Στις 28 Ιανουαρίου η ολομέλεια της Νομαρχιακής Ξάνθης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, καθώς όλα κινούνται γύρω από την προετοιμασία του 5ου Συνεδρίου του που θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

    Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, καθώς όλα κινούνται γύρω από την προετοιμασία του  5ου Συνεδρίου του που θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.


    Ήδη οι δυο μονομάχοι που διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος, οι κύριοι Φώτης Κουβέλης και Αλέξης Τσίπρας έχουν αρχίσει σειρά επαφών τόσο με τα στελέχη, όσο και τα μέλη του ΣΥΝ, προκειμένου να παρουσιάσουν την πολιτική τους πλατφόρμα και να γνωστοποιήσουν τις προγραμματικές του θέσεις.


    Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΝ κατά την προσυνεδριακή περίοδο αναμένεται να περιοδεύσουν σε μεγάλους νομούς της χώρας.


   Στο μεταξύ άναψε το πράσινο φως  και στις κατά τόπους νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος για την προετοιμασία των εσωκομματικών διεργασιών και διαδικασιών για την εκλογή των αντιπροσώπων που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο, στις αρχές του ερχόμενου μήνα στην Αθήνα.


   Ήδη στην Ξάνθη συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη η Ν.Ε  του ΣΥΝ, όπου και αποφάσισε την ημερομηνία για την σύγκληση της ολομέλειας της νομαρχιακής οργάνωσης Ξάνθης, στις 28 Ιανουαρίου όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις τους για το Συνέδριο, ενώ θα εκλεγούν και οι αντιπρόσωποι που θα πάρουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου και στην εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.


    Από την Ξάνθη πέντε είναι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, σύμφωνα με την ποσόστωση και θα εκπροσωπήσουν τα τοπικά στελέχη και μέλη του ΣΥΝ.


    Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ Ξάνθης, κ. Ν. Καλιαμπάκας στην ολομέλεια αναμένεται να παραστεί στέλεχος από τα κεντρικά του κόμματος, και δικαίωμα εκλογής ως αντιπρόσωποι έχουν όλοι όσοι είναι γραμμένοι  μέλη στη νομαρχιακή οργάνωση.


    Παράλληλα, ο κ. Καλιαμπάκας κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί ηλικιακής ανανέωσης στο ΣΥΝ σημείωσε πως δεν τίθεται θέμα χάσματος γενεών και ιδεολογίας. “Για μας δεν είναι θέμα ακριβώς ηλικίας η ανανέωση στο κόμμα. Είναι γενικότερα η ανανέωση. Η Αριστερά έχει πιο σύγχρονη άποψη  γύρω από το όλο θέμα της ανανέωσης. Δε νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το πρόσωπο, αλλά οι ιδέες και πολιτικές θέσεις που αντιπροσωπεύει ο καθένας”.


   Θεωρεί ικανούς και άξιους για την προεδρία του κόμματος και τους δυο διεκδικητές, και εκφράζει τη σιγουριά του πως δε θα υπάρξει πολωτικό κλίμα στην εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΝ.


   Επισημαίνει πως τα μέλη του ΣΥΝ θα πάνε ενωμένα στο Συνέδριο και μέσα σε ήπιους τόνους θα διεξαχθεί εκλογή του προέδρου. Μάλιστα σημειώνει πως από την εμπειρία του από άλλα συνέδρια, όπου υπήρχαν μεγαλύτερες εντάσεις, η ενότητα του Συνασπισμού ήταν δεδομένη, πόσο μάλλον τώρα που το εσωκομματικό κλίμα είναι καλύτερο.


    Αναφερόμενος στην αύξηση των ποσοστών του ΣΥΝ, υπογράμμισε πως το ανοδικό ρεύμα του θα συνεχιστεί και μετά το Συνέδριο και την εκλογή του νέου προέδρου, ενώ σημείωσε πως με τη στάση του, δηλαδή με τη στήριξη του, ο κόσμος έδειξε πως θέλει να κινηθεί ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στην πολιτική σκηνή. Όπως επίσης και πόσο μπορεί ο κόσμος να αλλάξει προς τα Αριστερά.


   Όσο για τα “έργα και ημέρες” Ζαχόπουλου, ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΝ Ξάνθης, σημείωσε πως οι ευθύνες δε θα πρέπει να αναζητηθούν μόνο στα πρόσωπα, αλλά πρώτιστα στις πολιτικές που γεννούν τέτοια φαινόμενα.


   “Για μας, για το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, η θέση μας είναι πάγια για τέτοια φαινόμενα.


Όσο θα υπάρχουν οι κυβερνήσεις της Δεξιάς ή του ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια ήταν στην εξουσία, θα υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα.


    Τα παράγουν οι πολιτικές και όχι τα άτομα, δηλαδή μέσα σε ένα σύστημα διεφθαρμένο σίγουρα θα παρουσιάζονται και φαινόμενα σκανδαλολογίας. Δε θα πούμε αν ήταν ροζ ή κάποιο άλλο χρώμα.


Εμείς  λέμε ότι στην κεντρική πολιτική σκηνή υπάρχει μια διαφθορά που παράγει και τέτοια σκάνδαλα”.  


Δέσποινα Γκούμα        

Σχετικά Άρθρα

Back to top button