ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜ-Θ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ “SAY ΚΕΠΑΕ” ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΤΑΣ

Με εξαιρετικά αναπτυγμένο πνεύμα ομόθυμης συναδελφικής συνεργασίας και σταθερή διάθεση αγωνιστικότητας, αλλά και με ιδιαίτερη αισιοδοξία υπέρβασης των επαγγελματικών δυσκολιών τους, αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων ΑΜΘ τις νέες προκλήσεις που τίθενται επί τάπητος για το κοινωνικό τους λειτούργημα, λόγω οικονομικής κρίσης και Καλλικράτη. Ο απερχόμενος Πρόεδρος Αντώνης Κοσμίδης, ιδιοκτήτης με τη σύζυγό του Ελένη Μαρίνη, τεσσάρων οικογενειακών παιδικών σταθμών στην Ξάνθη που αποτελούν το “ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ”, εισηγήθηκε τα διάφορα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, μεταξύ των οποίων:

Με εξαιρετικά αναπτυγμένο πνεύμα ομόθυμης συναδελφικής συνεργασίας και σταθερή διάθεση αγωνιστικότητας, αλλά και με ιδιαίτερη αισιοδοξία υπέρβασης των επαγγελματικών δυσκολιών τους,  αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων ΑΜΘ τις νέες προκλήσεις που τίθενται επί τάπητος για το κοινωνικό τους λειτούργημα, λόγω οικονομικής κρίσης και Καλλικράτη.


Ο απερχόμενος Πρόεδρος Αντώνης Κοσμίδης, ιδιοκτήτης με τη σύζυγό του Ελένη Μαρίνη, τεσσάρων οικογενειακών παιδικών σταθμών στην Ξάνθη που αποτελούν το “ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ”, εισηγήθηκε τα διάφορα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, μεταξύ των οποίων:


1. Διοργάνωση Περιφερειακής Σύσκεψης μεταξύ των ιδιωτικών και δημοτικών Π.Σ. υπό την αιγίδα του εκλεγμένου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, για το συντονισμό της απορρόφησης όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην ΑΜΘ με το ελάχιστο δυνατόν κόστος για τους γονείς.


2. Αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για όλους τους παιδικούς σταθμούς και τη διαρθρωτική προσαρμογή τους  εντός της οικονομικής κρίσης (κλαδικά προγράμματα που θα διαχειριστεί το Σωματείο).


3. Προσφορά και άλλων θέσεων για το Πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής”, με αύξηση των κονδυλίων, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος επιβάρυνσης για τις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες (οι αιτήσεις θα υποβληθούν εφέτος νωρίτερα και πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από όλους τους συμμετέχοντες ιδιωτικούς Π.Σ. και την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ Α.Ε.).


4. Ανάληψη δράσης με τη στήριξη της δυναμικής Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ξάνθης και της ΓΕΣΕΒΕΕ, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το δευτεροβάθμιο Πανελλήνιο Κλαδικό Συλλογικό Όργανο με έδρα την Αθήνα.


5. Προγραμματισμός συναντήσεων με ορισμένα από τα ανώτατα στελέχη της Κυβέρνησης, τους Θρακιώτες Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, ώστε να δρομολογηθεί στα πλαίσια του Καλλικράτη η επεξεργασία ενός νέου ενιαίου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, δημοτικών και ιδιωτικών, πάγιο αίτημα του Σωματείου από την ιδρυτική του συνέλευση στην Καβάλα το 2002.


Συναδελφικούς χαιρετισμούς και ευχές για την καλύτερη ευόδωση των εργασιών της συνέλευσης έστειλαν οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών “ΠΑΣΙΠΣ” και “ΝΕΟΣΙΠΣΝΕ”, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ενημερώνοντας τους συναδέλφους για τις εξελίξεις και τις επιδιώξεις στο χώρο των μικρομεσαίων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ξάνθης και μέλος του ΔΣ της ΓΕΣΕΒΕΕ Σωτήρης Τσιακίρογλου.


Ουσιαστικές παρεμβάσεις επί των διαφόρων θεμάτων έγιναν από όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., όπως και από τα μέλη Ελένη Αδαμοπούλου με το σύζυγό της Άρη Αβραμίδη (“ΜΟΡΜΟΛΗΣ” – Κομοτηνή), τη Μαρίνα Μπαδιανούδη (“ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ” – Αλεξανδρούπολη), τη Μαρίνα Στεφανίδου (“ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” – Δράμα), τον Κώστα Κιτσικόπουλο (“ΜΠΛΕ ΜΠΑΛΟΝΙ” – Καβάλα), τον Γιώργο Μπόσκου (“ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ” – Ξάνθη) και άλλους. Μηνύματα συναδελφικής αλληλεγγύης στάλθηκαν από τη Γεωργία Πλιόγκου (“ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ” – Ελευθερούπολη), τη Θεοπούλα Γκρόζου (“ΜΕΛΙ” – Ορεστιάδα), τη Σωτηρία Αγγελίδου (“BABY PARKING” – Αλεξανδρούπολη), την Ασημίνα Μπογούδη (“ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ” – Διδυμότειχο), τη Μαρία Γουλιμάρη (“ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ” – Ξάνθη),  τη Σουσάνα Βασιλειάδου (“ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ” – Δράμα), τη Θεοδώρα Θεοδωρίδου (“ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ” – Καβάλα, τον Γιώργο Μαυρομάτη (“ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ” – Αλεξανδρούπολη) και άλλους εκπροσώπους Π.Σ. που δεν μπορούσαν να παραβρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.


 Μετά από την άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού στην ειδική αίθουσα του κεντρικού εστιατορίου Ξάνθης με τα ευωδιαστά σουτζουκάκια “ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗ”, ο νέος Πρόεδρος του Σωματείου έκοψε τη λαχταριστή Βασιλόπιτα, που κατασκεύασε με μαεστρία η μαγείρισσα Κ. Ειρήνη Μιργκούδη των Παιδικών Σταθμών του απερχόμενου Προέδρου Αντώνη Κοσμίδη και της συζύγου του Ελένης Μαρίνη. Το φλουρί έπεσε στη Μαρίνα Στεφανίδου (“ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” – Δράμα), δεχόμενη τις εγκάρδιες ευχές όλων.


Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους Γιώργο Γαϊτανίδη (Πρόεδρος – Δράμα), Σοφία Ανέστη (Ταμίας – Κομοτηνή), Αντώνη Κοσμίδη (Γ. Γραμματέας  – Ξάνθη), Μαρίνα Μπαδιανούδη (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων – Αλεξανδρούπολη) και  Ελένη Αρχοντίδου (Υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Ορεστιάδα). Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του Σωματείου και  επίτιμος Πρόεδρος αποφασίστηκε να είναι ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός (πρώην Λυκειάρχης) Λάζαρος Θωμάς, ιδρυτής με τη σύζυγό του Φιλίτσα ενός από τους πρώτους παιδικούς σταθμούς της Θράκης στο Παλιό Καβάλας.


Ως αντιπρόσωπος στα δύο δευτεροβάθμια συλλογικά όργανα Ομοσπονδία ΕΒΕ Ξάνθης και Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών εκλέχτηκε ο Αντώνης Κοσμίδης.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button