ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Φοριέται τα τελευταία χρόνια παραμελίζοντας κάθε άλλη γραμμή μόδας.

Εφέτος σπάει το ενα ρεκόρ μετά το άλλο. Στην ούγια  όλων των φορεμάτων μια λέξη υπάρχει. Ανάπτυξη.

Φοριέται τα τελευταία χρόνια παραμελίζοντας κάθε άλλη γραμμή μόδας.

Εφέτος σπάει το ενα ρεκόρ μετά το άλλο. Στην ούγια  όλων των φορεμάτων μια λέξη υπάρχει. Ανάπτυξη.

Αυτό αντέχεται, υποφέρεται. Εκείνο που δεν αντέχεται, ούτε ακόμα και απο τον οργανισμό της αείμνηστης Σαπφούς Νοταρά, είναι όλοι και όλες που βγαίνουν στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις ειδών – ειδών συνάξεις προφέροντας δυνατά άλλοτε εν γνώσει ( σπάνια ), κατά κανόνα εν αγνοία, τον όρο Ανάπτυξη. Αυτά κάνει η μόδα. Και απο κει που είχαμε σαν Ορθόδοξοι μια φορά το χρόνο τη γιορτή της Αναλήψεως 40 μέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας και Θεού Ιησού Χριστού, τώρα έχουμε κάθε μέρα την… παπαρολογία της Αναπτύξεως, απο τους έχοντες απέναντι μια κάμερα ή μπροστά ενα μικρόφωνο. Συμβαίνει να είναι η νόσος μεταδοτική, οπότε… καταλαβαίνετε.

Η ιατρική σαν επιστήμη δεν τοποθετήθηκε ακόμα.

Δηλαδή εκεί που κατά πως το αντιλαμβάνομαι εγω, περίμενα να βρεθεί κάποιο εμβόλιο για την Ανάπτυξη, τίποτα. Στο σκοτάδι οι έρευνες για την Ανάπτυξη. Κάποια στιγμή θα θεραπεύεται και ο καρκίνος, αλλά θα είναι αθεράπευτη η Ανάπτυξη. Αλί και τρισαλί σε όλους εμάς που πάσχουμε απο Ανάπτυξη.

Να γιατί οι μάγισσες, οι χαρτορίχτρες, οι φλυτζανούδες είναι σαν τη χρυσή λίρα Αγγλίας.

Διαχρονική αξία, δεν πέφτει ποτέ και με τίποτα.

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Τροίας ο παμπόνηρος Οδυσσέας μας μάθαινε τα βράδυα που ανάβαμε φωτιές στην παραλία με κοψίδια, τσίπουρα, με τις φίλες της Χρησιΐδας και της Βρησιΐδας που μετά έγιναν και δικές μας, διάφορα κόλπα. Ήξερε πολλά ο μπαγάσας. Ανεξάντλητος ήταν.

Ενα βράδυ μας έκανε στην άμμο ενα σχήμα.

Τον αντίχειρα μιας παλάμης προς τα πάνω. Αυτό είναι το σύμβολο της Ανάπτυξης μας είπε. Λέγεται ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ. Στις γενιές που θα ακολουθήσουν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες με την κίνηση αυτή θα χαρίζουν τη ζωή στους μονομάχους. Αργότερα θα κάνουν like όταν θα χρησιμοποιούν υπολογιστές.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ είναι εκτός απο σχήμα και εργαλείο.

Βολεύονται μέσα απο εκεί δικά μας παιδιά, δικοί μας άνθρωποι κάνουν προκοπές και πολλά τέτοια. Η λέξη με την οποία βγάζουν προς τα εξω όλα αυτά, για να αρέσουν και στον κόσμο, είναι η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ. Κάτι σαν διαστημική πτήση. Εγω σε λίγο θα είμαι για πάντα στο περιθώριο. Αυτοί οι ΑΤΣΙΔΕΣ θα κόβουν και θα ράβουν.

– Διεύθυνση έχουν Οδυσσέα ; τον ρώτησε ο Αίαντας απο τη Σαλαμίνα που αργότερα έγινε έμβλημα στις φανέλλες των παικτών του ΑΓΙΑΞ.

– Με το όνομα ΑΤΣΙΔΕΣ θα τους αναζητείτε. Είναι παντός κόμματος, χρώματος, πολιτικής χροιάς. Ξέρουν να επιπλέουν, να βγαίνουν πάντα λάδι.

– Αυτοί θα αναπτύξουν τη χώρα ;

– Τον εαυτό τους, τα σόγια τους, τους δικούς τους. ΑΝΑΠΤΥΞΗ μπροστά, τώρα και μετά οι Δαναοί εννοούν το βόλεμα.

Ανεξάρτητα τι λένε ή διδάσκουν στις αίθουσες διδασκαλίας οι εκπαιδευτικοί. Αυτά για σήμερα. Καλή σας ανάπτυξη.

 

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button