ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα (παλιά το κέντρο ήταν στο Γουδί, όπου έγινε και η «εκτέλεση των έξι» το 1922 για εσχάτη προδοσία), οργανώθηκε απο τη Διεύθυνση Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ μια εξαιρετική εκδήλωση για τον εορτασμό των εβδομήντα (70) χρόνων απο της ιδρύσεως  του τιμημένου Όπλου του Ιππικού – Τεθωρακισμένων. Είμουνα καλεσμένος ως παλαιός Τεθωρακισμένος και παρεβρέθηκα στην τελετή. Ηταν όλοι εκεί. Απο τον παλαιότερο Αξιωματικό των Τεθωρακισμένων Στρατηγό ε.α.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα (παλιά το κέντρο ήταν στο Γουδί, όπου έγινε και η «εκτέλεση των έξι» το 1922 για εσχάτη προδοσία), οργανώθηκε απο τη Διεύθυνση Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ μια εξαιρετική εκδήλωση για τον εορτασμό των εβδομήντα (70) χρόνων απο της ιδρύσεως  του τιμημένου Όπλου του Ιππικού – Τεθωρακισμένων. Είμουνα καλεσμένος ως παλαιός Τεθωρακισμένος και παρεβρέθηκα στην τελετή. Ηταν όλοι εκεί. Απο τον παλαιότερο Αξιωματικό των Τεθωρακισμένων Στρατηγό ε.α. Φραντζέσκαρο, τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Γράψα, τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Κων/νο Ζαλιά, τον νυν Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, Αντιστρατήγους και Υποστρατήγους των Τεθωρακισμένων , Αποστράτους συναδέλφους του Όπλου μας μέχρι Δοκίμους των περασμένων δεκαετιών. Συνάντησα αγαπημένους μου παλιούς Διοικητάς σε Μονάδες Αρμάτων, συναδέλφους μεγαλύτερους και μικρότερους στα χρόνια με τους οποίους υπηρετήσαμε σε δύσκολες εποχές, καθώς και Εφέδρους Αξιωματικούς απο την εποχή του 1968 μέχρι και την περίοδο της αποστρατείας μου. Ιδιαίτερη συγκίνηση ένοιωσα όταν ξαναβρέθηκα με τον Δόκιμο που είχα στην 21η ΕΜΑ στην Ξάνθη το 1972, τον Κων/νο Ακεντάκη, ένα φτωχόπαιδο που αφού υπηρέτησε την Πατρίδα μήνες, πήγε στον Καναδά, σπούδασε, εργάσθηκε σκληρά και σήμερα είναι μεγαλοεπιχειρηματίας. Ήρθε ο Κώστας απο τον Καναδά στην Πατρίδα για να παραστεί στην τελετή, να συναντήσει γνωστούς συναδέλφους του μετά απο 50 χρόνια, να θυμηθεί την περίοδο που ήταν εκπαιδευόμενος στα Μ48 άρματα τότε…

Η οργάνωση της τελετής εντυπωσίασε όλους. Προσέλευση της ένδοξης Σημαίας των Τεθωρακισμένων πάνω σε άρμα Leopart, εμφάνιση έφιππου Ιππέα του 1940 με τη στολή της εποχής εκείνης, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου απο τον Αρχηγό ΓΕΣ, επετειακή ομιλία απο τον Διευθυντή της ΔΙΤ, επίδειξη σύγχρονου υλικού, έκθεση φωτογραφίας με δραστηριότητες απο το παρελθόν και το παρόν (είδα και μια φωτογραφία δική μου, όταν είμουνα Ανθυμολοχαγός!!) και αναμνηστικές βραβεύσεις.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτάς και στον προσωπικό του ΚΕΤΘ, ιδιαίτερα όμως στον Υποστράτηγο Διευθυντή της ΔΙΤ και στον Ταξίαρχο Διοικητή του ΚΕΤΘ. Χαρά σ’αυτούς που θα είναι στην ζωή για να νοιώσουν της ίδιες συγκινήσεις το 2046, για τα 100 χρόνια απο την ίδρυση του Όπλου μας!

 

Αντγος ε.α.

Νικόλαος Φωτιάδης

Επίτιμος Υδκτης Δ’ΣΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button