Το τρίτο μάτι

Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χθες έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους και αναγνώστηκε το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου.

*Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χθες έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους και αναγνώστηκε το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου.

 Οι εκπαιδευτικοί υποδέχθηκαν τους μαθητές στους χώρους γνώσης και μάθησης στα σχολεία και διένειμαν τα βιβλία τους. Χθες πρώτη μέρα έναρξης σχολικής χρονιάς μοιράστηκαν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές καθώς και στο βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας ΑΜΘ φυλλάδια για την αντιμετώπιση της νόσου, ενώ στο Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί η ειδική τηλεφωνική γραμμή 1550 για την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών.


 Τα στελέχη της εκπαίδευσης (Περιφερειακός Δ/ντής, Σχολικοί Σύμβουλοι, Δ/ντές Εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι Γραφείων), κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των νομών μας και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή του αγιασμού και ευχήθηκαν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.


 


 

*Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Γραφείου Αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009, συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των καταστηματαρχών του Δήμου Ξάνθης με θέμα την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

 Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λ. Κωνσταντινίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τους καταστηματάρχες για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Γραφείου στα πλαίσια της παροχής διευκρινιστικών οδηγιών.


 Τόσο οι εκπρόσωποι του ΕΒΕ και της ΟΕΒΕ Ξάνθης, του Σωματείου Επαγγελματιών Καφέ – Μπάρ & Κέντρων Διασκέδασης, όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ξάνθης και της Δ/νσης Υγείας Ν.Α. που παρευρέθησαν στην συνάντηση, κατέληξαν και συμφώνησαν πως η αναμονή διευκρινήσεων και η κατάλληλη συνεργασία μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων.


 


 


O Mαλκότς Χασάν


 υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη


 

Oι πληροφορίες για εκπλήξεις που αναμένονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ξάνθης, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται καθώς δεδομένη θα πρέπει πλέον να θεωρείται η υποψηφιότητα του επικεφαλής της παράταξης Ισότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Χασάν Μαλκότς.

 Ο γνωστός οδοντίατρος και δημοτικός σύμβουλος ο οποίος θεωρειται ότι κινείται πολιτικά στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς και έχει υπάρξει μέλος της Ε.Α.Ρ. σε νεότερη ηλικία, έχει ήδη κλείσει για τη μία εκ των δύο μειονοτικών θέσεων στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και ο φαρμακοποιός Ζεϊμπέκ Χασάν, μέλος του ΣΥΝ. Τις υπόλοιπες τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταλάβουν δύο γυναίκες και ένας εκ των Νίκου Καλιαμπάκα ή Χρήστου Γκαρμπούνη.


 


 


Στις 11 Οκτωβρίου  μεταφέρεται


 ο εορτασμός  της Απελευθέρωσης της Ξάνθης;


 

Η μεταφορά του εορτασμού της απελευθέρωσης της Ξάνθης μελετάται από τους φορείς της πόλης μετά από πρόταση του Δήμου Ξάνθης.

 Όπως είναι γνωστό η επέτειες της 4ης Οκτωβρίου 1919, συμπίπτει φέτος με τις Εθνικές Εκλογές και για το λόγο αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να υπάρξει επικοινωνία του Δήμου Ξάνθης με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής και, κυρίως, το Στρατό και την Αστυνομία προκειμένου να εορτασμός να μεταφερθεί προκειμένου να διατηρήσει την λαμπρότητά του και να μην υποβαθμιστεί εξαιτίας των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 


  


ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΠΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 


 ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


  Παρελθόν από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης αποτελεί ο Διοικητής Πέτρος Πέτρου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.


 Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση την οποία και υπέβαλε προς τη οικεία ΔΥΠΕ.


 Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της απομάκρυνσής του, μόλις λίγες μέρες από την ουσιαστική λήξη της σύντομης θητείας του, καθώς επίσης και ο τρόπος αναπλήρωσής μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.


 Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το κλίμα για την ηγεσία του Νοσοκομείου δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ενώ είχε προηγηθεί η παύση των καθηκόντων του μέλους της διοίκησης του Νοσοκομείου Σ. Καρατζίνη που δεν είναι άσχετη με την παραίτηση Πέτρου. Το σίγουρο είναι ότι οι ικανότητες του πρώην -πλέον- Διοικητή αμφισβητήθηκαν έντονα εντός και εκτός του πολιτικού του χώρου όσο και από το συνδικαλιστικό χώρο.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button