Οψόμεθα εις το προσεχές μέλλον…

Αιχμές Νίκου Φίλη κατά Αλέξη Τσίπρα και αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο πρώην υπουργός παιδείας, θεωρεί τη θρησκευτική κυβερνητική πολιτική, την “κόντρα” με τον αρχιεπίσκοπο και την αδυναμία να σταθεί στο ύψος της αριστεράς, του γαλαντόμου καθηγητή απέναντι, στο μέχρι τον ανασχηματισμό, άριστο μαθητή, ως αιτίες και αφορμές της απομάκρυνης από το κυβερνητικό σχήμα, του δεύτερου σε ψήφους στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, Νίκου Φίλη.

Αιχμές Νίκου Φίλη κατά Αλέξη Τσίπρα και αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο πρώην υπουργός παιδείας, θεωρεί τη θρησκευτική κυβερνητική πολιτική, την “κόντρα” με τον αρχιεπίσκοπο και την αδυναμία να σταθεί στο ύψος της αριστεράς, του γαλαντόμου καθηγητή απέναντι, στο μέχρι τον ανασχηματισμό, άριστο μαθητή, ως αιτίες και αφορμές της απομάκρυνης από το κυβερνητικό σχήμα, του δεύτερου σε ψήφους στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, Νίκου Φίλη.

Τα όργανα ξεκίνησαν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος των συνιστωσών και της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έπαιξε κατά το Νίκο Φίλη “ραδιουργό” ρόλο στην απομάκρυνσή του, με ζητούμενο, αν θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό ή θα πέσουν οι τόνοι, όπως επιχειρεί και επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας και η συγκυβέρνηση.

Οψόμεθα εις το προσεχές μέλλον…

 

Μία από τα ίδια και ο νέος υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, συνέχισε τη συριζαϊκή πεπατημένη, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμμονή του στις πρόωρες εκλογές, στη στείρα αντιπαράθεσή του, στην άρνησή του για συναίνεση σε σοβαρά πολιτικά, οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, δημιουργώντας προβλήματα στις διαπραγματεύσεις και στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ξεχνάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το όχι σε όλα του κ. Τσίπρα ως αξιωματική αντιπολίτευση επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, το συνεχές αίτημα για εκλογές, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις διαπραγματεύσεις και στις σχέσεις με τους δανειστές, και τελικά, με αφορμή την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, με την άρνηση του, οδήγησαν στην πτώση της τότε συγκυβέρνησης.

Οποιος σπέρνει ανέμους, κ. Τζανακόπουλε, πάντα θερίζει θύελες, λέει ο λαός μας.

 

Οι ανελαστικές μορφές εργασίας με τη σιωπηλή σύμφωνη γνώμη της συγκυβέρνησης, αφενός μεν, εμφανίζουν μια πλασματική πτώση της ανεργίας, αφετέρου δε, οδηγούν τους εργαζόμενους σε απόγνωση και οικονομική κατάρρευση.

Οσο οι συριζαίοι θεωρούν την επιχειρηματικότητα ως μέγιστο “πολιτικό αριστερό αμάρτημα”, οι επενδύσεις και τα κεφάλαια του εξωτερικού έχουν πάρει διαζύγιο με τη χώρα μας, ο δανεισμός από την Ε.Ε. και ίσως και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλά κρατεί, ο πρωτογενής τομέας έχει οδηγηθεί, εσκεμμένα, σε ανυπαρξία, το ισοζυγιο εισαγωγών υπολείπεται κατά πολύ των εξαγωγών, η χώρα δεν μπορεί να ορθοποδήσει, να ανακάμψει, να βγει από τα οικονομικά αδιέξοδα.

Χρειάζεται ένα νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής, η χώρα να γίνει ελκυστική στους επενδυτές, χωρίς να χάσει το χαρακτήρα της, να ξεφύγει από τον αριστερό πολιτικό λόγο και τις κυβερνητικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί αυτή η συγκυβέρνηση να ξεφύγει από τις αγγιλώσεις της και η ανασχηματισμένη, με τα ίδια σχεδόν υλικά και πρόσωπα, να τρέξει το τρένο της οικονομάις, όσο γρήγορα και αποτελεσματικά χρειάζεται, χωρίς εκτροχιασμούς, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, να καθίσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές, στο ίδιο τραπέζι, διεκδικώντας, απαιτώντας και κερδίζοντας όσα μας οφείλουν, είναι ζητούμενο, που δυστυχώς ο χρόνος θα δείξει.

 

Για πρώτη φορά στις αμερικανικές εκλογές, αμερικανός πρόεδρος εν ενεργεία, ξημεροβραδιάζεται σ’ ένα αεροπλάνο, από πολιτεία σε πολιτεία, για να στηρίξει την “ομόσταυλή” του την υποψήφια των δημοκρατικών για το χρίσμα του πλανητάρχη, την Χίλαρι Κλίντον.

Πολύ το ενδιαφέρον του Μπαράκ Ομπάμα για την εκλογή της αντιπάλου του, για το χρίσμα των δημοκρατικών σε προηγούμενες εσωκομματικές αναμερήσεις.

Ισως, να πίστευε, ότι, η κα Μισέλ Ομπάμα θα αναλάμβανε ηγετική πολιτική θέση, αν εκλεγόταν η Χίλαρι Κλίντον, ανοίγοντας το δρόμο να ηγηθεί των δημοκρατικών στη μετά Χίλαρι Κλίντον εποχή.

Οι αμερικανοί πολίτες, όμως μίλησαν διαφορετικά στις κάλπες, κάνοντας την έκπληξη, την υπέρβαση, ψηφίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

Ακαδημαϊκός και θιασώτης του παράλληλου νομίσματος ο κ. Παπαδημητρίου, άμα τη αναλήψει των υπουργικών καθηκόντων στο υπουργείο εθνικής οικονομίας, άλλαξε πολιτική ρότα, τονίζοντας ότι, η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, στη ζώνη του ευρώ και τα παράλληλα νομίσματα δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Βρε πως αλλάζουν οι άνθρωποι από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν αναλαμβάνουν υπουργικά καθήκοντα. Τότε έκανε λάθος; Η σήμερα που υπουργοποιήθηκε;

 

Μας τελείωσε (τον τελείωσε ο πρωθυπουργός εν μια νυκτί) και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Είναι ο γνωστός φορομπήχτης υπουργός, που λίγα εικοσιτετράωρα πριν, έβγαινε στα κανάλια και διαφήμιζε τη φορολογική του πραμάτεια, χωρίς πολιτικά αισθήματα απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τα νοικοκυριά που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν λύσεις.

Από την υπουργική καρέκλα ο κ. Αλεξιάδης, τα έκοβε και τα έραβε ανερυθρίαστα, χωρίς ίχνος πολιτικής ντροπής, έχοντας την αίσθηση του ισόβιου υπουργού.

Ο λαός μας κ. Αλεξιάδη λέει ότι “άλλα λογαριάζει ο γάϊδαρος και άλλα ο γαϊδουριάρης”.

 

Η μη σύμφωνη γνώμη και σύμπλευση με τις επιταγές του πρωθυπουργού στο θέμα της Κόσκο και του λιμανιού του Πειραιά, παραλίγο να βάλει φωτιά στις ελληνοκινεζικές σχέσεις και να ακυρωθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, οδήγησαν στην έξοδο από την κυβέρνηση τον κ. Δρίτσα.

Για την ιστορία, ο πρωθυπουργός έστειλε στα αποδυτήρια την οικογένεια Δρίτσα (Δρίτσας – Χριστοδουλοπούλου).

 

Μην ανησυχείτε, πιστός στις παραδόσεις του ο πρωθυπουργός, φρόντισε να υπάρχει υπουργική οικογενειοκρατία.

Το νέο υπουργικό ανδρόγυνο ακούει στο όνομα Δημήτρης Παπαδημητρίου (υπουργός οικονομίας) και Ράνια Αντωνοπούλου (αναπλ. υπουργός εργασίας).

Ποιος ξέρει μελλοντικά, ίσως, να έχουμε και πρωθυπουργικές οικογενειοκρατίες, συγγενειοκρατίες.

 

Οταν οι έξω (ευρωπαίοι και αμερικανοί) συμφωνούν με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τον ανασχηματισμό, σημαίνει απλά ότι, οι νέοι υπουργοί συμφωνώντας με τις επιταγές των δανειστών θα τρέξουν γρήγορα όλα τα κρίσιμα θέματα, με ταυτόχρονη φτωχοποίηση των ελλήνων πολιτών, έστω και αν ο υπουργός οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου (αμερικανοθρεμένος) τόνισε ότι, η Ελλάδα θα γίνει Φλόριντα.

Ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός Νίκος Σταυρίδης, αν ζούσε, χτυπώντας τις παλάμες του θα αναφωνούσε για ότι μας περιμένει “ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ ΜΑΝΕΣ….”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button