πόσο μικρός και ευάλωτος είσαι απέναντι στα στοιχεία της φύσης

*Ετυχε την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα να βρεθώ στην ουρά του ανεμοστρόβιλου που έπληξε με μανία και προκάλεσε καταστροφές στη Γενισέα.

Είναι φοβερό το συναίσθημα να αντικρίζεις αντικείμενα να ίπτανται στον ουρανό σαν πουλιά πετούμενα, ο αέρας να λυσομανάει και να λυγίζει τα δέντρα και ένα τμήμα του δρόμου, στο ύψος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Αξιον” να είναι γεμάτος πέτρες, χώματα και διάφορα αντικείμενα τα οποία και παρασύρονταν.

Είναι τέτοια τα συναισθήματα που βιώνεις, νιώθοντας πόσο μικρός και ευάλωτος είσαι απέναντι στα στοιχεία της φύσης.

 

*Ετυχε την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα να βρεθώ στην ουρά του ανεμοστρόβιλου που έπληξε με μανία και προκάλεσε καταστροφές στη Γενισέα.

Είναι φοβερό το συναίσθημα να αντικρίζεις αντικείμενα να ίπτανται στον ουρανό σαν πουλιά πετούμενα, ο αέρας να λυσομανάει και να λυγίζει τα δέντρα και ένα τμήμα του δρόμου, στο ύψος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Αξιον” να είναι γεμάτος πέτρες, χώματα και διάφορα αντικείμενα τα οποία και παρασύρονταν.

Είναι τέτοια τα συναισθήματα που βιώνεις, νιώθοντας πόσο μικρός και ευάλωτος είσαι απέναντι στα στοιχεία της φύσης.

 

*Επιτέλους βλέπουμε και μια σοβαρή εργασία ασφαλτόστρωσης ενός τμήματος της εθνικής οδού Ξάνθης – Κομοτηνής στο τμήμα Ποταμάς – Νέας Κεσσάνης.

Δε φτάνει όμως, πρέπει ολόκληρο το εθνικό δίκτυο να ασφαλτοστρωθεί, διότι οι ζημιές στο οδόστρωμα είναι αρκετά εμφανείς και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε οδηγούς και αυτοκίνητα.

Η κίνηση των νταλικών, ελληνικών και ξένων, για να αποφύγουν τα διόδια του Ιάσμου επιτείνουν τις ζημιές στο οδόστρωμα και αν οι υπεύθυνοι δεν δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία, αν δε βρεθούν και τα αναγκαία κονδύλια, η όλη κατάσταση θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Επτάμισι δις ευρώ θα εκταμιευτούν σύντομα καιρός είναι να χρησιμοποιηθούν με σύνεση, να επισκευάσουν το οδικό δίκτυο της χώρας, εκτός και αν τα ποσά είναι λογιστικά και τελικά επιστρέψουν στους δανειστές και εταίρους και απλά η χώρα μας θα επιβαρυνθεί, θα αυξήσουμε το δημόσιο χρέος, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τον ταπεινωμένο, εξουθενωμένο έλληνα πολίτη.

 

*Δε θέλει εκλογές με τίποτε η συγκυβέρνηση, δε βοηθάει τη χώρα, δημιουργεί προβλήματα στους πιθανούς επενδυτές και θα φέρει τα πάνω – κάτω στο αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

Δε γίνεται καμία αναφορά για τους έλληνες πολίτες και  τα νοικοκυριά που πλήττονται βάναυσα από τα αντιλαϊκά, φορομπηχτικά, δρακόντεια οικονομικά μέτρα που ναι μεν έχουν υπερψηφίσει οι 153 της συγκυβέρνησης, είναι αμφίβολο δε, αν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει στην πράξη.

Κάτι ξέρουν οι ευρωπαίοι και μας υποχρέωσαν, μας επέβαλαν ετσιθελικά και εμείς μοιρολατρικά συμφωνήσαμε τον ΚΟΦΤΗ.

Όταν θα εφαρμοστεί.. θα γίνει το έλα να δεις… θα γίνει της κακομοίρας δανειζόμενος τίτλο ελληνικής ταινίας.

 

*Τον άκρον άωτον του παραλόγου εφαρμόζεται από τη συγκυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς των ακινήτων.

Για τον προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑ λαμβάνεται υπόψη η υψηλότερη αντικειμενική αξία και για τους πλειστηριασμούς, η σημερινή χαμηλότερη αξία της εμπορικής τιμής.

Εδώ ισχύει “τα δύο μέτρα και δύο σταθμά”… κατά το δοκούν… ότι μας συμφέρει.

Μία σωστή απόφαση δεν είναι σε θέση να πάρει η κυβέρνηση;

Ο λαός μας λέει ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς… τουτέστιν… ή αντικειμενικές – αντικειμενικές ή εμπορικές – εμπορικές σε όλα τα επίπεδα.

Πόση φαιά ουσία του εγκεφάλου χρειάζεται να καταναλώσει κάποιος για να αποφασίσει για το αυτονόητο;

Εκτός και αν βλέπουν, σκέφτονται και ενεργούν στον αστερισμό εκταμίευσης της δόσης και της παραμονής τους στις καρέκλες της εξουσίας, αδιαφορώντας για ότι πνίγει την ελληνική κοινωνία.

 

*Ειρωνικότατα τα σχόλια υπουργών για τη συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” και καμία αναφορά για το κάψιμο λεωφορείου και τρόλεϊ από τους αντιεξουσιαστές, χωρίς φυσικά να συλληφθεί κανείς.

Το άβατο των Εξαρχείων εξακολουθεί να ισχύει κύριε υπουργέ της δημόσιας τάξης;

Ποιος θα πληρώσει τα καμμένα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Πόσο ασφαλείς είναι όσοι μετακινούνται με τις δημόσιες συγκοινωνίες;

 

*Το ίδιο μοτίβο, το ίδιο μονοπάτι (μονόδρομος) ακολούθησε κατά την επίσκεψή της στην Ξάνθη η Φώφη Γεννηματά.

Κατά τα συνηθισμένα, χωρίς παρεκκλίσεις στο πρωτόκολο επισκέφθηκε την ορεινή περιοχή, το δήμαρχο Μύκης, άαακουσεεε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, τη διαβεβαίωσαν ότι θα εκλέξει έδρα το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, επισκέφθηκε την αντιπεριφέρεια, είχε συνομιλίες με τοπικούς φορείς… ξέχασε να επισκεφθεί το δήμο Αβδηρων, το κέντρο αναφοράς του Νομού, που είχε πληγεί από τη θεομηνία και αναχώρησε μετά της κουστωδία της για άλλες πολιτείες.

Εξακολουθείτε και εσείς κα Γεννηματά να σχοινοβατείτε πάνω σε τεντομένο σχοινί, θέλει πολύ προσεκτική και υπέθυνη προσέγγιση η Ξάνθη και η Θράκη γενικότερα.

Δεν είναι για βαρύγδουπες δηλώσεις, χειροφιλήματα και ανούσια χαμόγελα πολιτικής αιτιολογίας η περιοχή μας.

Τελικά, πόσο καλό και γευστικό μέλι, ανώτερο από το παγκοσμίως γνωστό θυμαρίσιο Λευκαδιτικο έχει η ορεινή περιοχή και όλοι οι πολιτικοί την επισκέπτεστε, αγνοώντας την πεδινή περιοχή;

Ενας δήμαρχος της Κεφαλλονιάς μιλώντας σε διεθνές φόρουμ διεκόπη από παριστάμενο σύνεδρο ρωτώντας τον “η Κεφαλοννιά για την οποία ομιλείτε κ. δήμαρχε σε σχέση με την Ιθάκη, που βρίσκεται;”…

 

*Νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά Θεσσαλονίκης και άμεση αναπαραγωγή στα ΜΜΕ από τους υπουργούς βουλευτές και στελέχη της συγκυβέρνησης.

Οσο εφαρμόσθηκαν οι εξαγγελίες Τσίπρα στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, όσο το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ, την ίδια τύχη και προοπτική θα έχουν και οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας για νέες επενδύσεις, έξοδο από την κρίση και βελτίωση των συνθηκών ζωής των ελλήνων πολιτών.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι για δίκαιη ανάπτυξη… καλά κραττεί…

 

an> 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button