκιλέδες, απέναντι από τον δακρυσμένο ¨΄Αγνωστο Στρατιώτη¨, στους Πασάδες, Αγάδες, Βοεβόδες, Τσάμηδες, Σκοπιανούς κομιτατζήδες.

                     (3)  Οι κάθε είδους ¨μπαχαλάκηδες¨ που καίνε επιδεικτικά την Ελληνική σημαία και που κρύβονται κάτω από τις κουκούλες, τις οποίες οι πολιτικοί αδυνατούν νομοθετικά να τους τις αφαιρέσουν, διότι κάποιοι από τους πολιτικούς υπήρξαν, οπαδοί της κουκούλας. Τότε, δειλοί και ψοφοειδείς, οι μπαχαλάκηδες θα κρύβονται, για να μη γίνουν βορά των εχθρικών πολυβόλων, όπου εκεί η κουκούλα τους δεν περνάει.

3.           Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

              α.    Πέρα από κάθε μορφής προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, με σκληρή, ατσάλινη εθνική ενόραση σε ότι αφορά τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς ασφαλώς να αγνοείται ο Ελληνικός λαός για τον οποίο δακρύζει και ραγίζει η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων, ούσα σάρκα εκ της σαρκός του λαού, για την πύρινη μνημονιακή λαίλαπα, που καθημερινά τον κατακαίει, θα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι:

                     (1)  Όταν, ως Πρωθυπουργός ο Σαμαράς, στη βουλή των Ελλήνων, έριξε τη μάγκικη ατάκα προς την Αντιπολίτευση ¨Εμείς δεν μασάμε¨, με σχετικό άρθρο μας ¨Κύριε Πρωθυπουργέ μη μασάτε τις Ένοπλες Δυνάμεις¨ του τονίσαμε και επισημάναμε, όχι το μάσημα αλλά την καταβρόχθιση, των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά προτεραιότητα των άλλων τάξεων, που έφθασε το 60%, σύμφωνα με εισηγήσεις – αποφάσεις του θαλασσοοικονομολόγου υπουργού Οικονομικών του, Σταϊκούρα. Μας προβληματίζει γιατί αυτή η εμπάθεια κ. Σαμαρά; Για να είμαστε ειλικρινείς, αργότερα και οι άλλες τάξεις του Ελληνικού λαού επλήγησαν, ανάλογα.

                     (2)  Επικειμένου ταξιδίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του ΠΥΛΟ, του τότε Πρωθυπουργού Σαμαρά, προκειμένου να τον αφυπνίσουμε από τον εθνικό λήθαργό του, του γράψαμε σε σχετικό άρθρο μας ¨Κύριε Πρωθυπουργέ κάνετε μια στάση στο Μανιάκι. Υπ’ όψη το Μανιάκι βρίσκεται επί της οδού προς Πύλο και πολύ κοντά σε αυτή, όπου εκεί θυσιάστηκε ο Παπαφλέσσας, ηρωϊκά μαχόμενος κατά των ορδών του Ιμπραήμ, στις 20 Μαΐου 1825. Παράλληλα με τον επιδιωκόμενο θάνατό του, ο Παπαφλέσσας επεδίωκε και την αυτοκάθαρσή του και εξιλέωσή του για πλάνες και ελαττώματά του. Εκεί στα αιματοβαμμένα και μπαρουτοκαπνισμένα ταμπούρια του Παπαφλέσσα, περιμέναμε κ. Σαμαρά, να αυτοκαθαρθείτε, όπως ο Παπαφλέσσας, να αναλογισθείτε τα λάθη σας όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν το κάνατε και πληρώσατε.

              β.    Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

                     (1)  Η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πάντα υπό το πρίσμα, των εθνικών θεμάτων και ειδικά των επιβαλλομένων και αρμοζουσών θέσεών της, έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι διχασμένη, ερμαφρόδιτη και σχιζοφρενής.

                     (2)  Ως Αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υφαρπάσσει την ψήφο του Ελληνικού λαού έταξε λαγούς με πετραχήλια (σχίσιμο Μνημονίων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, 13ος και 14ος μισθός και ουκ έστι τέλος). Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, κάποιοι Συριζαίοι, θεωρώντας αυτές ως περιττές, ομιλούσαν, αόριστα, για πολιτοφύλακες, για κομισάριους κλπ, ασφαλώς ντοπαρισμένοι από αριστερές αοριστολογίες και διακατεχόμενοι από εμφυλιοπολεμικές προκαταλήψεις. Αγνοούν ότι, πολιτοφυλακές συγκροτούνται σε κατακτημένες χώρες, που μάχονται για την ελευθερία τους και όχι σε Ελεύθερες χώρες, όπως η Ελλάδα, εκτός αν μεθοδεύουν την κατάκτησή της, για να έρθουν να τη σώσουν οι πολιτοφύλακες.

                     (3)  Το ανορθόδοξο πάντρεμα ΣΥΡΙΖΑ (αριστερών, μαρξιστών κλπ) και των ΑΝΕΛ, μας οδήγησαν στον τίτλο του υπ’ όψη άρθρου ¨Την Ελληνική Σημαία την κυματίζουν μεσίστια¨. Πώς γίνεται αυτό; Ο Καμμένος υψώνει την Ελληνική Σημαία, ο δε Τσίπρας και κάποιοι αριστεροί κομισάριοί του, με πράξεις, έργα και θέσεις τους την υποστέλλουν μεσίστια.

                     (4)  Σαν μικρό παιδί, κ. Τσίπρα, χωρίς να υπολογίσετε αδικαιολόγητες οικονομικές δαπάνες, αρπάξατε το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο, σαν να παίζετε με τα παιχνίδια σας και σπεύσατε στην Κούβα, ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης, για να τιμήσετε τον Κάστρο, έναν αμφιλεγόμενο ηγέτη – δικτάτορα, όπου περίπου εξήντα χρόνια, στέρησε τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Δημοκρατία, από τον κουβανικό λαό, εξετέλεσε συνεργάτες του, έχει γεμίσει τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους, έκανε λαθρεμπόριο κοκαΐνης και αυτός και όλη του η οικογένεια, με βίλες, με ιδιόκτητα νησιά, με κότερα, ζούσαν ζωή μεγιστάνων. Δεν επισκεφθήκατε όμως προσκυνηματικά, σε ρυθμούς που επιβάλλουν, οι παρούσες κρίσιμες καταστάσεις, για λόγους ηθικού, τους ακρίτες- Διγενήδες των συνόρων, τους ηρωϊκούς αεροπόρους μας, που κονταροχτυπιούνται στους αιθέρες του Αιγαίου, με τα τουρκικά μαχητικά, αναχαιτίζοντας αυτά, τους θαλασσοδαρμένους ναυτικούς μας, που φυλάττουν Θερμοπύλες στο Αιγαίο. Ο Καμμένος δεν φτάνει, χρειάζεστε και εσείς, ως Πρωθυπουργός, όχι για έργα, που δεν περιμένουμε, αλλά για μια καλή κουβέντα.

                     (5)  Επισκεφτήκατε πρόσφατα τη Θράκη και δώσατε όλο το βάρος σας στη μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ζει ισότιμα με την χριστιανική πλειονότητα, την οποία χριστιανική, αγνοήσατε, όπως αγνοήσατε τους φρουρούς των συνόρων και τις λοιπές αρχές, εκκλησιαστικές κλπ.

                     (6)  Επιχειρείτε να μιμηθείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου (παρά τα τόσα δυσμενή, στο τέλος, που του καταλογίζουν). Δεν επιτύχατε να τον μιμηθείτε, στο ¨Βυθίσατε το Χόρα¨ και στη ρεαλιστική και δυναμική στάση του, σε σωρεία ελληνοτουρκικών κρίσεων, ούτε, κυρίως στη στοργή του για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου διατρέχοντας τον Έβρο και Νησιά, διαπίστωσε, ότι τα στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων, με τις οικογένειές τους, ζούσανε σε αχυρώνες και άμεσα έλαβε τα αναγκαία μέτρα. Εσείς μοιράζατε λουλούδια, στους δημοσιογράφους, με τον Νταβούτογλου στην Σμύρνη, όπου το ελληνικό αίμα αχνίζει ακόμα και μοιάζετε με τον Σημίτη, που και οι δυό σας πάσχετε από ¨στρατιωτική αλλεργία¨. Ο Σημίτης δουλοπρεπώς, ευχαρίστησε τους Αμερικάνους, εσείς ποιους ευχαριστείτε;

                     (7)  Τέλος κ. Τσίπρα για να εξαγνιστείτε και αναβαπτιστείτε (καίτοι είσαστε κατά του θρησκευτικού βαπτίσματος) εθνικά, κάτι που τόσο πολύ το χρειάζεσθε, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την Άρτα και την περιοχή καταγωγής σας, όπως προτείναμε στον Σαμαρά να επισκεφθεί το Μανιάκι. Την 24 προς 25 Μαρτίου 1949 και για λόγους εντυπώσεων, λόγω εθνικής μας εορτής, η ¨I Μεραρχία¨ του καπετάν Γιώτη (Χαρ. Φλωράκη) και η ¨ΙΙ Μεραρχία¨ του Διαμαντή, είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς την άλωση και λεηλασία της Άρτας (κατέχουμε αντίγραφο του εν λόγω σχεδίου). Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Λαός της περιοχής (ευρέως οι Πρόγονοί σας), με επικεφαλής, τον Αντιστράτηγο Θ. Τσακαλώτο, απώθησαν τους επίδοξους εισβολείς, εκείθεν Αχελώου π. και η Άρτα σώθηκε και δεν είχε την τύχη, του Καρπενησίου και της Καρδίτσας. Εσείς κ. Τσίπρα, θα επιθυμούσατε, λόγω του απύθμενου αριστερισμού σας, να κατακτηθεί και λεηλατηθεί, τότε η δική σας, πρωτεύουσα Άρτα; Εάν επιθυμείτε, όμως να αναπνεύσετε, γνήσια ελληνική επαναστατική αύρα και όχι, αυτή του Κάστρο, των πούρων και της διαφθοράς, πάρτε τις ανηφορικές στράτες προς τα Τζουμέρκα και Άγραφα. Παλικαριών λημέρια κατά τον Κατσαντώνη. Από τις βίγλες, τα καραούλια και τα λημέρια τους, θα ακούσετε το ανατριχιαστικό σπάσιμο και θρυμματισμό, των οστών με σφυριά και βαριές των δημίων τους , του Κατσαντώνη, του Λεπενιώτη και των συντρόφων τους. Στο μαρτύριο των ηρώων παρευρίσκετο και ο ίδιος ο τύραννος Αλή Πασάς, ο οποίος πρόσταξε ¨ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΩΡΕ ΤΑ ΚΑΤΣΙΑ¨. Θα συναντήσετε, τον Μάρκο Μπότσαρη, προσέξτε μην τον μπερδέψετε με τον Μάρκο Βαφειάδη, τον οποίο από ¨ήρωα¨, που τον λιβάνιζαν, οι σύντροφοί του αριστεροί, τον έβγαλαν ασθενή και τρελό. Έτσι είναι οι αριστεροί σύντροφοι, ο ένας τρώει τον άλλο, που είναι ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου, ο  Ήσυχος κλπ. . Να και ο Καραϊσκάκης, που σας περιμένει, βλαστημώντας οργισμένος και με την τρομερή αθυροστομία, που τον διέκρινε, θα σας έλεγε ¨Ωρέ ζουλάπια, κλεφτοζάγαρα, εσείς οι πολιτικοί, εμείς πολεμήσαμε, χύσαμε το αίμα μας, για να φτιάσουμε πατρίδα και εσείς την μαγαρίσατε και την κάνατε ρεντίκολο (γελοία) και περίγελως όλου του κόσμου, χωρίς ίχνος ιρτζί (υπόληψη). Με μεγάλη μου ευχαρίστηση, ωρέ χαΐνιδες (άτιμοι), θα σας έπαιρνα τα κεφάλια σας, για να μη ξαναγίνει το κακό και όπως είναι το χούϊ (συνήθεια) μου, με αυτά, θα έφτιαχνα πύργους, όπως τότε, με τα τούρκικα κεφάλια στην Αράχωβα, χακί ωρέ (τιμωρία ωρέ). Ανάθεμα, που πήγα από μπαμπέσικο ελληνικό βόλι, αλλιώς θα τα λέγαμε διαφορετικά¨

4.           Γενικό Συμπέρασμα – Προτροπή

              Ας αφήσουμε, εμπάθειες, ακραίες πολιτικές συγκρούσεις, ιδεολογίες και ιδεοληψίες μας και όλοι ενωμένοι, ας υψώσουμε και κρατήσουμε την Ελληνική Σημαία ¨ΨΗΛΑ¨ και όχι ποδοπατούμενη, ξεσχιζόμενη και πυρπολούμενη. ¨Οι καιροί ου μενετοί¨ (οι καιροί δεν περιμένουν).

                                                        Αντγος ε.α. Παναγιώτης Χόχολης

                                           Επίτιμος Διοικητής Ανωτάτης Σχολής Πολέμου

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button