Μία χώρα, όπως η Ελλάδα, για να βρει το δρόμο της στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, θα πρέπει ν’ αυξήσει τις εξαγωγές,

Μία χώρα, όπως η Ελλάδα, για να βρει το δρόμο της στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, θα πρέπει ν’ αυξήσει τις εξαγωγές, να προσελκύσει τα τρισεκατομμύρια που μένουν αδιάθετα, ψάχνοντας ελκυστικές αγορές και να γίνουν επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια.

Το μίγμα οικονομικής πολιτικής που μας επιβάλουν οι δανειστές μέσω των μνημονίων που έχουμε υπογράψει, βασίζεται στην αύξηση των φόρων και τη μείωση μισθών και συντάξεων.

Μία χώρα, όπως η Ελλάδα, για να βρει το δρόμο της στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, θα πρέπει ν’ αυξήσει τις εξαγωγές, να προσελκύσει τα τρισεκατομμύρια που μένουν αδιάθετα, ψάχνοντας ελκυστικές αγορές και να γίνουν επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια.

Το μίγμα οικονομικής πολιτικής που μας επιβάλουν οι δανειστές μέσω των μνημονίων που έχουμε υπογράψει, βασίζεται στην αύξηση των φόρων και τη μείωση μισθών και συντάξεων.

Δυστυχώς, αν και μέχρι σήμερα η φορολογική λαίλαπα καλά κρατεί, δε γίνεται καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να εξορθολογήσει το δημόσιο, ούτε να περικόψει τις κρατικές δαπάνες, αντιθέτως, οι δαπάνες αυξάνονται κάθε χρόνο με τις προσλήψεις ημετέρων με την είσοδο από τα παράθυρα ρουσφετολογικών υπαλλήλων και με την πληθώρα των παρατρεχάμενων συμβούλων και βοηθών σε υπουργεία και οργανισμούς.

 

Ερώτηση στον υπουργό δημόσιας τάξης – προστασίας του πολίτη Νικόλαου Τόσκα με θέμα “προβλήματα δόμησης υγιεινής και θέρμανσης του κτιρίου της αστυνομικής δ/νσης Ξάνθης”, κατέθεσαν έξι βουλευτές της ΝΔ.

Οι ερωτώντες βουλευτές κ.κ. Κυριαζίδης Δημήτριος – Δράμας, Σταμάτης Δημήτριος – επικρατείας, Δημοσχάκης Αναστάσιος – Εβρου, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος – Καβάλας, Ανδριανός Ιωάννης – Αργολίδας και Μπουκώρος Χρήστος – Μαγνησίας, κάνουν λόγο για την τραγική κατάσταση του κτιρίου, για τα προβλήματα δόμησης και υγιεινής του κτιρίου και των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων θέρμανσης.

Ζητούν να ενημερωθούν από τον κ. υπουργό, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί και για τις άμεσες ενέργειές του, στο πρόβλημα θέρμανσης.

Σηκώνουμε το όλο θέμα ψηλά, διότι, βουλευτές της ΝΔ άλλων περιοχών (ας όψεται ο εκλογικός νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει και τους τρεις βουλευτές του Νομού) έστω και για επικοινωνιακούς – πολιτικούς λόγους, ασχολούνται με τα υπαρκτά προβλήματα του νομού μας, όταν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “ποιούν τη νήσσα”, αδιαφορούν για τα προβλήματα, απουσιάζουν και δεν έχουν καμία παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι, μη αντιμετωπίζοντας, ως οφείλουν και ως βουλευτές της συμπολίτευσης, τα προβλήματα της περιοχής.

Ο λαός λέει ότι, αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δε γίνεται κύριοι βουλευτές… συγκρουστείτε, διεκδικείστε, απαιτείστε από τους καρεκλοκενταύρους της κεντρικής εξουσίας και την ηγετική ομάδα του Μαξίμου, ότι και όσα οφείλουν στην παραμεθόρια περιοχή της Θράκης και όχι να περιμένετε, κλεισμένοι στο βουλευτικό σας καβούκι, άλλοι να διεκδικούν λύσεις των δικών μας προβλημάτων.

Δεν περιποιεί τιμή για σας, ούτε η επερώτηση των έξι βουλευτών της ΝΔ, ούτε η παρέμβαση στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού συμβουλίου της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση υποστηρικτικών αγώνων για παροχή φυσικού αερίου  στις πόλεις και τις βιομηχανικές περιοχές της Θράκης.

Για την πολιτική τους ανάδειξη έπαιξαν τα ρέστα τους στη Θράκη και οι Πάνος Καμμένος και Τέρενς Κουίκ, γιατί με την αδιαφορία τους απουσιάζουν από τα προβλήματα της περιοχής, στα οποία και μπορούν και είναι πολιτικά υποχρεωμένοι να δώσουν λύση.

Η παρουσία του Τέρενς Κουίκ, ως εκπροσώπου της συγκυβέρνησης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ΔΕ ΛΥΝΕΙ, ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

 

Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν μείνει ανεξίτηλα με το όνομα του εμπνευστή τους, ο νόμος του Πεπονή (ΑΣΕΠ) και της Λούκας Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) που προάγουν το αίσθημα δημοκρατίας, ισονομίας και ισοπολιτείας των ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς θα θυμούνται κάποιοι και το νόμο Νίκου Παππά (τηλεοπτικές άδειες), ο οποίος προσπαθεί μέσω της “κατάργησης” του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, να ελέγξει τα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να μην υπάρχει πλουραρισμός στην ενημέρωση.

Η κατάργηση του νόμου από το ΣτΕ, η ολομέτωπη επίθεση προς τους δικαστές από τα κυβερνητικά στελέχη, δεν περιποιούν τιμή στο ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό σύστημα.

 

Ξένα κέντρα προσπαθούν να εξαφανίσουν την πολιτιστική, κοινωνική, εθνική και οικονομική μνήμη, χρησιμοποιώντας τον βούρδουλα της οικονομικής εξαθλίωσης.

Λαοί και κοινωνίες χωρίς ιστορικές μνήμες και αναφορές χάνουν τον κοινωνικό ιστό τους και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή.

Η επέτειος της ελληνικής αντίστασης  ενάντια στη γερμανική μπότα, είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, δίνοντας τα απαραίτητα μηνύματα, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button