Συγκάτοικοι στα υπουργικά έδρανα οι κύριοι Γιάννης Μουζάλας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Συγκάτοικοι στα υπουργικά έδρανα οι κύριοι  Γιάννης Μουζάλας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Η κόντρα των δύο ανδρών, κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί, ότι, έχει σχέση με τη διαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους πρόσφυγες, έχει διευθετηθεί οριστικά.

Συγκάτοικοι στα υπουργικά έδρανα οι κύριοι  Γιάννης Μουζάλας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Η κόντρα των δύο ανδρών, κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί, ότι, έχει σχέση με τη διαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους πρόσφυγες, έχει διευθετηθεί οριστικά.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε στη βουλή ότι, η επίμαχη λέξη “Μακεδονία” ήταν ένα λεκτικό λάθος του Γιάννη Μουζάλα και τίποτε παραπάνω. Ο ίδιος δήλωσε ότι, υπέβαλε την παραίτησή του και των συμμετεχόντων στο κυβερνητικό σχήμα στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίες και δεν έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παραμένουν στους υπουργικούς θώκους, η ζωή συνεχίζεται κανονικά, όλα μέλι γάλα και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, συνεχίζει το δύσβατο δρόμο της τετραετίας, αν και ενίοτε, κάποιες εκλογικές επιθυμίες για οποιονδήποτε λόγο της αντιπολίτευσης, γίνονται αποδεκτές, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας την ατάκα του Κώστα Καραμανλή προς το Γιώργο Παπανδρέου.

Οι εποχές, με τόσα μέτωπα ανοικτά, και με την οργή της κοινωνίας στο ζενίθ, για τα φορολογικά μέτρα που πήρε και θα μας επιβάλει σύντομα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να κλείσει πάσει θυσία την αξιολόγηση, δεν είναι ευνοϊκές για τον Αλέξη Τσίπρα.

Τουτέστιν, εκλογές όχι αυτή την περίοδο.

 

Πάνω από 25 αστυνομικοί έχουν αναλάβει “εργολαβικά” όλο το 24ωρο τον καθ’ ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, στο σπίτι του στην περιοχή του Ταύρου.

Μετά από προφυλάκιση 30 μηνών αποφυλακίστηκε με απόφαση των δικαστικών αρχών, διότι, η δικαιοσύνη δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη δίκη.

Οι γείτονες είναι ανάστατοι, φοβούνται πιθανές κακόβουλες ενέργειες, η αστυνομία διαμαρτύρεται διότι δεν τους περισσεύουν οι αστυνομικοί φύλακες και κατά τ’ άλλα ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

 

Από την πρώτη Φεβρουαρίου βάσει νόμου της ελληνικής δημοκρατίας, θα έπρεπε να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2015, με καταλυτική ημερομηνία την τριακοστή Απριλίου και ο φόρος εισοδήματος, όπως προβλέπεται στο νομοθετικό πλαίσιο, θα καταβληθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει δηλώσει αποχή την πρώτη εβδομάδα, όταν ο υπουργός Τρ. Αλεξιάδης θα είναι σε θέση ν’ ανοίξει το σύστημα ΤΑΧΙΣ.

Μέχρι σήμερα επισήμως δεν ισχύουν όσα προβλέπονται στο νομοθετικό πλαίσιο και αποτελεί μια ασυνέπεια της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου στην τήρηση των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.

Κύριε Αλεξιάδη επιτέλους, θα πρέπει, έστω και μια φορά, να είστε συνεπείς εσείς και η κυβέρνησή σας με τους νόμους του κράτους. Όχι δηλώσεις και ανεκπλήρωτες αποφάσεις στο γόνατο για επικοινωνιακούς λόγους.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, έλεγαν οι αρχαίοι έλληνες… και τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, λένε οι νεοέλληνες.

 

Τηλεφωνικές ενοχλήσεις από επιτήδειους για είσπραξη χρημάτων με διάφορες προφάσεις.

Σε ηλικωμένα συνήθως άτομα, τους αναφέρουν για σοβαρά τροχαία ατυχήματα, για σοβαρή ασθένεια κάποιου προσφιλούς προσώπου, για τα οποία χρειάζονται χρήματα και όπου πιάσει, όπου κάτσει η μπίλια.

Μην πανικοβληθείτε, ελέγξτε το τηλεφώνημα και ειδοποιήστε την αστυνομία.

 

Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση δεν έμαθε το μάθημα της από τη Βαρουφειάδα του 2015 και εμμένει στο ίδιο μοτίβο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και εταίρους.

Παίζει, άθελά της, το παιχνίδι του ΔΝΤ και της Ε.Ε. μέχρι να τελειώσουν τα χρηματικά αποθέματα της χώρας και να οδηγηθούμε σε νέα, ίσως, δεκαεπτάωρη διαπραγματευτική συμφωνία, το μάρμαρο της οποίας θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Μια συμφωνία, που έπρεπε να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015, παραμένει ανοικτή με απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα μας.

Το βιολί του χότζα, κύριε πρωθυπουργέ, παίζει μουσική και σήμερα, θα ακουστεί όμως αργότερα, όπως λέει και ο λαός μας.

Και τότε, το μονό σχοινί δε θα φτάνει, το διπλό θα φτάνει και θα περισσεύει.

 

Αρχισαν οι περιοδείες του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζοντας το έδαφος για μια αιφνιδιαστική κίνηση εκλογών “του μετρ του είδους” Αλέξη Τσίπρα.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφέστατο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, η πραγματικότητα την ώρα της εκλογικής διαδικασίας, της ώρας των τύπων των ήλων, θα είναι διαφορετική αν δεν έχουν κατορθώσει, αιφνιδιαζόμενοι, να πείσουν την κοινωνία, να κοινωνήσουν μαζί τους το όραμα, το πρόγραμμα, το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, τη μείωση της ανεργίας, την έξοδο από τα κάπιταλ κοντρόλς, τις νέες επενδύσεις και το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Με τις σημαίες και τις φανέλες, σήμερα πλέον, δεν κερδίζονται εκλογές. Οι πολίτες είναι υποψιασμενοι, τα έχουν ζήσει στο πετσί τους όλα και δε θα παγιδευτούν, με υποσχέσεις προεκλογικές και ανεκπλήρωτες μετεκλογικές υλοποιήσεις.

 

Απρίλης σήμερα και οι αγρότες δεν έχουν πάρει (το υπόλοιπο) τη δεύτερη δόση των κοινοτικών επιδοτήσεων, αντιμετωπίζοντας μεγάλα οικονομικά προβλήματα με τις καλλιέργειές τους.

Ακούγεται ότι, θα καταβληθούν τα υπολειπόμενα ποσά στους αγρότες, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, οι αγρότες όμως είναι δύσπιστοι και επιφυλακτικοί.

Στα χρονοδιαγράμματα πληρωμών και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί το δρομο που χάραξαν οι προκάτοχοί τους.

 

Το κλείσιμο των βορείων συνόρων και ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας αρχίζει ν’ αλλάζει το κλίμα και τις συμπεριφορές των τοπικών κοινωνιών στα μέρη που έχουν ιδρυθεί τα χοτ σποτς και τα κέντρα φιλοξενίας προς τους μετανάστες – πρόσφυγες.

Οσο και αν κάποιοι επιχειρούν να ωραιοποιήσουν τις σχέσεις των ελλήνων πολιτών προς τους παρανόμως εισελθόντες στη χώρα μας η κατάσταση αρχίζει δειλά – δειλά να ξεφεύγει από τον έλεγχο των αρχών και από τις δύο πλευρές.

Η κυβέρνηση πρέπει ν’ αναλάβει δράση, να δώσει λύσεις στο υπαρκτό πρόβλημα και όχι να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα.

Πρέπει και επιβάλλεται να είναι ο ρυθμιστής και όχι ο παρατηρητής, ο ακολουθητής των εξελίξεων του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος και όσων καθοιονδήποτε τρόπο, εμπλέκονται.

Πρέπει η συγκυβέρνηση να λύνει τα προβλήματα και όχι να τα χρησιμοποιεί επικοινωνιακά για να τα κρύψει   κάτω από το χαλί.

 

Μια από τα ίδια, ένα τίποτα στο τίποτα, ήταν για μια ακόμη φορά, η προ ημερησίας διάταξη στη βουλή με θέμα τη διαπλοκή στη δικαιοσύνη και γενικότερα στη χώρα.

Ο προκαλέσας τη συζήτηση πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν μας είπε τίποτα καινούργιο, δεν μας έδωσε ονόματα διαπλεκομένων και μας έδωσε την εντύπωση, ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της αντιπολίτευσης, έκανε διαπιστώσεις, με καταγγελκτικό λόγο και όχι σαν κυβέρνηση που θα έπρεπε να έχει πάρει αποφάσεις, να δώσει λύσεις και με ένα άρθρο και ένα νόμο, να ακυρώσει τις δεκατρείς, κατά τον κύριο Τσίπρα, παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με σοβαρό, μεστό και πολιτικό λόγο, έκανε εμπεριστατωμένη αναφορά για τα ζητήματα που απασχολούν όλη την ελληνική κοινωνία για την οικονομία, τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και για τη διαπλοκή στη δικαιοσύνη και στο αμαρτωλό τρίγωνο πολιτικών – ΜΜΕ – τραπεζών.

Η επικοινωνιακή τακτική του κ. Τσίπρα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για την κυβέρνηση και θα βρεθεί ενώπιος – ενωπίω με τον ελληνικό λαό για τα νέα υφεσιακά, φορολογικά μέτρα που θα κληθούν να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, μικρομεσαίοι.

 

Ο κ. Τσίπρας μας είχε διαβεβαιώσει προεκλογικά ότι, θα επανορθώσει τις αδικίες που επέβαλε στους συνταξιούχους – εργαζόμενους (απολύσεις – μείωση μισθών και συντάξεων) η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Επαναπροσέλαβε τους απολυμένους της ΕΡΤ και σαν “τσόντα” τις καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες για την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων σε ποσοστό 40% + περίπου, αγρόν αγόρασε, όπως λέει και ο λαός μας.

Κράτησε τις προηγούμενες μειώσεις κάνοντας οικονομική πολιτική, επέβαλε νέες μειώσεις, επί των μειωμένων μισθών και συντάξεων και προσπαθεί να μας πείσει επικοινωνιακά ότι, έχει το ηθικό πλεονέκτημα έναντι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button