Σε καθημερινή βάση οι κυβερνητικοί βουλευτές ποζάρουν, πρώτη θέση, στα διαπλεκόμενα κατά την κυβέρνηση μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η χώρα μας κινείται στους ρυθμούς της δίνης του μεταναστευτικού και η κυβέρνηση ασχολείται με τη λίστα Μπόργιανς.

Κατά τους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η συγκεκριμένη λίστα έφθασε στα χέρια του υπουργού οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρουμανίας το 2015 και κατά την κυβέρνηση από το 2012.

Μέχρι να ξεδιαλύνουμε το τι ισχύει, οι πρόσφυγες – μετανάστες θα έχουν “καταλάβει” όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια και θα μεταβληθεί η χώρα μας σε ένα απέραντο χοτ σποτ.

Η χώρα μας κινείται στους ρυθμούς της δίνης του μεταναστευτικού και η κυβέρνηση ασχολείται με τη λίστα Μπόργιανς.

Κατά τους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η συγκεκριμένη λίστα έφθασε στα χέρια του υπουργού οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρουμανίας το 2015 και κατά την κυβέρνηση από το 2012.

Μέχρι να ξεδιαλύνουμε το τι ισχύει, οι πρόσφυγες – μετανάστες θα έχουν “καταλάβει” όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια και θα μεταβληθεί η χώρα μας σε ένα απέραντο χοτ σποτ.

Το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο αν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της 8ης Μαρτίου, η Τουρκία δε συμφωνήσει στον έλεγχο της διακίνησης από τα σύνορά της, οι νατοϊκές δυνάμεις να παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα τεκταινόμενα στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα και οι σκοπιανοί κλείσουν εντελώς τη δίοδο προς την Ευρώπη.

 

Μας κατηγορούν οι αυστριακοί και οι δορυφόροι τους ότι, η ελληνική κυβέρνηση και δεν είναι ικανή να φυλάξει τα σύνορά της και με πρόσχημα τα ανθρωπιστικά της κίνητρα επιχειρεί να στείλει χιλιάδες μουσουλμάνους από Ασία και αφρική στη Βόρεια Ευρώπη, με τεράστια οικονομικά, εθνικά και θρησκευτικά αποτέλεσματα, για τους λαούς και τις χώρες εγκατάστασής τους.

Ολοι αυτοί κατά απόλυτη πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, δεν εγκατέλειψαν πρόσφατα τις εμπόλεμες  πατρίδες τους, με μικρά παιδιά στην αγκαλιά και σε πολλές περιπτώσεις και με έγκυες γυναίκες, αλλά είχαν ήδη προ πολλού εγκαταλείψει τα σπίτια και τη χώρα τους, ζώντας στην Τουρκία.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχε ανακοινώσει επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι, θα χορηγούσε στους εισερχόμενους μετανάστες στη χώρα μας και η προώθησή τους προς την Ευρώπη, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για την κυβέρνηση με την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμώνν μεταναστών – προσφύγων στη χώρα μας, χωρίς η κυβέρνηση να είναι σε θέση να τους διαχειριστεί και να κινδυνεύει άμεσα να μεταβληθεί σε μία απέραντη “αποθήκη” εγκλωβισμένων ανθρώπων.

Κράτος, σημαίνει σύνορα και η διαφύλαξή τους είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Εμείς σαν χώρα γνωρίζουμε πόσοι, ποιοι και που βρίσκονται οι εισερχόμενοι παρανόμως μετανάστες;

Είμαστε σε θέση να φυλάξουμε τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας;

 

Οι 4 κρυφές συναντήσεις του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Ψυχάρη έχουν αφαιρέσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα κατά της διαπλοκής.

Θα μάθουμε και θα ακούσουμε τους λόγους των κρυφών συναντήσεων από τις εφημερίδε και τα έντυπα του συγκροτήματος με αναφορές και αντιδηλώσεις τών δύο εμπλεκομένων μερών.

Η όλη υπόθεση έχει μεγάλη “ουρά” και θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας αν δεν ζούσαμε τη νεά μετανάστευση των λαών.

 

Σε καθημερινή βάση οι κυβερνητικοί βουλευτές ποζάρουν, πρώτη θέση, στα διαπλεκόμενα κατά την κυβέρνηση μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πως είναι δυνα΄τον ένας αντιδιαπλεκόμενος να στηρίζει με τη συνεχόμενη παρουσία του την τηλεθέαση, τη δική του προβολή και την αναγνωρισιμότητά του μέσα από τα ΜΜΕ;

Δεν μπορείτε κύριοι της συγκυβέρνησης να είστε και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, να κατηγορείτε και να συμμετέχετε ταυτόχρονα με την παρουσία σας στο παιχνίδι, των κατά την άποψή σας, διαπλεκόμενων, εμπλεκομένων στο αμαρτωλό τρίγωνο ΜΜΕ – πολιτική εξουσία – τράπεζες.

 

Σιγά – σιγά αρχίζει να αποκαλύπτεται το κουβάρι των οικονομικών συμφερόντων του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας.

Από τη στιγμή που κάποιος πρόσφυγας – μετανάστης πατάτι το πόδι του στη χώρα μας πρέπει να είναι με το χέρι στην τσέπη για ν’ ανταποκριθεί στα τεράστια απαιτούμενα έξοδα του ταξιδιού μέχρι την Ειδομένη.

Κάποιοι και στη χώρα μας εκμεταλλευόμενοι τις μεταναστευτικές ροές, μέσω της χώρας μας, κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα και εν μέσω της οικονομικής κρίσης γίνονται πλουσιότεροι, όχι από την εργασία τους, αλλά από την εκμετάλλευση των ανθρώπων αυτών.

Το κράτος, ηπολιτεία, δεν μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά την όλη κατάσταση;

 

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα να εισέρχονται και να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, χωρίς περιορισμούς, χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες.

Στις χώρες της Ε.Ε. Οι υπηρεσίες τους γνωρίζουν ποιοι και πόσοι μπαίνουν στη χώρα, που διαμένουν και που βρίσκονται.

Στη χώρα μας, μόνο εκτιμήσεις και εικασίες γίνονται, χωρίς να είναι σε θέσηνα καθορίσει μεταναστευτική πολιτική και να μη σύρεται πίσω από τις εξελίξεις και τις ορέξεις των παρανόμως εισερχομένων, μέσω των θαλασσίων, και όχι μόνο, οδών στη χώρα μας.

Πολύ καλό είναι να μην είσαι ρατσιστής, ομοφοβικός και να συμπεριφέρεσαι με ανθρωπιστικά ιδεώδη και δεδομένα, όμως μέσα στα εθνικά πλαίσια και τους αυστηρούς και από τις δύο πλευρές, κανόνες του διεθνούς δικαίου.

 

Παρατηρούμε με έκπληξη και απορία τη σπουδή της κυβέρνησης, των δημοτικών αρχόντων των ΜΜΕ και της κοινωνίας, για ανθρώπινη αντιμετώπιση των μεταναστών – προσφύγων που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας και την αδιαφορία των αρμοδίων για τους έλληνες άστεγους.

Δεν έχουν ενδιαφερθεί, δε δείχνουν ανάλογες συμπεριφορές για τη σίτιση και τη διαμονή περίπου 20.000 ελλήνων που και λόγω της οικονομικής κρίσης ζουν και βιώνουν το δικό τους Γολγοθά.

Δε βλέπουμε ανάλογη κινητοποίηση των “γιατρών χωρίς σύνορα” να στηρίζουν το εθνικό σύτημα υγείας και διάφορες άλλες Μ.Κ.Ο. Να προσφέρουν σ’ όλους αυτούς τους τόσα χρόνια πρόσφεραν και τώρα βρίσκονται στο δρόμο…

 

Μαγευτική, χορωδιακή βραδιά τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου παρακολούθησαν οι πολυάριθμοι θεατές στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, καταχειροκροτώντας τους μουσικούς και χορωδούς.

Η δημοτική χορωδία του Δήμου με μαέστρο το Φώτη Κοντό, παρουσίασε με 17 τραγούδια μια βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο έλληνα μουσικό Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια επένδυσαν μουσικά ο Θεόδωρος Ζαμπογιάννης και ο Παναγιώτης Κουρφόπουλος. Φιλική συμμετοχή Νίκος Νικολαϊδης, Δημήτρης Δημητρίου και ο ξανθιώτης τραγουδοποιός Βαγγέλης Τσακίρης.

Το πρόραμμα παρουσίασε η Σοφία – Ελπίδα Φουρλάνου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button