Ξεχωριστές στιγμές στο Le Chalet

Ξεχωριστές στιγμές στο Le Chalet

Ξεχωριστές στιγμές στο Le Chalet

Ξεχωριστές στιγμές στο Le Chalet
Το βράδυ της Παρασκευής ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΟΞ – SKODA ΞΑΝΘΗ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του. Σε ένα ιδιαίτερο βράδυ που «ξύπνησε» πολλές αναμνήσεις, βραβεύτηκαν άνθρωποι που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία της ξανθιώτικης ομάδας. Η πρώτη βράβευση ήταν στον προπονητή της SKODA ΞΑΝΘΗ Ραζβάν Λουτσέσκου που οδήγησε για πρώτη φορά την ξανθιώτικη ομάδα σε τελικό κυπέλλου. Ο Ρουμάνος προπονητής στην σύντομη ομιλία του τόνισε: «Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Σε αυτό το «ταξίδι» δεν ήμασταν μόνοι με τους παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο της SKODA ΞΑΝΘΗ που δουλεύει καθημερινά, τους φροντιστές, τους υπαλλήλους κι όλους όσους δίνουν την δική τους βοήθεια για να υπάρξει σωστή νοοτροπία στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα δύο πολύ καλούς μου φίλους, τον Γιάννη (σ.σ. Παπαδημητρίου) και τον Γιώργο (σ.σ. Κασναφέρη). Δεν θα μακρηγορήσω και θα πω μόνο ότι φαντάζομαι τον εαυτό μου όταν θα είμαι 80 χρονών να κάθομαι μπροστά από ένα τζάκι πίνοντας ένα καλό κονιάκ και καπνίζοντας ένα ακριβό πούρο, σκεφτόμενος εικόνες της ζωής μου, πως οι μέρες μου στην Ξάνθη σίγουρα θα είναι μία από τις ωραιότερες εμπειρίες.»
Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση στον Επίτιμο Πρόεδρο των Παλαιμάχων Χριστόφορο Διαμαντή για την μέγιστη προσφορά του στον Σύλλογο από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Άρη Πιαλόγλου. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ στη σύντομη ομιλία του είπε: «Ομάδα χωρίς παρελθόν, δεν έχει παρόν και πολύ περισσότερο, δεν έχει μέλλον. Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και οι Παλαίμαχοι πρέπει να κοιτάζουν μπροστά και να πετυχαίνουν τους στόχους που βάζουν. Η προσφορά του Χρ. Διαμαντή ήταν πολύτιμη όλα αυτά τα χρόνια.»
Από την δική του πλευρά ο Χρ. Διαμαντής εμφανώς συγκινημένος, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο για την τιμή που μου έκανε. Περάσαμε πολλές καλές και κάποιες κακές στιγμές κατά τη διάρκεια της δημιουργίας και της λειτουργίας του Συλλόγου. Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια και όποτε είναι αναγκαίο βοήθεια από την ΠΑΕ. Θέλω να ευχαριστήσω την SKODA ΞΑΝΘΗ και τον μεγαλομέτοχό της Χρήστο Πανόπουλο που στα δύσκολα στάθηκαν έμπρακτα δίπλα μας. Εύχομαι πάντα στην αγαπημένη μας ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο όπως αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Καλή συνέχεια, κουράγιο υπομονή και δύναμη στη νέα Διοίκηση του Συλλόγου.»
Επόμενη βράβευση ήταν στον Κώστα Νεοχωρίτη που έχει το ρεκόρ συμμετοχών με τις 330 εμφανίσεις του στην Β! Εθνική με τη φανέλα του ΑΟΞ. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου που του έδωσε την τιμητική πλακέτα και την ξεχωριστή μπλούζα, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι καλή δύναμη στο νέο Δ.Σ. των Παλαιμάχων. Όποια ομάδα δεν σέβεται την ιστορία της είναι χαμένη από χέρι. Όλοι μαζί κι εσείς, και η δική μου γενιά αλλά και οι επόμενες, έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στο να γίνει η SKODA ΞΑΝΘΗ αυτό που είναι σήμερα. Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί έτσι ώστε η ομάδα να συνεχίσει να γράφει ιστορία.»
Ο Κώστας Νεοχωρίτης ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην ομάδα και στους παρευρισκόμενους ατομικά.
Ο κορυφαίος σε συμμετοχές στην Α! Εθνική με την φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ είναι ο Νίκος Κεχαγιάς με 327 και για τον λόγο αυτό βραβεύτηκε. Την απονομή έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον ρέκορντμαν συμμετοχών να αναφέρει στην ομιλία του: «Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε όλοι γεροί και να είμαστε εδώ. Ευχαριστώ την Διοίκηση και τον Πρόεδρο κ. Μπάμπη Χατζημεστή για την βράβευση. Αισθάνομαι τυχερός που έχω αγωνιστεί τόσες πολλές φορές με την αγαπημένη μου ομάδα. Εύχομαι ότι καλύτερο στη νέα Διοίκηση κι όλοι θα είμαστε δίπλα στην προσπάθειά της.
Ξεχωριστή και πιο ιδιαίτερη στιγμή η βράβευση στο πρόσωπο του γιου του, στον πρώτο σκόρερ τη σαιζόν 1988-89, όταν ο τότε ΑΟΞ είχε κερδίσει το πρωτάθλημα της Β! Εθνικής και την άνοδο. Τα 34 γκολ του Αχιλλέα Αδαμόπουλου ήταν πολύτιμα και κανείς δεν ξεχνά στην Ξάνθη την προσφορά ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.
Στην όμορφη εκδήλωση που στην συνέχειά της είχε αρκετό κέφι και πολλές ποδοσφαιρικές κουβέντες όλων των… εποχών της ιστορίας του ξανθιώτικου συλλόγου το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ Άρης Πιαλόγλου, ο Β’ Αντιπρόεδρος και Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Επιτρόπου, το μέλος Γιώργος Μπερμπέρογλου οι προπονητές Αλέκος Μαλαδένης – Νίκος Νεντίδης – Γιώργος Τσονάκας, οι ποδοσφαιριστές Κώστας Φλίσκας, Μανώλης Μπέρτος, Δήμος Μπαξεβανίδης, Πέτρος Ορφανίδης, η Διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης καθώς επίσης και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Παλαιμάχων του Πανθρακικού.
Τυχεροί της βραδιάς ήταν ο Πέτρος Ορφανίδης και ο Χρήστος Μπογιατζής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button