Ανούσια, πολιτικά άνοστη, χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο

Προ ημερήσιας συζήτηση, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Προ ημερήσιας συζήτηση, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Ανούσια, πολιτικά άνοστη, χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο, δεν αγγίχθηκαν τα θέματα για τα οποία έγινε η συζήτηση, επικοινωνιακά τρικ και δαιδαλώδη τεχνάσματα, ξεσηκωμό όλων των κοινωνικών τάξεων, καμία αναφορά για τους αγρότες που βρίσκονται στις επάλξεις του καθήκοντος, για να σώσουν τις χαμένες ελπίδες τους για να μπορούν να ζήσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, σαν σε παράταξη μάχης, σε ειρηνική περίοδο της χώρας.

Δυστυχώς, δε γίναμε σοφότεροι, αντιθέτως γίναμε φτωχότεροι, όσοι παρακολουθήσαμε την όλη συζήτηση – παρωδία.

Από κεκτημένη ταχύτητα, μετά τα γενέθλια, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε το σόου, αγνοώντας τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στο μεταναστευτικό, αγνοώντας επιδεικτικά τα προβλήματα και υποτιμώντας τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας.

 

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός ως υπεύθυνη (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) για τα οικονομικά αδιέξοδα που ζει η χώρα, αποποιούμενος ο ίδιος τις δικές του ευθύνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα του 4% έφτασε στο 36% και κυβερνά τη χώρα, διότι μετακόμισαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και αρκετά στελέχη πολιτικά και συνδικαλιστικά κατά κύριο λόγο.

Οι κ.κ. Κουρουπλής, Μπόλαρης, Τζάκρη είναι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης, ενώ πληθώρα στελεχών και συνδικαλιστών κοσμούν τα ψηφοδέλτια και προσφέρουν υπηρεσίες στην κυβέρνηση από θέσεις ευθύνης. Δεν είστε από παρθενογένεση κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχετε παρελθόν, έχετε προϋπηρεσία.

 

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τον πρόεδρο της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης της χώρας Νίκο Μιχαλολιάκο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στην λογική ότι, είναι κόμμα εκτός του δημοκρατικού τόξου.

Ας μην ξεχνάνε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι, ο κ. Μιχαλολιάκος καταψηφισε την υποψηφιότητα τουι κ. Δήμα για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας, η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές και σήμερα κυβερνά τη χώρα.

Θα πρέπει ν’ αποφασίσουν αν η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα του κοινοβουλίου με ότι συνεπάγεται, ή ΟΧΙ.

Η δημοκρατία μας και φόβο και αδιέξοδα δεν έχει.

 

Το άλλοθι της μείωσης μισθών και συντάξεων κατά 40% από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Κανείς δεν αμφιβάλει ποιος έχει τις ευθύνες της μείωσης και δικαίως οι εργαζόμενοι ρίχνουν το ανάθεμα στους υπαιτίους.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι στην απόδοση των ευθυνών και να μην πιπιλίζουμε την ίδια καραμέλα πρέπει ν’ αποδώσουμε τα του Καίσαρα στον Καίσαρα.

Η ευθύνη της σημερινής συγκυβέρνησης είναι ότι, κράτησε τις μειώσεις, δεν τις κατήργησε και επιπλέον επέβαλε και νέες φορολογίες, μειώνοντας περισσότερο τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Αν δε θέλετε να είστε συνυπεύθυνοι καταργήστε τις μειώσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, ειδάλλως σταματήστε επικοινωνιακά να το χρησιμοποιείται ως ηθικό πλεονέκτημα έναντι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο συγκυβερνητικός εταίρος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος πρότεινε τη φορολογία των τραπεζικών συναλλαγών, ανεξαρτήτου ποσού με 1,5% ευελπιστώντας σε έσοδα 800 εκατ. – 1 δις ευρώ.

Το 1 δις ευρώ που θα εισπραχθεί θα είναι έμεση φορολογική αφαίμαξη των συναλλασσόμενων, των ιδίων υποζυγίων, για να ενισχυθούν τα αποθεματικά των ταμείων.

Με νεότερες δηλώσεις από το γραφείο του κ. υπουργού, διευκρινίστηκε, ότι, εκ παραδρομής αναφέρθηκε φόρος 1,5% σε κάθε τραπεζική συναλλαγή αντί του ορθού 1,5ο/οο.

Οποιο τελικά και να είναι το επί τοις 100 ποσοστό φόρου το εισπαχέν ποσό θα ανέλθει κατά τον κ. Καμμένο στο ύψος του 1 δις ευρώ το χρόνο.Εγινε τελικά μελέτη ή είναι απλά μια φωτοβολίδα για επικοινωνιακούς λόγους και εντυπώσεις χωρίς ουσία, όπως μας έχει συνηθίσει ο πληθωρικός σε όλα υπουργός άμυνας;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button