: “Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάρθες μοναχή, δεν ειν’ εύκολες οι θύραις αν η χρεία τες κουρταλεί”.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει μια πολιτική λύση, μια ευαισθητοποίηση και συμπάθεια των ευρωπαίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το προσφυγικό για την αξιολογηση της ελληνικής οικονομίας και στη λήψη λιγότερων επώδυνων οικονομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων.

Ούτε η παρουσία του Ποντίφικα στη χώρα μας ούτε η αναμενόμενη συνάντηση Μέρκελ – Ομπάμα θα υποχρεώσουν τους θεσμούς να συνηγορήσουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αν δεν παρθούν τα συμφωνηθέντα μέτρα και δεν κλείσει η οικονομική τρύπα, τα δημοσιονομικά ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει μια πολιτική λύση, μια ευαισθητοποίηση και συμπάθεια των ευρωπαίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το προσφυγικό για την αξιολογηση της ελληνικής οικονομίας και στη λήψη λιγότερων επώδυνων οικονομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων.

Ούτε η παρουσία του Ποντίφικα στη χώρα μας ούτε η αναμενόμενη συνάντηση Μέρκελ – Ομπάμα θα υποχρεώσουν τους θεσμούς να συνηγορήσουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αν δεν παρθούν τα συμφωνηθέντα μέτρα και δεν κλείσει η οικονομική τρύπα, τα δημοσιονομικά ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Με ευχολόγια του Πάπα, του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου, με καλές προθέσεις, συναντήσεις και συνομιλίες για να γίνεται κουβέντα, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα για τα προβλήματα της χώρας μας, δυστυχώς, λύση δε θα βρεθεί, δε θα δοθεί, δεν θα επιτευχθεί, όπως τη φανταζόμαστε και την επιζητά εναγωνίως η ελληνική κυβέρνηση.

Γράφει ο Διονύσιος Σολωμός στον ύμνο προς την ελευθερία: “Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάρθες μοναχή, δεν ειν’ εύκολες οι θύραις αν η χρεία τες κουρταλεί”.

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξέχασε πολύ γρήγορα ότι, με δική του ευθύνη, με τη μη υπόδειξη από το ίδιο πρόσωπο για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας έριξε , την δυόμισι ετών, συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, λίγο πριν την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας το 2014 και σήμερα δηλώνει, ότι, η σημερινή κυβέρνηση έχει εκλεγεί για 4 χρόνια και κατηγορεί τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί λίγο πριν από την αξιολόγηση, ζητά εκλογές παίζοντας το παιχνίδι των δανειστών.

Οποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες, λέει ο λαός μας.

 

Είναι γεγονός, ότι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμα και Σαμαρά – Βενιζέλου, μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 40% περίπου και έφθασαν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη 26% +.

Η σημερινή συγκυβέρνηση εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό με το γνωστό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το παράλληλο πρόγραμμα, τη μερική και σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων, τη μείωση της ανεργίας.

Δυστυχώς οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα παρέμειναν ανεκπλήρωτα προεκλογικά μανιφέστα και προγράμματα.

Δεν αποκατέστησε τις απώλειες σε μισθούς και συντάξεις και δε μείωσε, ως όφειλε, την ανεργία.

Αντιθέτως κράτησε ως κόρη οφθαλμού τις μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιβάρυνε με περαιτέρω μειώσεις μισθούς και συντάξεις, καθιέρωσε τα ελαστικά ωράρια εργασίας και το πλέον υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, οι νέοι μας, κυρίως επιστήμονες, οδηγήθηκαν μετανάστες στα πέρατα της υφηλίου, μειώνοντας κατά δύο περίπου μονάδες την ανεργία.

Αν δεν αλλάξετε ρότα, αν δεν δείτε την καθημερινότητα του πολίτη και των ελληνικών νοικοκυριών, αν συνεχίσετε στο γνωστό μοτίβο της υπερφορολόγησης, δεν ανοίγουν οι κρουνοί των τραπεζών για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και δε στηριχθούν οικονομικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, μην έχετε την εσφαλμένη εντύπωση, ότι, με νέα ωραία λόγια και υποσχέσεις θα έχετε εκ νέου τη στήριξη του ελληνικού λαού.

 

Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση πιστεύουν, ότι, για χάρη της Ελλάδος θα μαλώσουν, θα συγκρουστούν, θα σκοτωθούν, η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Ενωση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Η επίσκεψη στο Παρίσι και η συνάντησή του με το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον ελληνα πρωθυπουργό.

Δεν έγιναν δηλώσεις των δύο ηγετών και ο νοών νοείτω.

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας θα αλλάξει την Ε.Ε. και τον κόσμο ολόκληρο.

Κύριε πρωθυπουργέ ας αφήσετε τα μεγαλεπήβολα και τα όνειρα της θερινής νυχτός και ας ασχοληθείτε με τα προβλήματα που ταλανίζουν και πνίγουν την ελληνική κοινωνία.

 

Προσέλαβαν τους απολυμένους της ΕΡΤ και ξαφνικά διαπίστωσαν, ότι, είναι υπεράριθμοι και δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, είναι πλεονάζον προσωπικό.

Ο Νίκος Παππάς, υπουργός επικρατείας, πρότεινε μετατάξεις – αποσπάσεις του υπεράριθμου προσωπικού και ο υπουργός υποδομών κ. Σπίρτζης, πρότεινε τη μετάταξη τους στις συγκοινωνίες και σε θέσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν πρέπει κανένα από τα “δικά μας παιδιά” να μείνει ατακτοποίητο, να μην μισθοδοτείται από τον κρατικό κορβανά.

 

Ασυνεπής στις προεκλογικές δηλώσεις και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Κολοτούμπα ολκής θεωρείται, η μη αντικατάσταση των βουλευτών της Ενωσης Κεντρώων από τους δεύτερους στο εκλογικό ψηφοδέλτιο, λόγω της λίστας, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος προς τα στελέχη του κόμματός του.

Κύριε Λεβέντη, έχεις πάρα αμπάριζα όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να δίνεις προοπτική για την κοινωνία, παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια, πιστεύοντας ότι κερδίζει πόντους το κόμμα σας. Προσέξτε μήπως προσγειωθείτε ανώμαλα στην επόμενη εκλογική διαδικασία, σαν κομήτης στο πολιτικό στερέωμα που χάθηκε, έσβησε, πάει…

 

Η απρογραμμάτιστη κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό μεταναστευτικό και οι αντιλήψεις ότι, η Ελλάδα θα είναι χώρα τράνζιτ, όπου οι μετανάστες απλά θα διέρχονται για να φθάσουν στις χώρες της βόρειο-κεντρικής Ευρώπης, είναι η σημερινή και η μελλοντική αιτία των προβλημάτων.

Οι κοτόφραγκοι απεδείχθησαν πολύ πιο έξυπνοι από την ελληνική κυβέρνηση, παγιδεύοντας με το κλείσιμο των συνόρων χιλιάδες πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια, τρέχουν και δε σώνουν οι αρμόδιοι, τα οικονομικά του κράτους έχουν δυσοίωνες προοπτικές και η αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας μετατρέπεται σε προβληματισμό, θυμό και εκνευρισμό με τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής στην Ειδομένη και στο λιμάνι του Πειραιά.

Και δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση ζει σε ένα δικό της κόσμο, μια εικονική πραγματικότητα, στη νιρβάνα της, αναμένοντας, το μάννα εξ ουρανού και βοήθειες για κάλυψη των μεγάλων δικών της λαθών, για πολλοστή φορά από τους ευρωπαίους δανειστές – εταίρους και το ΔΝΤ.

Η έλλειψη ρευστότητας, η εξάντληση των κρατικών αποθεματικών λειτουργούν σαν βρόγχος πνίγουν την ελληνική κοινωνία, καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, που βυθίζεται στο τέλμα της ύφεσης με απρόβλεπτες οικονομικές και εθνικές συνέπειες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button