Καλή Σαρακοστή…

Δυστυχώς, ο δήμος φρόντισε μόνο για τα θέματα και όχι και για τον άρτον των δημοτών του.

Στη λογική του περνάμε καλά λίγες στιγμές, ξεχνώντας τα πραγματικά προβλήματα της οικογενειακής καθημερινότητας, η Τρίτη 15 Μαρτίου μας φέρνει μπροστά στα υπαρκτά προβλήματα και μας προσγειώνει ανώμαλα.

Δυστυχώς, ο δήμος φρόντισε μόνο για τα θέματα και όχι και για τον άρτον των δημοτών του.

Στη λογική του περνάμε καλά λίγες στιγμές, ξεχνώντας τα πραγματικά προβλήματα της οικογενειακής καθημερινότητας, η Τρίτη 15 Μαρτίου μας φέρνει μπροστά στα υπαρκτά προβλήματα και μας προσγειώνει ανώμαλα.

Οι φουσκωμένοι και δυσβάσταχτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, του ΟΤΕ, της κινητής τηλεφωνίας, της φορολογίας, των τραπεζών, καταβροχθίζουν το πενιχρό βαλάντιο συνταξιούχων, εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, μικρομεσαίων και νοικοκυριών, βυθίζοντας τους σε οικονομικό τέλμα, και σωματοψυχική κατάρρευση.

Καλή Σαρακοστή…

 

Πληθαίνουν οι φωνές που κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνεχιζόμενες, λανθασμένες πολιτικές πρακτικές και διαπραγματευτικές αστοχίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μετά το διαπραγματευτικό μπάχαλο Βαρουφάκη, τη στροφή των 180 μοιρών στη δημοψήφισμα, τη 17ωρη αποτυχημένη διαπραγμάτευση και υπογραφή τον Ιούλιο του 2015 του τρίτου επαχθούς μνημονίου, τις δηλώσεις και αποπομπή από το κυβερνητικό σχήμα του Ξανθιώτη πολιτικού Παναγιώτη Σγουρίδη (μετά από 20ετή παρουσία στια τάξεις του ΠΑΣΟΚ και με μεγάλη θητεία στην αντιπροεδρία της βουλής) στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τις  δηλώσεις του ευρωβουλευτού του κυβερνώντος κόμματος Στέλιου Κούλογλου ότι, η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει λόγω απειρίας, ανικανότητας, εγκληματικής αδιαφορίας και όχι από το φορολογικό – ασφαλιστικό, επανήλθε στο προσκήνιο ο γνωστός τηλεοπτικός βουλευτής Κρήτης Γιάννης Μιχελογιαννάκης χαρακτηρίζοντας εγκληματική για τα εθνικά μας θέματα τη συμφωνία για τοποθέτηση στα ελληνικά νησιά τούρκων αξιωματούχων, για να “επιβλέπουν” τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στα τουρκικά παράλια.

Εκ των έσω τα βέλη κ. πρωθυπουργέ, αναμένουμε απαντήσεις επί θεμάτων εθνικής πολιτικής και όχι εκτός ημερησίας συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς στο κοινοβούλιο, με θέμα τη διαπλοκή, τις λίστες, τη δικαιοσύνη.

Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα για καθαρά επικοινωνιακούς εκτός τόπου και χρόνου, λόγους.

 

Αν και μας είχε ενημερώσει ο πρωθυπουργός, ότι, δε θα κλείσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, δε θα σταματήσουν οι πρόσφυγες να οδεύουν προς τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, μέχρι τη νέα σύνοδο κορυφής στις 17 Μαρτίου, τα γεγονότα, δυστυχώς, μας αιφνιδίασαν αρνητικά, μας διέψευσαν δυσάρεστα, μετά το “τεχνικό νοκ ντάουν” που μας επέβαλαν οι ευρωπαίοι εταίροι.

Οι δηλώσεις του πολωνού προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής Ντόναλντ Τουσκ για ειλημμένη ευρωπαϊκή απόφαση του κλεισίματος των ελληνοσκοπιανών συνόρων και τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στη χώρα μας, αφήνει πολλές αμφιβολίες, αν η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες έπαιζαν με ανοιχτά χαρτιά ή παγίδευσαν τον άπειρο έλληνα πρωθυπουργό σε τέτοιες υψηλού ρίσκου πολιτικές και διπλωματικές συζητήσεις.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας, έλεγαν πριν 2.500 χρόνια στην Περσία.

Σήμερα, μάλλον ισχύει το φοβού τους γερμανούς και ευρωπαίους ηγέτες και υποσχέσεις δίνοντας.

 

Με το κράτος ν’ απουσιάζει επιδεικτικά από τα συμβαίνονται καθημερινά στη Ειδομένη, τις ΜΚΟ να οργώνουν στην περιοχή, με τους πολίτες της περιοχής να προσπαθούν να συνεισφέρουν στην ανθρωπιστική κρίση που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια τους και με τους πρόσφυγες – μετανάστες να ζουν το δικό τους Γολγοθά στα λασπόνερα αναζητώντας μια ελπίδα σωτηρίας, μια χαραμάδα διαφυγής προς την Ευρώπη… θα πρέπει τελικά η κυβέρνηση να βγει δυναμικά και υπευθύνα μπροστά για να δοθεί μια λύση, ένα τέλος στο δράμα αυτών των ανθρώπων, που με προσωπική τους επιλογή εμμένουν πεισματικά να αυτομαστιγώνονται καθημερινά και από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν και να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των ίδιων και των παιδιών τους.

Θα πρέπει εδώ και τώρα να μεταφερθούν με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ στις οργανωμένες δομές, στα σημεία συγκέντρωσης, μέχρι ν’ αποφασίσουν κάποιοι άλλοι γι’ αυτούς, χωρίς αυτούς για την τύχη του ταξιδιού τους.

Για την αυτοτιμωρία τους την υποβολή των παιδιών στο μαρτύριο της βροχής, του κρύου, της αρρώστειας, της εξουθενωτικής πεζοπορίας και ταλαιπωρίας, πέρα από τα ανθρώπινα όρια και τις ψυχοσωματικές αντοχές τους, ευρισκόμενοι σε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, δεν έχουν το δικαίωμα να τους τα επιβάλλουν, ούτε η χώρα μας να τους επιτρέπει παρακολουθώντας εκ του μακρόθεν παθητικά τα γεγονότα. Για όλα όσα συμβαίνουν θα μας εγκαλέσουν κάποια στιγμή ν’ απολογηθούμε για τα διαδραματιζόμενα στην Ειδομένη!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button