”Περί προσκλήσεων και άλλων φαντασιοπληξιών”

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες χθες στην Ξάνθη

Περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα με «οδηγό» τον Μιχ. Αμοιρίδη

Μόνον τρεις εκπρόσωποι ξενοδοχείων δέχθηκαν να τους συναντήσουν!

 

 

Τουριστικούς πράκτορες από την Ρωσία φιλοξενεί αυτές τις ημέρες η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο επί του τουρισμού και διεθνών σχέσεων Μιχάλη Αμοιρίδη, να τους περιηγεί στα τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες χθες στην Ξάνθη

Περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα με «οδηγό» τον Μιχ. Αμοιρίδη

Μόνον τρεις εκπρόσωποι ξενοδοχείων δέχθηκαν να τους συναντήσουν!

 

 

Τουριστικούς πράκτορες από την Ρωσία φιλοξενεί αυτές τις ημέρες η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο επί του τουρισμού και διεθνών σχέσεων Μιχάλη Αμοιρίδη, να τους περιηγεί στα τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Το γκρουπ των tour operators βρέθηκε χθες στην Ξάνθη, όπου ξεναγήθηκε αρχικά στο περίφημο «Σπίτι Χατζιδάκι» και εν συνεχεία στην λίμνη Βιστωνίδα και το Μετόχι του Αγίου Νικολάου, στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων και στην ορεινή Σταυρούπολη.

Ο κος Αμοιρίδης είχε απευθύνει προηγουμένως πρόσκληση στους επαγγελματίες τουρισμού της περιοχής μας να παραβρεθούν, να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, αλλά ωστόσο την πρόσκληση αποδέχθηκαν μόλις τρεις εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων του Ν. Ξάνθης!

Ο ίδιος ωστόσο, δεν έκρυψε την πικρία του για την απουσία των υπολοίπων, λέγοντας πως η Περιφέρεια θα κάνει ότι είναι δυνατόν από πλευράς της να ενημερώσει κατάλληλα τους ανθρώπους του τουρισμού από την Ρωσία, εφοδιάζοντάς τους παράλληλα και με το αντίστοιχο υλικό τουριστικής προβολής, ώστε να διαμορφώσουν και τα απαραίτητα τουριστικά «πακέτα» και να συμπεριλάβουν την περιοχή μας στους προορισμούς τους…

Οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους από την περιήγησή τους στον χώρο τέχνης (Οικία Χατζιδάκι), ενώ όπως δήλωσε ο κος Αμοιρίδης: «Η Ρωσική τουριστική αγορά είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την χώρα μας και προσβλέπουμε σ’ αυτήν και σαν Περιφέρεια. Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τους τουριστικούς πράκτορες φιλοξενώντας τους στα αξιοθέατα της περιοχής μας, για να έχουν μία ίδια άποψη και εμπειρία, όχι μόνο από τις εκπληκτικές τοποθεσίες και τα αξιοθέατα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά και από την ζεστή φιλοξενία των επαγγελματιών και των απλών κατοίκων. Θεωρώ σωστό να συναντιούνται αυτοί οι άνθρωποι κατευθείαν και με τους επαγγελματίες τουρισμού της περιοχής μας, γι’ αυτό άλλωστε απευθύναμε και την πρόσκληση να παραβρίσκονται σήμερα εδώ».

 

Η απάντηση μου στα παραπάνω:

‘Περί προσκλήσεων και άλλων φαντασιοπληξιών”

 

“Με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα προ ημερών για την επίσκεψη Ρώσων τουριστικών πρακτόρων στην Ξάνθη, με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο επί τουρισμού και διεθνών Μιχάλη Αμοιρίδη να τους περιηγεί στα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διάβασα πως “Ο κος Αμοιρίδης είχε απευθύνει προηγουμένως πρόσκληση στους επαγγελματίες τουρισμού της περιοχής μας να παραβρεθούν … ωστόσο την πρόσκληση αποδέχθηκαν μόλις τρεις εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων του Ν. Ξάνθης!”

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός προκάλεσε “πικρία” στον κ. Αμοιρίδη…

Πριν βιαστούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να συμμεριστούμε την πικρία του, θα μπορούσε ο κ. Αμοιρίδης να μας πει ΠΟΙΟΙ και ΠΌΣΟΙ επαγγελματίες τουρισμού της περιοχής έλαβαν την περίφημη πρόσκληση;

Ρωτώ επειδή ο υπογράφων, ως εκπρόσωπος ενός από τα δημοφιλέστερα Καταλύματα της περιοχής σε Ελλάδα και εξωτερικό, με υψηλότατη βαθμολογία σε διεθνείς τουριστικές πλατφόρμες, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΈΛΑΒΑ ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ!

Η ίδια ερώτηση απευθύνεται και στο Δήμο Ξάνθης, που διοργάνωσε στα τέλη Σεπτέμβρη Ημερίδα για τα μονοπάτια πολιτισμού στην Ξάνθη, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης. Ερωτώ: πού παράπεσε η πρόσκλησή μας;

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να μιλήσω για ανευθυνότητα, ανικανότητα, προχειροδουλειές ή δόλο. Σε κάθε περίπτωση, μάλλον ήρθε καιρός να γνωρίζουν οι (ανεύθυνοι) υπεύθυνοι πως ανάλογοι αποκλεισμοί, όταν συνεπάγονται πιθανότητα διαφυγόντων κερδών, μπορούν κάλλιστα να επισείουν σχετικές κυρώσεις… Και ο νοών νοείτο.

 

Μετά μεγίστης τιμής και άπειρης αγανάκτησης,

916 mountain resort Ξάνθη

Κώστας Τελμετίδης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button