ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ακόμη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της SKODA ΞΑΝΘΗ που νίκησε με 4-1 τον Λεβαδειακό για την 20η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Super League. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να πάρει τους βαθμούς της νίκης και το κατάφερε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο σκοράροντας 4 φορές ενθουσιάζοντας έτσι τους περίπου 1500 φιλάθλους που αγνόησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

   Ακόμη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της SKODA ΞΑΝΘΗ που νίκησε με 4-1 τον Λεβαδειακό για την 20η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Super League.


   Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να πάρει τους βαθμούς της νίκης και το κατάφερε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο σκοράροντας 4 φορές ενθουσιάζοντας έτσι τους περίπου 1500 φιλάθλους που αγνόησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. 


   Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη εστία όταν ο Διγκόζης εκτέλεσε το κόρνερ και προωθημένος Σταύρος Τζιωρτζόπουλος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. 


   Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Τόμας Ραντζίσκι κατάφερε να παραβιάσει για ακόμη μια φορά την εστία του Λεβαδειακού όταν με όμορφη ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον Μπλάζιτς και με πλασέ πέτυχε το 11ο τέρμα του στην Super League. 


   Το μαξιλαράκι των δύο γκολ ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να γίνουν πιο επιθετικοί καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για θετικό αποτέλεσμα. Έτσι στο 58ο λεπτό το συγκρότημα του Γκιόργκι Βασίλιεφ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή ο Αντερσον ανέλαβε την εκτέλεση και αφού η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς της SKODA ΞΑΝΘΗ κατέληξε στα δίχτυα του πολύ καλού Σωτήρη Λυμπερόπουλου. 


   Η μείωση του σκορ αφύπνισε και πάλι τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Κεχαγιά που κατάφεραν να αυξήσουν και πάλι σε 2 τέρματα την διαφορά των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα στο 70ο λεπτό η μπάλα άλλαξε με κινηματογραφική ταχύτητα, ο Ραντζίσκι από θέση δεξιά βρήκε με παράλληλη πάσα τον Γκρζέλακ και ο Πολωνός δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 3ο τέρμα της ομάδας του και το 3ο προσωπικό του. 


   Ο ενθουσιασμός στις κερκίδες βρέθηκε στα ύψη και ο Σεμπαστιάν Πένκο που ντεμπουτάρισε με την φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ ανέβασε την αδρεναλίνη ακόμη πιο ψηλά όταν λίγο πριν από το τέλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ατομική ενέργεια του Τόμας Ραντζίσκι που ολοκλήρωσε την συνάντηση με 1 γκολ και 2 ασίστ. 


   SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος, Ζουέλα, Διγκόζης, Κιντάνα (68′ Κιντάνα), Ρίκκα, Γκρέζλακ, Λαμπριάκος (82′ Πένκο), Ραντζίνσκι (90 Μίτου). 


  Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμερόν, Παστός, Αντερσον, Λουμπούτης (81′ Πιετρ), Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Ανδράλας (72′ Ρούσεφ), Σίντζιελορτζ, Μοντόγια, Ντιμπαλά (65′ Κρούπι) 



  Μπορεί η μεταγραφή του Σεμπαστιάν Πένκο να είχε ανακοινωθεί από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου αλλά η μπλε κάρτα του άργησε να έρθει καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε στα γραφεία της SKODA ΞΑΝΘΗ. Η έλευση της σήμανε και την είσοδο του στην αποστολή της ομάδας για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. 


  Η εξέλιξη του αγώνα επέτρεψε στον προπονητή της ομάδας, Νίκο Κεχαγιά, να τον ρίξει ουσιαστικά στο τελευταίο 10λεπτο της συνάντησης και αυτός κατάφερε στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε να γίνει απειλητικός και να πετύχει μάλιστα και το 1ο του γκολ με την φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ στο 88ο λεπτό όταν και εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τόμας Ραντζίσκι και σε άδεια εστία ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του. 


  Ο Τόμας Ραντζίσκι έλεγε πως το μυστικό της ομάδας είναι το οικογενειακό κλίμα και ο Σεμπαστιάν Πένκο τον επιβεβαίωσε καθώς μετά την επίτευξη του τέρματος έτρεξε προς το μέρος του και με μια μεγάλη αγκαλιά τον ευχαρίστησε. 


  Ο Νίκος Κεχαγιάς αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου για τον Αργεντινό επιθετικό λέγοντας τα εξής:


“Ο Πένκο έδειξε διάθεση στο χρόνο που αγωνίστηκε και αυτό είναι σημαντικό. Το γκολ που σημείωσε θα του δώσει αυτοπεποίθηση και θα τον βοηθήσει. Οι συστάσεις που υπήρχαν ήταν πως πρόκειται για σκόρερ και για αυτό προχωρήσαμε στην απόκτηση του. Βέβαια και το γκολ που σημείωσε ήταν εύκολο αλλά ήταν στην κατάλληλη θέση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα” 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button