ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ “ΑΓΑΠΗΣ’

Αγαπητό μέλος, αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες μας,

 

        το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε σας και στους δικούς σας ανθρώπους για το Νέο Έτος 2013,  Χρόνια Πολλά και με Υγεία. Ευχόμαστε να έχουμε όλοι μας πολλές αντοχές και να προσπαθήσουμε παρά τα όποια προβλήματα τουλάχιστον να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας και να είμαστε κοινωνικά αλληλέγγυοι στους διάφορους αναξιοπαθούντες.

Αγαπητό μέλος, αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες μας,

 

        το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε σας και στους δικούς σας ανθρώπους για το Νέο Έτος 2013,  Χρόνια Πολλά και με Υγεία. Ευχόμαστε να έχουμε όλοι μας πολλές αντοχές και να προσπαθήσουμε παρά τα όποια προβλήματα τουλάχιστον να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας και να είμαστε κοινωνικά αλληλέγγυοι στους διάφορους αναξιοπαθούντες.

       Πάρα πολλές φορές ως εθελοντές αιμοδότες και ως στελέχη της τοπικής εθελοντικής αιμοδοσίας έχουμε αντιμετωπίσει διάφορα περιστατικά και καταστάσεις όταν είναι να «προσελκύσουμε», ενημερώσουμε και συμβουλέψουμε συμπολίτες μας όλων των ηλικιών προκειμένου να «γίνουν» και αυτοί εθελοντές της ζωής και της «αγάπης». Συνηθισμένες δικαιολογίες προβάλλονται για την μη αιμοδότηση κάποιων  όπως, δεν προλαβαίνω, δε μπορώ να πάρω άδεια από την εργασία μου, δε με βολεύει το πρωινό ωράριο λειτουργίας της αιμοδοσίας στο νοσοκομείο μας, μπορώ μόνο τις Κυριακές και τις αργίες, είναι μακριά το νοσοκομείο μας από το χωριό που κατοικώ, νηστεύω αυτή την περίοδο, δεν νιώθω καλά αυτές τις μέρες, είμαι κουρασμένος , είναι μικρός  σε ηλικία ακόμα ο γιος μου, δεν έχω αρκετό αίμα «επάνω» μου και άλλες πολλές! Εύκολα και γρήγορα καταρρίπτονται όλες, μία προς μία. Τουλάχιστον στην μικρή μας Ξάνθη με την μεγάλη «ΑΓΑΠΗ» όπου όλοι σχετικά γνωριζόμαστε, τέτοιου είδους δικαιολογίες δεν ευσταθούν και εύκολα αποδεικνύονται ως υπεκφυγές.  

      Η δράση του Συλλόγου ειδικά την τελευταία δωδεκαετία είναι τόσο έντονη που δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να στήσει ένα τόσο γερό εικονικό φρούριο δικαιολογιών. Πέρα από το ωράριο της αιμοδοσίας που ισχύει στο νοσοκομείο μας και ισχύει όλες τις καθημερινές ημέρες σε πρωινές βάρδιες, διεξάγονται και πάνω από πενήντα (50) εθελοντικές εξορμήσεις κάθε έτος σε ολόκληρο το Νομό μας σε ημέρες αργιών, Κυριακών, σε ωράρια απογευματινά, σε χώρους εργασίας και σε απομακρυσμένα χωριά της Ξάνθης αφού ο σύλλογος έχει φτάσει από το Εράσμιο και το Μυρωδάτο μέχρι το Δημάριο, το Ωραίο και τις Θέρμες. Άρα χρόνος και τόπος κάλλιστα μπορεί να βρεθεί αφού υπάρχουν πολλαπλές επιλογές καθόλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης οι νεαροί Ξανθιώτες «δωρίζουν»  το αίμα τους από τα 17 τους έτη, με μεγάλη προσφορά, διάθεση και απόλυτη ασφάλεια. αφού γίνονται πλέον αρκετές αιμοδοσίες μέσα στα σχολεία τους. Άρα ας σταματήσουν κάποιοι τις διάφορες δικαιολογίες και ας ξεκινήσουν να αιμοδοτούν και να «προσφέρουν» εθελοντικά και τακτικά. Σίγουρα μέσα από αυτή την προσφορά θα ανακαλύψουν και άλλα στοιχεία του εαυτού τους. Γενικά το έχουμε τονίσει και παλιότερα ότι όσοι ασχολούνται με τον ανθρώπινο πόνο και βοηθούν το συνάνθρωπό τους, γίνονται, και καλύτεροι άνθρωποι και πιο υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες. Κάτι που το έχει ανάγκη τόσο μα τόσο πολύ  η τοπική μας κοινωνία αλλά και ολόκληρη η πατρίδα μας. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε και πάλι τις μουσουλμάνες γυναίκες αιμοδότριες του Κενταύρου οι οποίες αποτελούν παράδειγμα μίμησης και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Κάθε φορά, κάθε στιγμή και σε κάθε τοποθεσία δείχνουν το δρόμο ως γυναίκες, ως μητέρες, ως σύζυγοι, ως εργαζόμενες και ως αγρότισσες αφού μας ακολουθούν σε οποιαδήποτε έκκληση βοηθείας τους απευθύνουμε. Αφού τα καταφέρνουν αυτές, εύκολα καταρρίπτονται  οι κάθε είδους προαναφερθείσες δικαιολογίες.

 

       Στις 28 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν  οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. για την τριετία 2012-2015.Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από ενεργούς εθελοντές αιμοδότες κυρίως νέους σε ηλικία, οι οποίοι έχουν ταχθεί να συνεχίσουν το μεγάλο έργο των προκατόχων τους και να ενισχύουν και ανακουφίζουν καθημερινά με τη δράση και την αυταπάρνησή τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Ιωάννη Παπαχρόνη. Χαλήλ Καράνταη, Γεώργιο Παπαευστρατίου, Γεώργιο Μαθιουδάκη, Αλεξάνδρα Τσάκατου , Πολύκαρπο Φωτιάδη και Κωνσταντίνο Γατσέλο.

      Το 2012 ήταν μια ιδιαίτερη, εξαιρετική και απαιτητική χρονιά. Τα μέλη της «αγάπης» σημείωσαν ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα.Αφού ξεπέρασαν και πάλι τον εαυτό τους και το φράγμα των 5.000 μονάδων μέσα σε ένα έτος καταλήγοντας στις 5.277. Κατάφεραν επίσης να ξεπερνάει το σύνολο του Συλλόγου σε μονάδες από ιδρύσεώς του (1975) τις 102.000 μονάδες! Είμαστε καθημερινά περήφανοι για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας στις εκκλήσεις μας να προσφέρουν το αίμα τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τους υπολοίπους που ακόμη δε πήραν την απόφαση να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Ο Σύλλογος και τα μέλη του, με νοοτροπία πρωταθλητή, κατέχουν για δέκατη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε «προσφορά ζωής» σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, σημειώνοντας σε οκτώ έτη αύξηση της τάξης του 211,76% (2.492 μονάδες το 2005, 2.761/2006, 3.408/2007, 4.051/2008, 4.682/2009, 4.845/2010 και 5.092/2011). Βοηθήσαμε και ανακουφίσαμε πάνω από 2.000 συμπολίτες μας και όχι μόνο αυτούς (στοιχεία που αφορούν το 2012) με εκατοντάδες μονάδες αίματος.

      Επιτεύγματα που σαφώς θα ήταν μεγαλύτερα εάν την Πέμπτη 9 Αυγούστου δεν έμπαινε πρώτα η περιοχή του Δήμου Ξάνθης (με εξαίρεση της περιοχής του πρώην Δήμου Σταυρουπόλεως ) και στις επόμενες μέρες οι αντίστοιχες περιοχές των Δήμων Τοπείρου και Αβδήρων  σε αιμοδοτική καραντίνα λόγω εκδήλωσης κρούσματος Ιού του Δυτικού Νείλου σε συμπολίτη μας. Σταματήσανε για κάποιο χρονικό διάστημα, ευτυχώς για περίπου τρεις βδομάδες οι αιμοδοσίες στο Νοσοκομείο μας για όσους κατοικούσαν ή εργάζονταν μέσα στα όρια των προαναφερόμενων Δήμων μέχρι να αγοραστούν τα ειδικά αντιδραστήρια ανίχνευσης του Ιού από την Ελληνική Πολιτεία. Εκεί που λέγαμε ότι τελειώσαμε με σχετικά μικρές απώλειες, ήρθε και στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα νέο κρούσμα, αυτή τη φορά όμως Ελονοσίας, το οποίο έθεσε σε εξάμηνο περιορισμό και σταμάτημα των αιμοδοσιών έως τον Μάρτιο του 2013 και στα κάτωθι δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αβδήρων  ήτοι : Σέλινο, Μάνδρα, Πόρτο Λάγος, Ποταμιά, Νέα Κεσσάνη, Συδινή, Κουτσό, Γενησέα, Βαφέικα, Πολύσιτος, Σέλερο, Σήμαντρα, Φίλια, Σούνιο, Γρήγορο, Βελοχώρι και Άκαρπο. Εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα (πάσης φύσεως ψεκασμοί για κουνούπια) και κυρίως έγκαιρα από πλευρά της Πολιτείας, όσον αφορά τη νέα χρονιά, πιθανώς να έχουμε υποτροπές στις πληγείσες περιοχές και ίσως και διεύρυνση της ακτίνας περιορισμού και αιμοδοτικής καραντίνας. Τότε ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά της Ξάνθης να ζοριστούμε αφάνταστα στην εξεύρεση αίματος για την μετάγγιση των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων (μεσογειακή αναιμία, καρκινοπαθείς κλπ.) αλλά και για να πραγματοποιούνται εγχειρήσεις και πάσης φύσεως μεταγγίσεις στο Γενικό Νοσοκομείο μας. Καλούμε λοιπόν επισήμως και μέσω της παρούσης επιστολής τους αρμοδίους να προγραμματίσουν και να λάβουν έγκαιρα και ικανοποιητικά τα διάφορα μέτρα που επιβάλλονται από τους αντίστοιχους κανονισμούς και οδηγίες.

 

      Για ένατη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η Εορτή του Ξανθιώτη Εθελοντή Αιμοδότηυπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, στην οποία τιμήθηκαν 70 αιμοδότες με 10 αιμοδοσίες και πάνω, με τα αργυρά (25) και χάλκινα (45) μετάλλια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τιμήθηκαν επίσης με το ειδικό βραβείο τιμής του Συλλόγου έξι (6) αιμοδότες για πάνω από 40 εθελοντικές αιμοδοσίες.Το ειδικό βραβείο του Δήμου Ξάνθης για πάνω από 50 εθελοντικές αιμοδοσίες το έλαβαν οι Εποιμενίδης Σταμάτιος του Ιωάννη και Παναγιωτίδης Φίλιππος του Νικολάου. Φέτος βραβεύθηκαν και πάλι με ειδικό έπαινο και οι μικρότεροι εθελοντές αιμοδότες ηλικίας 17-18 ετών. Αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Απτουλλάχογλου Ενές του Χασάν, Γεωργιάδου Ιωάννα του Δημοσθένη, Ιντζέ Ταιφούν του Γκιουρσέλ, Κίσα Ομέρ Απτουλάχ του Μουσταφά και Τσιπλάκ Χουσείν Σαλή του Σιακήρ τα νεότερα μέλη της οικογένειας της «αγάπης» για το 2011. Επίσης βραβεύτηκαν με ειδικό έπαινο τρεις (3) εθελοντές αιμοπεταλίων με τη μεγαλύτερη προσφορά οι Χρήστος Λιάρος του Γεωργίου, Βασίλειος Μπαλτόπουλος του Στεφάνου και Κωνσταντίνος Τοπτσίδης του Αναστασίου. Τονίζουμε ότι είναι ιδιαίτερη αυτή η προσφορά γιατί αναγκάζονται να μετακινούνται σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη για να προσφέρουν τα αιμοπετάλια τους σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Τον προσεχή Μάιο θα έχουμε νέες βραβεύσεις και πιστεύουμε, πρώτα ο Θεός να προσθέσουμε και νέα  επιτεύγματα.

      Την φλόγα της «ΑΓΑΠΗΣ» στις Εορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2012 στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχτηκε η συναυλία του Πασχάλη Τόνιου και των συνεργατών του. Και αυτή η εκδήλωση σημείωσε αρκετή επιτυχία. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και τους υπαλλήλους του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης που μας παρέχουν ότι διευκολύνσεις χρειαζόμαστε. Επίσης στους δεκάδες λαμπαδηδρόμους που συμμετέχουν κάθε χρονιά. Τις ευχαριστίες μας στον Όμιλο Φίλων Κλασικού Αθλητισμού Ξάνθης (Ο.Φ.Κ.Α.) και στην Αθλητική Ένωση Κυψέλης για τη δυναμική παρουσία και συμμετοχή των μελών τους.

     Συνεχίζουν αρκετοί φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία κατά τη διάρκεια του έτους να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να φτιάξουν τμήμα αιμοδοσίας και να το ενσωματώνουν στην οικογένειά μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το 2012 διεύρυναν την παρέα μας με αιμοδοσίες τα χωριά Κυψέλη και Δημάριο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ» και το Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου».Επίσης εξίσου συγκινητικήείναι και η συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών των εσπερινών Λυκείων της Ξάνθης, του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ξάνθης αλλά και των Λυκείων της Γλαύκης.Πλέον όλοι προσπαθούν να συνδράμουν στο έργο της «αγάπης».

      Η έλλειψη προσωπικού στην Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης και η ενδεχόμενη έλλειψη υλικών όπως πχ. ασκών συλλογής αίματος, πιθανώς να μη μας  επιτρέψει το 2013 να μπορέσουμε να συλλέξουμε το σύνολο του αίματος που είναι διατεθειμένα να προσφέρουν τα μέλη μας! Τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό της αιμοδοσίας που «παλεύει» κάτω από αντίξοες συνθήκες και οικονομική εξαθλίωση και τις περισσότερες φορές δεν έχουν τη συμπαράσταση και κατανόηση των διοικούντων τους. Να ευχαριστήσουμε επίσης τους εθελοντές ιατρούς της «αγάπης» που συντελούν στο να πραγματοποιούνται οι εξωτερικές μας αιμοληψίες. Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Πετρίδη, τον Βασίλειο Παπαδόπουλο, την Μαρία Καραλευθέρη, τον Θεόδωρο Μακρή και τον Βασίλειο Αβραμίδη..

     Οι συμπολίτες μας συνεχίζουν να δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στην κάθε παρουσία της ειδικής κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Πλέον πραγματοποιούνται τέσσερις οργανωμένες αιμοδοσίες τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο και Οκτώβριο ανακουφίζοντας πολλούς πάσχοντες με την προσφορά των Ξανθιωτών. Από το 2013 προγραμματίζεται ήδη μετά την μεγάλη επιτυχία που έχουν οι αιμοδοσίες στα Λύκεια της Ξάνθης να πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες σχολικές αιμοδοσίεςτους μήνες Απρίλιο και Νοέμβριο αφού οι ίδιοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το ζητούν.Η συνεισφορά των Ξανθιωτών αιμοδοτών στη μετάγγιση παιδιών που προέρχονται από ολόκληρη την Ελλάδα για το έτος 2012 έφτασε συνολικά στις 1.363 μονάδες. Τις ευχαριστίες μας στους προισταμένους Α ’Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και κ. Σάββα Μελισσόπουλο για τις διευκολύνσεις που μας παρέχουν.

      Είχαμε την ευαισθητοποίηση και πάλι εκατοντάδων νέων εθελοντών αιμοδοτών  ειδικά στις ηλικίες από 17 έως 30 ετών. Ιδιαίτερη μνεία και πάλι πρέπει να κάνουμε στο Δήμο Μύκης που είναι συνδιοργανωτής και χορηγός στις αιμοδοσίες στα όρια του Δήμου του, καθώς και στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης η οποία είναι συνδιοργανώτρια στα δύο Επταήμερα που πραγματοποιούνται τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο. Η συμπαράσταση του περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδηκαι των συνεργατών του είναι άμεση, πρακτική και πραγματική ενώ η ευαισθησία και κατανόηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Καραλίδητο έχουμε τονίσει αρκετές φορές περισσεύει στα θέματα της αιμοδοσίας.

       Μεγάλη συνεχίζει να είναι και η βοήθεια που μας προσφέρουν σε κάθε εξόρμηση και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα τα τμήματα της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών παρά τα διάφορα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αυτοί. Σε τόσο δύσκολες εποχές το να κάνεις υψηλού επιπέδου εθελοντισμό και να βάζεις και το χέρι στην τσέπη για να καλύπτεις τις βενζίνες σου είναι κάτι που δεν το κάνει ο καθένας μας. Αναμένουμε και τον Ιανουάριο του 2013 την κινητή μονάδα του Παίδων σε πενθήμερο κυρίως στην Ορεινή Ξάνθη σε συνεργασία με τον Δήμο Μύκης από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου.

      Συνηθίζεται εδώ και έτη το δεύτερο μέρος της παρούσας  επιστολής  να  αποτελείται από ενημερωτικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάθε μέλος και φίλος μας :

      Η αιμοδοσία του Νοσοκομείου λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-14:00μμ. Το γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί καθημερινά προς εξυπηρέτηση των μελών και οποιουδήποτε ζητήσει τη βοήθειά μας, το πρωί Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00μμ και το απόγευμα Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-21:00μμ. Πέρα από την εθελοντική εργασία ένας υπάλληλος δουλεύει καθημερινά για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μελών μας..

      Η ηλεκτρονική σελίδα μας για κάθε πληροφορία που αφορά το σύλλογό μας, την αιμοδοσία, ιατρικά αλλά και διάφορα ποικίλης ύλης θέματα είναι στο www.sagapi.gr .Θα βρίσκετε άμεσες πληροφορίες αφού γίνεται καθημερινή ενημέρωση..

     Η σελίδα μας στο facebook είναι  η http://www.facebook.com/groups/30262411013/

     Ο Ετήσιος Χορός των Αιμοδοτών και η κοπή της βασιλόπιτας δε θα γίνει ούτε το 2013 λόγω οικονομικής κρίσεως.

      Η Ετήσια Γενική Συνέλευσηθα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Φεβρουάριο.

     Όπως γνωρίζετε όλοι δεν έχουμε συνδρομές από τα μέλη μας. Ο Σύλλογος απεναντίας δέχεται οικονομικές ενισχύσεις από οποιονδήποτε το επιθυμεί. Πολλές από αυτές γίνονται εις μνήμη προσφιλών προσώπων όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο δεύτερο έντυπο που σας προσκομίζουμε αυτό των Χορηγών και Αρωγών της «ΑΓΑΠΗΣ»για το 2012. Η λαχειοφόρος της «ΑΓΑΠΗΣ» έχει καθιερωθεί κάθε έτος από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Από την χρονιά αυτή λειτουργεί πλέον ως Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης με τη συμμετοχή τόσο στα έξοδα αλλά και στα έσοδα φορέων της πόλης μας με γνωστή κοινωνική δράση εδώ και πολλά έτη, όπως το Γηροκομείο Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Η λαχειοφόρος του 2012 με δώρα ένα μηχανάκι, ένα πίνακα ζωγραφικής και τέσσερα ποδήλατα και αξία λαχνού το 1,00€ είχε απόλυτη επιτυχία αφού πουλήθηκαν για ακόμη μια φορά όλοι οι λαχνοί. Ευελπιστούμε την επόμενη χρονιά να συμμετέχουν και άλλοι φορείς.Βοηθήστε μας ο καθένας σας όπως μπορεί!

     Πολλοί από σας λαμβάνετε συχνά επείγουσες εκκλήσεις με γραπτά μηνύματα (SMS) στα κινητά σας τηλέφωνα. Έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και βοηθούν στην άμεση κινητοποίηση λόγω αναγκών και εξαίρετων περιπτώσεων κάτι το οποίο έγινε πολλές φορές στο προηγούμενο έτος. Σας παρακαλούμε όσο το δυνατόν να ανταποκρίνεστε σε αυτό το «κάλεσμα ζωής.

      Το δίκτυο εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών έχει προσφέρει στα τρία χρόνια λειτουργίας του εκατοντάδες αιμοπεταλιοδοτήσεις σε αγνώστους συνανθρώπους μας. Οι δύο συνεργασίες, μία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως και μια με το Νοσοκομείο  Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, έχουν στεφθεί από επιτυχία και καλή συνεργασία. Σας καλούμε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία της αιμοπεταλιοαφαίρεσης και να συμμετάσχετε στο δίκτυο ζωής. Συντονιστής έχει οριστεί από το Δ.Σ. ο Λεωνίδας Ασλανίδης (κιν.6973537197) μέλος μας και εθελοντής Σαμαρείτης του Ε.Ε.Σ. Επίσης ξεκινάμε από τη νέα χρονιά ενημερώσεις όσον αφορά τη δωρεά του πλακούντα και των βλαστοκυττάρων  από τις νέες μητέρες, και ενίσχυση της κρατικής τράπεζας του Γ.Ν. «Γεώργιος Παπανικολάου».Προσπάθειά μας να σώζουμε και  μελλοντικά πολύτιμες ζωές .

       Μια πρωτοβουλία που πιθανόν να πραγματοποιηθεί κατά τον προσεχή Αύγουστο είναι η δημιουργία του ΚαλοκαιρινούCamp Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης προκειμένου για 10 ημέρες να φιλοξενηθούν στους χώρους των Μαθητικών Κατασκηνώσεων των Αβδήρων, εκατό (100) εθελοντές αιμοδότες, στελέχη της εθελοντικής αιμοδοσίας ηλικίας 18 έως 30 ετών από ολόκληρη τη χώρα. Μια προσπάθεια που έχει σκοπό να συνδυάζει την συνεχή εκπαίδευση των νέων στελεχών σε θέματα αιμοδοσίας και τις κοινές καλοκαιρινές δραστηριότητες προκειμένου να γνωρίζονται και να δυναμώνουν τις μεταξύ τους σχέσεις. 

       Τελειώνουμε τη φετινή μας επιστολή με μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία και ανακοίνωση. Από το Νέο Έτος ιδρύεται στο σύλλογό μας και η επιτροπή γυναικών με την ονομασία «Γυναίκες της Αγάπης» συνέχεια του συλλόγου Γυναικών χωρίς Σύνορα-παράρτημα Ξάνθης που είχε ιδρύσει η αείμνηστη, ακάματη και μεγάλη κυρία του εθελοντισμού Βασιλική (Κούλα) Ψωμά. Θα αναλάβουν και διευρύνουν ακόμη πιο εντατικά το φιλανθρωπικό μέρος του συλλόγου μας δίνοντας προστασία και προσφέροντας συμπαράσταση σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Καλούμε τις γυναίκες της Ξάνθης, κάθε ηλικίας, είτε είναι μέλη μας είτε όχι, όσες θέλουν και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να πυκνώσουν τις τάξεις αυτής της νεοσύστατης επιτροπής. 

         Μπορεί κάποιος ίσως να μη μπορεί να «δωρίσει» το αίμα του αλλά σίγουρα μπορεί να «δωρίσει» τα αποθέματα ψυχής του.

 

Με αδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                        Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button