Σοβαρά προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

ΠΡΟΣ:


1 Την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης


2 Τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης


3 Το Δήμο Αβδήρων


4. Την ΕΛΜΕ Ξάνθης


5. Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης



ΠΡΟΣ:


 1) Την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης


 2) Τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης


 3) Το Δήμο Αβδήρων


 4. Την ΕΛΜΕ Ξάνθης


 5. Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης


 

Επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε, ο Σύλλογος των καθηγητών και το 15μελές των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σχολείο μας. Οι μαθητές μας (εγνωσμένου ήθους στο σύνολό τους) προχώρησαν για πρώτη φορά από την ίδρυση του Σχολείου σε 3ωρη αποχή από τα μαθήματά τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εξής προβλήματα:

 1. Η συντήρηση του κτιρίου του Σχολείου μας (στο οποίο προσωρινά στεγαζόμαστε από το 2000-κτίριο ακατάλληλο για σχολική στέγη), είναι ελλιπής. Αντιμετωπίζουμε με σθένος ετοιμόρροπα ταβάνια, φραγμένες αποχετεύσεις ως προς τον εσωτερικό σχολικό χώρο αλλά και έλλειψη ασφάλειας στον εξωτερικό σχολικό χώρο (έλλειψη περίφραξης, απογυμνωμένα καλώδια, αδέσποτα σκυλιά).


 2. Εχει λήξει η θητεία της Σχολικής Επιτροπής και βρισκόμαστε στην αναξιοπρεπή θέση να στερούμαστε και τα στοιχειώδη. Τα έσοδα της Σχολικής Επιτροπής το 2009 ήταν 58642,70 με αριθμό μαθητών 104 ενώ το 2010 ήταν 28155,22 με 123 μαθητές. Φέτος;


 3. Τα παιδιά μας με τα οποία συναποτελούμε οικογένεια, και προσέρχονται στη Διομήδεια από όλο το Νομό (123 μαθητές συνολικά Γυμνασίου-Λυκείου) αξιώνουν σίτιση.


 Παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη τα παραπάνω προκειμένου να μην απαξιωθεί το Δημόσιο Σχολείο. Βοηθήστε μας να διδάσκουμε και να διδασκόμαστε, καθηγητές και μαθητές σε συνθήκες που προσιδιάζουν σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό Σχολείο.


 

Ενα Σχολείο Πολιτισμού.

 Για το Σύλλογος Διδασκόντων


 Ιωάννης Κετιπίδης


 Για το 15μελές Συμβούλιο


 Νίκος Γεωργιάδης


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button