Φθάνουν όμως αυτοί ν’ αλλάξουν τα πράγματα;

Η απληστία των πολυεθνικών εταιρειών, δεν μπορεί να καθορίζει τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε χαρακτηριστικά, σε διεθνή φόρουμ που βραβεύτηκε για την περιβαλλοντική του δράση, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις γνωστές επτά αδελφές των πετρελαιοιδών και την “αδυναμία να καταστεί ο πλανήτης αυτάρκης σε ενέργεια, μέσω των φυσικών αβλαβών αειφόρων πηγών το πρόβλημα δε λύνεται.

Η απληστία των πολυεθνικών εταιρειών, δεν μπορεί να καθορίζει τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε χαρακτηριστικά, σε διεθνή φόρουμ που βραβεύτηκε για την περιβαλλοντική του δράση, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις γνωστές επτά αδελφές των πετρελαιοιδών και την “αδυναμία να καταστεί ο πλανήτης αυτάρκης σε ενέργεια, μέσω των φυσικών αβλαβών αειφόρων πηγών το πρόβλημα δε λύνεται.

Είναι πολλά, πάρα πολλά, τα λεφτά που διακινούνται στον τομέα της ενέργειας και οι εμπλεκόμενοι καθοιονδήποτε τρόπο δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα οικονομικά οφίτσιά τους, αν οι πολίτες αυτού του μοναδικού ίσως πλανήτη του σύμπαντος, δεν πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Χαιρετίζουμε θετικότατα όσα αναφέρθηκαν από τα φαβορί για το Οσκαρ του α’ ανδρικού ρόλου στην ταινία “Επιστροφή” του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και όλων όσων αγωνίζονται, επώνυμους και ανώνυμους, για τη σωτηρία του γήινου περιβάλλοντος.

Φθάνουν όμως αυτοί ν’ αλλάξουν τα πράγματα;

 

Τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας έχει αποφασίσει να χορηγήσει ο υπέρ υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος μετά την “ήρεμη αποχώρηση” από τον προσκήνιο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, παίζει μπάλα μόνος στο δικό του γήπεδο.

Η κρατική ΕΡΤ, θα είναι μέσα στις νέες τέσσερις άδειες, θα εξακολουθήσει να είναι εκτός συναγωνισμού, θα μπει στη διαδικασία που προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο τηλεοπτικό τοπίο ή θα παραμείνει ως έχει, κρατικοδίαιτη, όργανο προβολής του κυβερνητικού έργου και αποκούμπι των κυβερνώντων;

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν κάποια ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια για διαπλοκή, για εμπλοκή κάποιων στο αμαρτωλό τρίγωνο, πολιτική – κατευθυνόμενη ενημέρωση και για υπερδανεισμό της χωρίς εγγυήσεις από τις τράπεζες.

Η ΕΡΤ, ένας τεράστιος, πολυέξοδος οργανισμός, γιατί θα πρέπει να εκπέμπει, βασιζόμενη στην κρατική επιχορήγηση, στην καταβολή από κάθε νοικοκυριά της ΔΕΗ, εισφορά υπέρ ΕΡΤ;

Γιατί το κράτος στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνε,ι ν’ αναλαμβάνει όλα σχεδόν τα έξοδα λειτουργίας της;

Καιρός είναι, να λειτουργήσει με όρους ανταγωνισμού, αγοράς και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Τότε θα δούμε, πόσα απίδια βάζει ο σάκος, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας κ. Παππά.

 

Τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια (4.500) είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα και ο τζίρος της εταιρείας φθάνει περίπου τα 4,5 δις ευρώ.

Μπορεί και κοιμάται ήσυχος τα βράδια ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την επιλογή του να πουληθεί, η εν λόγω, κερδοφόρα, χρυσοφόρα επιχείριση σε ιδιώτες;

Τι κάνει σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Απλώς παρακολουθεί με απαθές βλέμμα τα τεκταινόμενα σε όλα τα επίπεδα της χώρας;

 

Ακουσα ότι ο δήμαρχος της πόλης μας θα τοποθετήσει και γενικό γραμματέα στο δήμο για να παρακολουθείται η πορεία του δημοτικού έργου και ο ίδιος ο δήμαρχος να ασχοληθεί με την επικοινωνιακή πολιτική και τις ειδικές αρμοδιότητες του ρόλου του.

Οι 6 αντιδήμαρχοι τελικά είναι πολύ λίγοι σαν αριθμός και σαν προσωπικότητες και δεν μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα εργασιών και υποχρεώσεων του Δήμου;

Ο ίδιος δεν τους επέλεξε;

Για τη θέση του γενικού γραμματέα ακούγεται το όνομα του πρώην αστυνομικού δ/ντή Ξάνθης, συνταξιούχου στο επάγγελμα.

 

Τις επιδιώξεις των ευρωπαίων με πρωτεργάτες τους γερμανούς και τον Σόϊμπλε λίγο πολύ, όλοι τις έχουμε αντιληφθεί και τις ζούμε στο πετσί μας.

Ζητάνε την παράδοση της χώρας, γη και ύδωρ, όχι με τη μέθοδο του Γ’ Ράϊχ και άρματα μάχης όπως στους δύο παγκοσμίους πολέμους, αλλά με οικονομικό στραγγαλισμό.

Επιμένουν στην πλήρη καταστροφή της ελληνικής παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, στη φτωχοποίηση του εργατικού δυναμικού, στην υπερχρέωση της χώρας και μελλοντικά στην υφαρπαγή της ελληνικής γης και των πλουτοπαραγωγικών υποθαλάσσιων και επίγειων περιοχών της χώρας.

Το ζητούμενο είναι πως συμπεριφέρονται, πως αντιδρούν και πως πράττουν οι ελληνικές κυβερνήσεις μπροστά στη λαίλαπα των μέτρων που τους επιβάλλονται δια πυρός και σιδήρου… και Grexit οι εταίροι και δανειστές μας… οι γερμανοί.

Κύριε πρωθυπουργέ διαπραγματευτείτε, με σύνεση, με όραμα, με στόχο, με σιγουριά, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς παλινωδίες.

Μην αφήσετε τα χρονικά όρια της διαπραγμάτευσης να επιδεινωθούν, αναγκαζόμενοι σε δεύτερες επιλογές.

Μην αφήσετε το χρόνο να κυλάει σε βάρος μας και να κληθείτε να συμφωνήσετε με τις απαράδεκτες επιλογές της τρόϊκας ή με το Grexit  όπως το 2015;

 

Ο εγωϊσμός και η αλαζονία του νερού έλληνα πρωθυπουργού λειτούργησε ενάντια στη λογική και οδηγηθήκαμε στο δημοψήφισμα του 2015.

Κατά τον κ. Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στο δημοψήφισμα μη θέλοντας για λόγους κύρους, να μην ξεπέσει στα μάτια τους, να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις των δανειστών, ευελπιστώντας και αναμένοντας ότι, το αποτέλεσμα θα ήταν ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στην υπογραφή του νέου μνημονίου.

Η υπερψήφιση του ΟΧΙ από το 63% του ελληνικού λαού, δημιούργησε ένταση και πανικό στη στενή ομάδα του Μαξίμου, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να διαφοροποιηθεί από το αποτέλεσμα και να ενδώσει στους δανειστές, άνευ όρων, μετά από 17ωρη διαπραγμάτευση και να συνυπογράψει το τρίτο, σκληρότερο και επαχθές μνημόνιο.

Ο λαός μας λέει ότι “άλλα λογαριάζει ο γάϊδαρος και άλλα ο γαϊδουριάρης”… “στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα” και “κάνε με σοφό, να σε κάνω πλούσιο”…

 

Πουλήθηκε στους κινέζους το 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Και τώρα τι έχετε να μας πείτε υπουργέ ναυτιλίας, βουλευτή Πειραιώς κ. Δρίτσα;

Με δάκρυα στα μάτια, αλλά Σπρίντζη, θα υπογράψετε το πωλητήριο του ΟΛΠ στους κινέζους επενδυτές;

Πως τα φέρνει τελικά η ζωή… από φανατικοί πολέμιοι να μεταβαλόμαστε εν ριπή οφθαλμού σε ήρεμοι πωλητές, εκποιώντας για μια χούφτα ευρώ, σε ξένα συμφέροντα, δημόσια περιουσία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button