Βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ανύπαρκτη ελπίδα…!!!

Εχει καταντήσει το πιο κρύο ανέκδοτο, η εμμονή των υπουργών να ισχυρίζονται ανερυθρίαστα για κόκκινες γραμμές.

Εδώ έχει καταγκρεμιστεί το οικοδόμημα των κόκκινων γραμμών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επικοινωνιακά βλέπουν ουρανοξύστες κόκκινων γραμμών σε στυλ Dubai.

Εχει καταντήσει το πιο κρύο ανέκδοτο, η εμμονή των υπουργών να ισχυρίζονται ανερυθρίαστα για κόκκινες γραμμές.

Εδώ έχει καταγκρεμιστεί το οικοδόμημα των κόκκινων γραμμών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επικοινωνιακά βλέπουν ουρανοξύστες κόκκινων γραμμών σε στυλ Dubai.

Ερωτηθείς ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αν θα παραμείνει στον υπουργικό θώκο, αν μειωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, απάντησε συβηλικά με χρησμό της Πυθίας του Μαντείου των Δελφών, ότι θα είναι συλλογική και όχι προσωπική επιλογή… αφήνοντας να εννοηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι, και μειώσεις θα έχουμε και στον υπουργικό θώκο θα παραμείνει.

Δυστυχώς για όλους μας δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει προκαθορισμένη ρότα, δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος, δεν αναλύονται επαρκώς τα υπάρχοντα στοιχεία και λειτουργούν στη λογική “των πλίνθων και κεράμων ατάκτων ειρημένων”.

Βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ανύπαρκτη ελπίδα…!!!

 

Οι καταστρεπτικές πολιτικές της κυβέρνησης, οδηγούν όλες τις κοινωνικές τάξεις σε απεργιακές κινητοποιήσεις και ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζει, στέλνοντας αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους απεργούς.

Εδώ έχουμε το άκρον άωτον της πολιτικής αναλγησίας από ένα κόμμα με αριστερές καταβολές και δεξιές πολιτικές.

Δεν μπορείτε κύριοι της συγκυβέρνησης να είστε και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα και με το Θεό και τον Μαμωνά.

Αλλάξτε άμεσα τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, διότι θα ξαναεπιστρέψετε στα ποσοστά προ του 2012.Θυμηθείτε το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα το ΠΑΣΟΚ .

 

Κατέλαβε το πρόστιμο των 3,3 εκατομ. Ευρώ ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κ. Παπασταύρου για την εμπλοκή του στη λίστη Λαγκάρντ, με ποσό 5,5 εκατ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα.

Ο κ. Παπασταύρου αμφισβητεί το πρόστιμο και θα προσφύγει στα δικαστήρια, ευελπιστώντας στη δικαίωσή του.

Για τον κ. Παπασταύρου, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εκφράσει την άποψη ότι θα ήταν ευτυχής, αν υπήρχαν δέκα Παπασταύρου στην πολιτική ζωή του τόπου.

Με την απόδοση του ποσού σταματά η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος προς το πρόσωπό του.

Η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, ώστε ν’ αποφασιστεί η ενοχή, ή η αθωότητά του.

Είναι όντως παραδεκτό, ότι, οι ρυθμοί εξέτασης των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ είναι πολύ αργοί, εξωφρενικά αργοί και ο πλήρης έλεγχος θα κρατήσει χρόνια.

Ακούσαμε για επώνυμα άτομα που εμπλέκονται στη νέα λίστα Μποργιανς, που έχει στα χέρια της η δικαιοσύνη και θα τρέξει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Αναμένουμε εξελίξεις…

 

Στο ίδιο έργο θεατές. Μετά την υπογραφή του Γ’ μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα και τις τεθλιμμένες δηλώσεις του “εμείς δε θέλαμε και δεν πιστεύουμε στα μνημόνια, αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε” με δηλώσεις τους συμφωνούν και παροτρύνουν την πανελλαδική απεργία κατά των μέτρων που η ίδια η κυβέρνηση επιβάλει στους έλληνες πολίτες.

Ζούμε τη νέα τάξη πραγμάτων που προσπαθεί να μας επιβάλει η συγκυβέρνηση, διαφωνώντας με τα μέτρα που η ίδια αποφάσισε να συμφωνήσει με τους δανειστές και εταίρους.

Προσπαθεί επικοινωνιακά να παρουσιάσει ένα φιλοεργατικό προσωπείο, παραμένοντας, αν και αριστερή κυβέρνηση, αντιλαϊκή.

Το οξύμωρο θα είναι αν η συγκυβέρνηση θα προσπαθήσει να καπηλευτεί την παλλαϊκή απεργία για τους δικούς της λόγους.

 

Πανελλαδική απεργία με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται εις τας Αγγλίας, να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, ο κόσμος να “φτύνει” την κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί να νομίζουν ότι απλά ψιχαλίζει.

Η αδιαφορία, ο εμπαιγμός και οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις έχουν οδηγήσει τους κατοίκους της χώρας μας στα κάγκελα, εκτός ελέγχου.

Κάποιοι όμως προκλητικότατα προβάλουν το περί δικαίου κοινό αίσθημα, κοιμόμενοι τον ύπνο του δικαίου.

Ο χρόνος της περιόδου χάριτος από τον ελληνικό λαό, η κλεψύδρα της αναμονής και οι χαρές και τα τύμπανα της νίκης έχουν τελειώσει οριστικά.

Πρέπει να ξεκινήσει, χθες, η υλοποίηση των δεσμεύσεων προς τον ελληνικό λαό, με όποιο πολιτικό τίμημα. Χρειαζόμαστε εποικοδομητικές λύσεις.

Βρείτε επιτέλους και τη δύναμη και τον τρόπο.

 

Σε μια ευνομούμενη χώρα δε χρειάζονται μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για επίλυση των προβλημάτων.

Στη χώρα μας τα προβλήματα διαιωνίζονται και ο παλλαϊκός ξεσηκωμός δίνει φρούδες ελπίδες για επίτευξη λύσεων.

Ολοι οι αγώνες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ο καλόπιστος συζητητής διερωτάται, αν ακόμα και να “σβηστεί” το χρέος μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν ευνομούμενη χώρα, χωρίς νέα δανεικά;

Αντικειμενικοί αναλυτές υποστηρίζουν την άποψη, ότι, ο τρόπος διάρθρωσης του ελληνικού κράτους από το 1828 μέχρι και σήμερα, δε θα μπορέσει να επιβιώσει χωρίς την έντοκη οικονομική βοήθεια των συμμάχων, εταίρων και δανειστών μας.

Τα νούμερα, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Το 2002 το δημόσιο χρέος ήταν 102/100 επί του ΑΕΠ, το 2009 115/100 και σήμερα ξεπερνά το 180/100, η ανεργία κινείται στους ίδιους αυξητικούς ρυθμούς από το 10% στο 12% και σήμερα στο 25%.

Αν υπολογίσουμε στο ποσοστό της ανεργίας τους 250.000 νέους που ξενιτεύτηκαν και τους απελπισμένους που δεν καταγράφονται, η ανεργία ξεπερνά κατά πολύ το 30%.

Με ενέσεις οικονομικού περιεχομένου, χωρίς ταυτοχρόνως να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο επιχειρείν, στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, θα γυρίζουμε γύρω – γύρω, προσπαθώντας να πιάσουμε την ουρά… που δεν έχουμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button