Γιορτές Νέστου-18α Δημήτρεια Δαφνώνα 2016

Παρασκευή 5 Αυγούστου

ΩΡΑ: 21:30

ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΣΤΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Συναυλία

 

Ζαφείρης Μελάς

& Βιβή Μαστραλέξη

 

Παρασκευή 5 Αυγούστου

ΩΡΑ: 21:30

ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΣΤΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Συναυλία

 

Ζαφείρης Μελάς

& Βιβή Μαστραλέξη

 

Ο Ζαφείρης Μελάς, ένας από τους μεγαλύτερους και καταξιωμένους  λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής μας, πιστός στο ραντεβού του και φέτος ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία του με μεγάλο κέφι και υπόσχεται αξέχαστες βραδιές. Στάση του στις 5  Αυγούστου είναι ο Δαφνώνας Ξάνθης, κάτι που κάνει πολύ χαρούμενο τον καλλιτέχνη, μιας και η Ξάνθη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. Μαζί του η καταξιωμένη τραγουδίστρια Βιβή Μαστραλέξη.

 

Σάββατο 6 Αυγούστου

ΩΡΑ: 21:30

ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΣΤΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Συναυλία

 

Παρχαρολάλεμα σουμά σο Νέστο

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, δημιούργημα των προσφύγων και της πρώτης γενιάς απογόνων Ποντίων της Ξάνθης, δραστηριοποιείται στον Νομό μας από το 1974 με βασική επιδίωξη να διατηρήσει και να μεταδώσει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του αλησμόνητου Πόντου μας στις νεότερες γενιές.

Συμμετέχει στις Γιορτές «Δημήτρεια 2016» που πραγματοποιούνται στον Δαφνώνα Ξάνθης  και καλεί τους συμπολίτες και επισκέπτες να μας επισκεφθούν το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 όπου οι κυρίες του Συλλόγου θα έχουν στην διάθεση τους τα πεντανόστιμα ποντιακά εδέσματα κάτω από τους γλυκούς ήχους της ποντιακής λύρας.

Υείαν και Ευλογίαν…

 

Κυριακή 7 Αυγούστου

ΩΡΑ: 20:30

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΦΝΩΝΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Θεατρική Παράσταση

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ποτέ …αχινό!

 

Το Καλοκαίρι έφτασε και το Θέατρο του Βορρά, παρουσιάζει την νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη ζωνταντεύει σε μια μαγική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά! Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά τον Καρχαρία, τον Αστερία, την Κυρία Σουπιά, τη Γλώσσα, τον Αχινό και φυσικά τον Τριγωνοψαρούλη, που χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά τα αγαπημένα γνωστά τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη! Μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, ένα τολμηρό θέμα δοσμένο με τρόπο εύληπτο και τρυφερό για τα παιδιά, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, όπως μόνο αυτός ξέρει! Μια ιστορία για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, ενάντια στον ρατσισμό, το bullying και την ξενοφοβία!

 

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν παιδικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

 

ΩΡΑ: 22:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΦΝΩΝΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνει με τα τραγούδια του και φέτος ο γνωστός πλέον σε όλους μας, ο δικός μας καλλιτέχνης

Σάββας Φιλίππου

 

 

Αγαπητοί φίλοι

Εκεί που ο ποταμός Νέστος ξεπροβάλει από την οροσειρά της Ροδόπης, θυμίζοντας παλιές αναμνήσεις και δημιουργώντας νέες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Δαφνώνα, τολμά για 18η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας δίπλα του την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης – το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και το Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης, να οργανώσει ένα τριήμερο εκδηλώσεων προσπαθώντας να βάλει το δικό του λιθαράκι προβάλλοντας τον τόπο του. Οι εκδηλώσεις και φέτος είναι αφιερωμένες στον εθελοντισμό και στις αξίες της ζωής…

 

ÇΕκεί που ο ποταμός Νέστος, οι όχθες του μοιάζουν με καταπράσινο χαλί, κεντημένο με μύρια φανταχτερά στολίδια, βγαλμένο απ’ τον ακούραστο και ανέπαφο απ’ το χρόνο αργαλειό της μάνας γης.

Στις όχθες του κάθισα και τούτο τον καιρό κι έκλαψα πικρά στη γενέτειρα, για τη ζωή που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου και δεν γυρίζει πια…

Μόνο ο Νέστος ποταμός εξακολουθεί, άτρωτος, να σιγοτραγουδάει το αιώνιο τραγούδι του και μέσα από φαράγγια και γελαστές κοιλάδες ν’ αναζητάει τη λατρευτή του και πλανεύτρα θάλασσαÈ.

Φρόσω Μπαλτατζή – Σταματίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button