“μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας”.

Στο συνέδριο των ΑΝΕΛ ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος ανερυθρίαστα, ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου, ισχυρίστηκε, ότι, δεν έχει ξεφύγει από τις πρεοκλογικές του δεσμεύσεις και ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλιτα οι κόκκινες γραμμές.

Στο συνέδριο των ΑΝΕΛ ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος ανερυθρίαστα, ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου, ισχυρίστηκε, ότι, δεν έχει ξεφύγει από τις πρεοκλογικές του δεσμεύσεις και ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλιτα οι κόκκινες γραμμές.

Κύριε πρόεδρε, όταν υπερψηφίζεις το 3ο μνημόνιο, όταν συμφωνείς, έστω και με πόνο καρδιάς, με την υπερφορολόγηση της ελληνικής κοινωνίας ως κυβερνητικός εταίρος, είσαι συμμέτοχος για τη στασιμότητα, το βούλιαγμα της ελληνικής οικονομίας, της ανασφάλειας των ελλήνων πολιτών, της κατάντιας του εθνικού συστήματος υγείας και των “όποιων” προβλημάτων στα εθνικά μας θέματα.

Μπορεί να συμμετέχετε με επτά στελέχη στο κυβερνητικό επιτελείο, όχι όμως σε υπουργεία, που καθορίζουν τη μοίρα της οικονομίας.

Είστε στη συγκυβέρνηση, απλά για τον κ. Τσίπρα, ίσως, για να συμπληρώνετε το μαγικό αριθμό 150 + (153) που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνά.

Κάποιοι θεωρούν ότι, είστε σαν το δεξί πόδι του Ντιέγκο Μαραντόνα (όχι το μαγικό αριστερό) που έχει, όχι για να παίζει μπάλα, αλλά για να στηρίζεται.

 

Που θα οδηγήσει η εμμονή των δανειστών και του επιτελείου της ελληνικής οικονομικής διαπραγματευτικής ομάδας που προεξοφλούν, εκ των προτέρων, ότι θα κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση, όταν οι θεσμοί ξανανοίγουν θέματα (ασφαλιστικό) της πρώτης αξιολόγησης.

Μέχρι πότε, στη λογική των δανεικών θα υποθηκεύουμε την Ελλάδα για 99 + χρόνια ή θα πωλούμε τη δημόσια περιουσία;

Εχετε ευθύνη για τις υπογραφές σας όταν δεν εξυπηρετούν εθνικά, οικονομικά συμφέροντα των ελλήνων πολιτών.

 

Ελπίζω να μη μας βρει αυτό το κακό, να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπα, δήλωνε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας.

Παίζοντας με τις αμερικανικές δημοσκοπήσεις, επένδυσε πολιτικά στην εκλογή της Χίλαρι Κλίντον.

Απειρία, ή μέγιστο πολιτικό λάθος του έλληνα πρωθυπουργού και σε συνδυασμό με την άμεση ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς, δείχνει τον τρόπο που πολιτεύεται, χωρίς στόχους, χωρίς μακροπρόθεσμα οράματα για τη χώρα.

Πως θα δικαιολογήσει, απολογούμενος για τις απαράδεκτες δηλώσεις του στον πλανητάρχη και την αμερικανική κυβέρνηση;

Είστε πρωθυπουργός κ. Τσίπρα και οι αρχαίοι έλεγαν “μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας”.

 

Ο δομικός ανασχηματισμός και τα 5 νέα υπουργεία δίνουν την επιθυμητή ευκαιρία στη συγκυβέρνηση για προσλήψεις προς κάλυψη των αναγκών, παρατρεχάμενων κομματικών προσώπων.

Υπολογίζεται, ότι, θα επιβαρυνθεί ο κρατικός κουρβανάς με τη μισθοδοσία 2.000 περίπου κομματικού κυβερνητικού στρατού.

Η δημιουργία ειδικά των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Διοικητής Ανασυγκρότησης, ώστε ν’ αναλάβουν τη διοίκησή τους ο Νικόλαος Παππάς και η Ολγα Γεροβασίλη, χωρίς αναπληρωτές υπουργούς ή υφυπουργούς (τόσο ικανότατοι είναι;) θα γεμίσουν ουσία και τύποις από νέο προσωπικό, προς εξυπηρέτηση ψηφοφόρων, παρατρεχάμενων, γνωστών και φίλων.

Μια χώρα σε παρατεταμένη οικονομική κρίση, δε χρειάζονταν ένα κολοσσιαίο υπουργικό συμβούλιο 49 ατόμων για να λειτουργήσει και να δώσει προοπτική και όραμα στην ελληνική κοινωνία και στη χώρα μας.

Για την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς και για τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, όλα είναι απαραίτητα, ώστε να ικανοποιηθούν όλοι.

Στο τάβλι υπάρχει ένας όρος: οσο το έχεις παίζε το… και η συγκυβέρνηση, όσο έχει την εξουσία δρα κατά το δοκούν.

 

Ο πρώην άμεσος συνεργάτης του παρολίγο προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σήμερα τροφίμου των φυλακών Κορυδαλλού Ακη Τσοχατζόπουλου, κλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει την πατρίδα εν όψει εκλογών.

Ο πασόκος Αντώνης Κοτσακάς, μετακόμισε από την πρώην Χαριλάου Τρικούπη στην πλατεία Κουμουνδούρου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ηθικό πλεονέκτημα που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τους εκ μεταγραφής Κουρουμπλή, Τζάκρη, Μπόλαρη, Σπτρίτζη και πληθώρα άλλων στελεχών του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε με τον Αντώνη Κοτσακά.

Ισως, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, από υποψήφιος της αριστεράς για την προεδρεία της Ε.Ε. να μετακομίσει στην ομάδα των σοσιαλιστών και η υπερψήφιση από τη δημοκρατική συνεργασία των τριών τροπολογιών του κ. Παππά, να είναι ένας τρόπος προσέγγισης των δύο κομμάτων και το “ελευθέρας” υπό όρους, της ένταξης μιας κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς στους σοσιαλιστές.

Στην πολιτική λέγονται πράγματα και γίνονται, λέγονται και δε γίνονται, όμως στην πολιτική δε λέγονται πράγματα και όμως γίνονται.

 

Οι αλβανοί γκρεμίζουν τα σπίτια των ελλήνων της Χειμάρας στη βόρεια Ηπειρο, ανακινούν θέματα Τσάμηδων, οι σκοπιανοί έχουν αλυτρωτικές βλέψεις για τη Μακεδονία και ο Ερντογάν ανακινεί θέμα συνόρων, θέμα Θράκης, νησιών του Αιγαίου και “συνεκμετάλλευση”, χωρισμό του ελληνικού Αιγαίου στο ύψος του Αι Στράτη, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών κινείται σε χαλαρούς ρυθμού και η ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με την αδειοδότηη των τηλεοπτικών σταθμών.

 

Ποια θα ήταν η στάση, οι ανταποκρίσεις, οι συζητήσεις επί συζητήσεων, η διαμόρφωση και η χαλιναγώγηση της κοινής γνώμης, αν κέρδιζε τις εκλογές η Χίλαρι Κλίντον και οι οπαδοί – ψηφοφόροι του Ντόναλντ Τραμπ δημιουργούσαν ανάλογα επεισόδια με τα συμβαίνοντα σήμερα στις ΗΠΑ.

Κάποιοι θα προσγειωθούν ανώμαλα από την πολιτική που θ’ ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή στις πραγματικές δημοκρατίες, δεν αλλάζουν οι πολιτικές, δε διαμορφώνονται ανεξέλεγκτες γενικές καταστάσεις στα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα, στις σχέσεις κυβέρνησης – πολιτών και των ΗΠΑ με τα άλλα κράτη.

Οι συμμαχίες και η εξωτερκή πολιτική δεν καθορίζονται αποκλειστικά από τον πλανητάρχη, αλλά ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια η μεσοακροπρόθεσμη εξωτερική πολιτική.

Εδώ, στη χώρα μας, δυστυχώς, όχι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης, αλλά και με αλλαγή υπουργού, αλλάζει η πολιτική της κυβέρνησης.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μην αγωνιάτε, δε θ’ αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη χώρα μας.

 

Συμφωνία αλήθειας, κοινωνικό συμβόλαιο με τους έλληνες πολίτες ανακοινώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέος πολιτικός, από μεγάλο πολιτικό τζάκι, με σπουδές στα αμειρικάνικα πανεπιστήμια (Χάρβαρντ), με άριστο βιογραφικό, δεν κατορθώνει μέχρι σήμερα να πείσει την ελληνική κοινωνία και να καρθωπεί για λογαριασμό του κόμματός του, τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Ζάππεια στοιχειώνουν τη ΝΔ και τον ίδιο και η δυσπιστία των ελλήνων πολιτών είναι εμφανής.

Απαξιώνουν πολιτική και πολιτικούς, δε συμμετέχουν στο πολιτικό γίγνεσθαι, αρνούνται τους σωτήρες που εμφανίζονται στο πολιτικό στερέωμα, δε βλέπουν διεξόδους, έχουν χάσει την πίστη τους για ένα καλύτερο αύριο και έξοδο από την κρίση.

Χρησιμοποιώντας τον τίτλο ενός έργου του μεγάλου δασκάλου των γραμμάτων Αντώνη Σαμαράκη αν και “ζητείται ελπίς”, δε βλέπουν ελπίδα για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button