ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΑΜ-Θ & ΛΗΜΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το Σάββατο 30/3/2013 η συνάντηση ιδιοκτητών/εκπροσώπων ΠΣ ΑΜ-Θ & Λήμνου στο φιλόξενο, πανέμορφο, ορεινό/παραθεριστικό ξενοδοχείο ΝΕΜΕΣΙΣ στα Κομνηνά Σταυρούπολης, όπου έλαβε χώρα και γεύμα ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων (λόγω νηστείας ορισμένοι σλφοι χάσανε την ευκαιρία να γευτούν ένα εξαιρετικά καλά μαγειρεμένο ζαρκάδι).  

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το Σάββατο 30/3/2013 η συνάντηση ιδιοκτητών/εκπροσώπων ΠΣ ΑΜ-Θ & Λήμνου στο φιλόξενο, πανέμορφο, ορεινό/παραθεριστικό ξενοδοχείο ΝΕΜΕΣΙΣ στα Κομνηνά Σταυρούπολης, όπου έλαβε χώρα και γεύμα ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων (λόγω νηστείας ορισμένοι σλφοι χάσανε την ευκαιρία να γευτούν ένα εξαιρετικά καλά μαγειρεμένο ζαρκάδι).  

Την επόμενη ημέρα διεξήχθη η Τακτική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ξάνθης, παρουσία 20 εκλεκτόρων που εξέλεξαν νέο ΔΣ, στο οποίο εκπροσωπούνται και οι πέντε σημαντικότερες πόλεις της ΑΜ-Θ (η Λήμνος προς το παρόν δεν εκπροσωπήθηκε, διότι το ΔΣ απαρτίζεται μόνο από 5 άτομα, αλλά οι πρωτεργάτες της λειτουργίας του Σωματείου επιφυλάχτηκαν να εντάξουν και μια εκπροσώπηση από τη Λήμνο καθώς και μια ακόμη από Αλεξανδρούπολη ή Δράμα, εφόσον μελλοντικά το ΔΣ γίνει επταμελές).  

Υπό την ευθύνη Δικαστικής Αντιπροσώπου, η Εφορευτική Επιτροπή (Κώστας Κιτσικόπουλος – ‘ΜΠΛΕ ΜΠΑΛΟΝΙ” Καβάλας, Ελένη Μαρίνη – “ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ” Ξάνθης, Χρύσα Χατζοπούλου -“ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” Ξάνθης) εργάστηκε άψογα και εκλέχτηκε το νέο ΔΣ και οι αντιπρόσωποι ψηφιζόμενοι από το σώμα της ΓΣ που υπερκάλυπτε τα 2/3 των μελών. Παράλληλα αποφασίστηκε η αλλαγή του Καταστατικού σε πάρα πολλά σημεία με απόλυτη ομοφωνία, σύμφωνα και με τις επεξεργασίες που συζητήθηκαν εξονυχιστικά επί ώρες το βράδυ του Σαββάτου, από όσους θέλησαν να διανυκτερεύσουν και να περάσουν ένα χαλαρό αθλητικό απόγευμα και μια όμορφη βραδιά στο Ξενοδοχείο ΝΕΜΕΣΙΣ, στις πλαγιές των βουνών της Ροδόπης που αγκαλιάζουν την πανέμορφη κοιλάδα του Νέστου.  

Το ΔΣ συνήλθε αμέσως μετά σε σώμα και, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης και εξέτασης διαφόρων παραμέτρων, εξέλεξε τον Γεώργιο Γαϊτανίδη – “ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ” Δράμας ως Πρόεδρο, τον Αντώνιο Κοσμίδη – “ΠΡΟΤΥΠΟ” Ξάνθης ως Γ. Γραμματέα, την Δέσποινα Λεγγέτση – Εκπαιδευτικό Κέντρο “ΛΕΓΓΕΤΣΗ” Αλεξανδρούπολης ως Ταμία και την Σοφία Ανέστη – “ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ” Κομοτηνής & Ελένη Αρχοντίδου – “ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ” Ορεστιάδας ως απλά μέλη (κατόπιν δικής τους επιθυμίας).  

Ως Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν τιμητικά -για την ιδιαίτερη προσφορά των σλφων Αλεξανδρούπολης στη συλλογική κοινωνική δράση- οι Γεώργιος Μαυρομάτης – “ΚΑΡΑΒΑΚΙ”, Μαρία Καρασμανάκη – “ΜΙΚΡΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ” & Βασιλική Καλαφατζή – “ΑΓΩΓΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ”, όλοι από την Αλεξανδρούπολη, κατά σειρά χρονολογικής ίδρυσης των Προσχολικών Κέντρων.  

Ως αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία ΕΒΕ Ξάνθης εκλέχτηκε ο Αντώνιος Κοσμίδης – “ΠΡΟΤΥΠΟ” Ξάνθης με αναπληρωματικό τον Γεώργιο Μπόσκου – “ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ” Ξάνθης.  

Ως αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ) εκλέχτηκαν ο Γεώργιος Γαϊτανίδης – “ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ” Δράμας και ο Αντώνιος Κοσμίδης – “ΠΡΟΤΥΠΟ” Ξάνθης, με αναπληρωματική τη Δέσποινα Λεγγέτση – Εκπαιδευτικό Κέντρο “ΛΕΓΓΕΤΣΗ” Αλεξανδρούπολης. 

 Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε με την αρωγή και παρουσία του Επίτιμου Προέδρου του Σωματείου τ. Λυκειάρχη Καβάλας και ιδρυτή του ομώνυμου Εκπαιδευτικού Κέντρου στο Παλιό Καβάλας Λάζαρου Θωμά.  

Ένας από τους κύριους στόχους που θα επιδιώξει να επιτευχθούν το νέο ΔΣ, είναι η κινητοποίηση των μητέρων με τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών στις Περιφέρειες ΑΜ-Θ και Β. ΑΙΓΑΙΟΥ προς μεταφορά κονδυλίων από τα αναπορρόφητα του ΕΣΠΑ 2007-13 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” για την υλοποίηση της Δράσης της ΕΕΤΑΑ ΑΕ “Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής” των γυναικών και κατά το σχολικό έτος 2013-14. Ως γνωστόν έχουν εξαντληθεί κατά την προηγούμενη τετραετία οι διαθέσιμοι πόροι του Προγράμματος και ελοχεύει ο κίνδυνος να μη μπορούν κατά το επόμενο σχολικό έτος να φιλοξενηθούν σε δημόσιο, ιδιωτικό ή φιλανθρωπικό ΠΣ τα παιδιά δεκάδων χιλιάδων μητέρων της πατρίδας μας που έχουν ανάγκη να εργαστούν.  

Για το σκοπό αυτό αντιπροσωπεία του Σωματείου ΣΕΙΚΕΠΑΕ ΑΜ-Θ & Λήμνου θα συναντηθεί αύριο στην Ξάνθη με τον Τομεάρχη Περιφερειακής Πολιτικής του Κόμματος της ΝΔ και βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό, στον οποίο θα κοινοποιηθεί και ομόφωνο ψήφισμα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, καθώς και επιστολές προς τους κυβερνητικούς ιθύνοντες των Επιμελητηρίων Δράμας και Λέσβου, ενώ κατά το Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδας ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Άρης Γιαννακίδης διαβίβασε επιστολή του Σωματείου στον Πρόεδρο της Ένωσης και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κατά την προηγηθείσα συνάντηση πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΣΕΙΚΕΠΑΕ ΑΜ-Θ εξήρε για πρώτη φορά τη συμβολή του Σωματείου στην επεξεργασία θέσεων και επιχειρημάτων κατά της δημιουργίας ΕΟΖ στη χώρα μας που ήταν αποτέλεσμα διερεύνησης της διεθνούς εμπειρίας και ανάλυσης διαφόρων αρνητικών παραμέτρων από μέρους των ερευνητικών στελεχών της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ξάνθης, με την αρωγή του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, που την υποστήριξαν και άλλες Ομοσπονδίες της Περιφέρειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button