ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 4 το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών.

*Παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 4 το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών.


   Επιδόθηκαν υποτροφίες του “κληροδοτήματος Θεοδώρου Ζαλάχα” και του “Ιωακειμίου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Υποτροφιών”, στους αριστούχους αποφοίτων των λυκείων του Νομού μας 2006 – 2007 και σήμερα πρωτοετείς φοιτητές, καθώς και στους αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης.


 


*Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο “ανέκδοτα” που προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα και προκάλεσαν αντιδράσεις στον πιστό λαό της περιοχής μας.


   Για μας τους χριστιανούς ο Σταυρός του Χριστού είναι το μέσον της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους και ο σταυρωθείς Κύριος ο βαστάζων τις αμαρτίες του κόσμου και όχι “ακροβάτης”, όπως αναφέρεται στο “ανέκδοτο”.


Ετερο δε “ανέκδοτο” αναφέρεται στον κακοποιημένο απο τη σύγχρονη καταναλωτική μας κοινωνία ιεράρχη της Καππαδοκίας Μέγα Βασίλειο, χρησιμοποιώντας ακατονόμαστες φράσεις και χαρακτηρισμούς τόσο για το πρόσωπο του μεγάλου Αγίου και Πατέρα της Εκκλησίας μας, όσο και για τα δώρα που φέρνει στους πιστούς και ιδιαιτέρως στα παιδιά μας.


    Σεβόμαστε την ελευθερία του Τύπου, αναγνωρίζουμε την προσφορά του, όμως αυτή η ελευθερία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα όρια της ευπρέπειας, αλλά να σέβεται την πίστη του άλλου και να μην προσβάλλει όσια και ιερά.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


 


 


 


ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ


ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΛΟΠΗΣ  ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


 


Την 03.01.2008 και ώρα 08.45′ στον κόμβο Ιάσμου Ροδόπης συνελήφθησαν από συνοριακούς φύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης σε συνεργασία με συνοριακούς φύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου ένας 24χρονος πολίτης Αλβανίας, κάτοικος Ιλίου Αττικής (ερευνάται η νομιμότητα παραμονής του στη χώρα μας) και ένας 23χρονος κάτοικος Πατησίων Αττικής οι οποίοι κατελήφθησαν να οδηγούν δύο ΙΧΦ οχήματα τα οποία είχαν κλαπεί την 17.12.2007 και 31.12.2007 από τις περιοχές Κολωνού και Αγίου Δημητρίου Αττικής αντίστοιχα.


 


Δράστες οδηγούσαν τα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και θ’ αποδοθούν σε ιδιοκτήτες των, στερούμενοι αδείας ικανότητας οδήγησης οχήματος ενώ με την κατ’ αυτών σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης θ’ αποσταλούν αρμοδίως.


 



ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ


ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΑ


 ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ


 


Την 03.01.2008 και ώρα 12.30′ στην Εξοχή Ξάνθης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του  Α. Σ. Ευλάλου ένας 27χρονος, ένας 15χρονος και ένας 13χρονος άπαντες κάτοικοι Δροσερού Ξάνθης καθώς κατελήφθησαν να μεταφέρουν με ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του α’ δράστη, διάφορες σιδηροκατασκευές αξίας 30000 ευρώ περίπου τις οποίες αφήρεσαν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα από τη Συνεταιριστική Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Κρεάτων(ΣΕΠΕΚ).


 


Κλαπέντα είδη κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε κατόχους, ενώ οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας θ’ αποσταλούν αρμοδίως.



Σχετικά Άρθρα

Back to top button