Σε μια χώρα με ανεργία (πραγματική) πάνω από το 30%, με χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, με μια νεολαία να βρίσκει διεξόδους στο εξωτερικό και κυβερνήσεις χωρίς να δείχνουν ενδιαφέρον για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μια άσφαιρη, ανούσια, άνευ περιεχομένου, επικοινωνιακή “μονομαχία” Τσίπρα – Μητσοτάκη, με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση στο κοινοβούλιο για το ασφαλιστικό.

Σε μια χώρα με ανεργία (πραγματική) πάνω από το 30%, με χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, με μια νεολαία να βρίσκει διεξόδους στο εξωτερικό και κυβερνήσεις χωρίς να δείχνουν ενδιαφέρον για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες,  οι πολιτικοί έχουν την πολυτέλεια, το πολιτικό θράσος και τον πολιτικό χρόνο να “συζητούν” τα προβλήματα, διαφωνώντας.

Ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μια άσφαιρη, ανούσια, άνευ περιεχομένου, επικοινωνιακή “μονομαχία” Τσίπρα – Μητσοτάκη, με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση στο κοινοβούλιο για το ασφαλιστικό.

Σε μια χώρα με ανεργία (πραγματική) πάνω από το 30%, με χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, με μια νεολαία να βρίσκει διεξόδους στο εξωτερικό και κυβερνήσεις χωρίς να δείχνουν ενδιαφέρον για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες,  οι πολιτικοί έχουν την πολυτέλεια, το πολιτικό θράσος και τον πολιτικό χρόνο να “συζητούν” τα προβλήματα, διαφωνώντας.

Το πρόβλημα των πολιτικών αρχηγών ήταν πως με τις ομιλίες τους, τις παρεμβάσεις τους,  τις τοποθετήσεις τους, τις προτάσεις τους, θα κερδίσουν έστω και στα σημεία τις τηλεοπτικές εντυπώσεις του κοινού, χωρίς να ρισκάρουν, χωρίς να πουν την απόλυτη αλήθεια των σημείων των καιρών, χωρίς να δυσαρεστήσουν κανέναν, αγγίζοντας εκ του μακρόθεν, επιδερμικά τα καυτά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

 

Αν η κυβέρνηση και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας δεν κατορθώσουν να ελέγξουν τα θαλάσσια σύνορά μας, δεν ολοκληρώσουν τα τρία hot spot που δεσμεύτηκαν, αν δεν ταυτοποιηθούν σύμφωνα με τα ιχύοντα οι μετανάστες, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της προσωρινής εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν.

Σε ένα άκρως επικίνδυνο γεωπολιτικό πεδίο που βρισκόμαστε, κινδυνεύουμε, είναι πλέον ορατό ο κίνδυνος να μεταβληθεί η χώρα μας σε αποθήκη εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών, με τραγικές και ολέθριες οικονομικές, εθνικές, θρησκευτικές και τουριστικές συνέπειες.

 

Αν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, Εθνική, Αλφα, Πειραιώς και Γιούρομπανκ έχουν για νιοστή φορά ανακεφαλαιοποιηθεί  με χρήματα του ελληνικού λαού, δε φαίνονται διατεθειμένες να δανειοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, ν’ ανοίξουν τους κρουνούς χρηματοδότησης, ώστε να πέσει χρήμα στην πραγματική οικονομία, να κινηθεί η αγορά, να ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία.

Η κυβέρνηση, άθελά της συμμετείχε στο παιχνίδι των τραπεζιτών, κατορθώνοντας μετοχές (ΤΧΣ) 35 περίπου δις ευρώ, να αποτιμώνται σήμερα σε ελάχιστα (μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) δις ευρώ.

 

Ο πρωθυπουργός, στην προχθεσινή συζήτηση έκανε αναφορά για πλεόνασμα 0,4%, έναντι των προβλεπόμενου ελλείμματος 0,7%.

Δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας πως θα προκύψει το πλεόνασμα και από ποιες πηγές θ’ αντληθούν τα χρήματα για το πλεόνασμα.

Μήπως από το νοικοκύρεμα και τη μείωση της σπατάλης του δημόσιου τομέα;

Μήπως από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αξιοποίηση των διαφόρων ληστών που έχει στα χέρια του;

Μήπως από την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων;

Η θα προέλθει από την υπερφορολόγηση των ελλήνων πολιτών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αντί πινακίου φακής;

Ο καθένας μπορεί, γνωρίζει, έχει τον τρόπο, βιώνει τα τεκταινόμενα στη χώρα και έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν πέφτει πλέον στην παγίδα των επικοινωνιακών πολιτικοοικονομικών τρικ που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

 

FΓινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της επίθεσης των κυβερνητικών αξιωματούχων, ν’ αποκαλούν ανερυθρίαστα τις κοινωνικές τάξεις που διαδηλώνουν για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα να τους καλούν και σε διάλογο.

Δε ρίχνουν μια ματιά δίπλα τους; Δε βλέπουν, δεν ακούν; Δε γνωρίζουν τίποτε, για εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα ποσά από πολιτικούς;

Για ποσά που κατά λάθος, ξεχάστηκαν να δηλωθούν και δε τιμωρούνται αλλά τους “υποχρεώνουν” να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση;

Αν κάποιοι φοροδιαφεύγουν, κύριοι της συγκυβέρνησης, εσείς πρέπει να δημιουργήσετε, να ενεργοποιήσετε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε και να συλλάβετε τη φοροδιαφυγή, να τιμωρήσετε επωνύμως τους επαγγελματίες φοροφυγάδες και όχι ανώνυμα, χωρίς στοιχεία, να κατηγορείτε ως φοροφυγάδες ολόκληρες παραγωγικές τάξεις, κοινωνικές ομάδες και εκατοντάδες εξαθλιωμένους συμπολίτες μας, που χθες προσπαθούσαν να πάρουν δωρεάν από τις λαϊκές λίγα φρούτα;

Εχετε και το μαχαίρι και το καρπούζι… κόψτε το επιτέλους.

 

FΔεν υπάρχει διαφωνία, ούτε δημιουργούνται εντάσεις στις κοινωνικές ομάδες – τάξεις, που αντιδρούν για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της συγκυβέρνησης.

Η διαφωνία και η μη προσέγγιση, οφείλεται στα δημοσιονομικά μέτρα, που εντέχνως θα υποστούν οι ασφαλισμένοι.

Σωστά η συγκυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει ενιαίος τρόπος απονομής σύνταξης στο ΙΚΑ, σήμερα υπάρχουν πάνω από 900 τρόποι.

Είναι όμως δίκαιο, χιλιάδες ασφαλισμένοι με διαφορετικές εισφορές, χρόνο ασφάλισης, να εντάσσονται στο ίδιο καθεστώς, στο ίδιο τσουβάλι, στην ίδια χοάνη, ενός υπερ ταμείου, όπως το ΙΚΑ;

Θεωρεί η συγκυβέρνηση και ηθικό και νόμιμο, σχεδόν ολόκληρο το ποσό των αγροτικών επιδοτήσεων, μέσω της Ε.Ε., να επιστρέφουν -να παρακρατούνται από το κράτος υπο μορφή φόρων, δημοσιονομικών μέτρων;

Μπορεί να εφαρμοστεί δημοσιονομική πολιτική, εν καιρώ ειρήνης, σε δημοκρατική χώρα σε μέλος της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, το οποίο με ψηφισμένους νόμους, θα απομυζά πάνω από το 50% του ετήσιου εισοδήματος των πολιτών (εξαιρούνται φυσικά οι βουλευτές και οι κρατικοδίαιτοι), χωρίς να καταργηθεί από μόνο του από την κοινωνία στην πράξη;

 

Δεν έγιναν τελικά τα εγκαίνια της έκθεσης Αγρότικα στη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό γεωργίας Βαγγέλη Αποστόλου.

Η παρουσία αγροτών διαμαρτυρομένων απέτρεψε την παρουσία του κ. υπουργού και της φιέστας που ετοιμάζονταν και τα επεισόδια με τα ΜΑΤ, δημιούργησαν χάος στην περιοχή.

Ο υπουργός, με νέες εμπρηστικές δηλώσεις, κατηγόρησε ως υποκινητές των επεισοδίων, προβοκάτσια των δεξιών και ακροδεξιών στοιχείων και όχι φυσικά ως λαϊκή εξέγερση χιλιάδων απελπισμένων και προβληματισμένων αγροτών, για να προστατεύσουν την εργασία τους, το δικαίωμά τους στην παραγωγή, στη διασφάλιση της περιουσίας τους και της επιβίωσής τους.

 

Θα πρέπει ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ (σύμφωνα και με την προεκλογική τους διαφήμιση να επαναφέρουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα.

Θα πρέπει, ως ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι, να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική πολιτική της χώρας, όχι μόνο στα εθνικά θέματα, βοηθώντας με τις παρεμβάσεις τους στη μείωση της ανεργίας, των δημοσιονομικών μέτρων, της φορολογίας, για να αναπνεύσει η ελληνική κοινωνία και να συμμετάσχει ενεργά στις αποκρατικοποιήσεις, στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στους επενδυτές, στο σταμάτημα της φυγής των επιχειρήσεων στις βαλκανικές χώρες, στην εκπόνηση ενός φορολογικού συστήματος που θα διέπεται από κανόνες και θα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Σε αρκετά σημεία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σπάσει το αριστερό του χέρι, ας το μάθετε να γράφει και με το σωστό δεξί, κ. Καμμένε.

 

Πολύ άνετα αισθάνονται οι δημοσιογράφοι της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ, όταν συζητείται στα τηλεοπτικά πάνελ η νέα τάξη πραγμάτων στο τηλεοπτικό πεδίο.

Αντικατοπτρίζεται στο βλέμμα τους η σιγουριά, η συνέχιση των εκπομπών τους και η διατήρηση της συχνότητας εκτός συναγωνισμού της κρατικής ΕΡΤ, “κρίνοντας” τα ιδιωτικά κανάλια εκ της ασφαλούς θέσης τους.

Ο απλός πολίτης διερωτάται ευλόγως, πως, ενώ δεν είναι διατεθειμένη η συγκυβέρνηση να συμμετέχει ενεργά ως οφείλει, στη χρηματοδότηση τουι ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος όσων εργάζονται και παράγουν πρόσοδο στην οικονομία της χώρας, την ίδια στιγμή είναι αποφασισμένη και να διατηρήσει την ΕΡΤ εκτός συναγωνισμού της των τηλεοπτικών αδειών, να συμμετέχει στη χρηματοδότηση της και να επιβάλλει μέσω ΔΕΗ, χαράτσι στα ελληνικά νοικοκυριά.

 

Θα επαναληφθεί το έργο της απευθείας ανάθεσης των ολυμπιακών έργων επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και θα ξαναεμφανιστούν σωτήρες όπως η κα Γιάννη Αγγελοπούλου με την κατασκευή των hot spots; 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button