Περιφέρεια

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον Κένταυρο και τη Γενισέα

Περιοδεία στον Κένταυρο και τη Γενισέα συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

 

            Στον Κένταυρο στις συζητήσεις στα καφενεία αναδείχτηκε το οξύτατο πρόβλημα της εργασίας χιλιάδων εργαζομένων της περιοχής σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες στο εξωτερικό μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία. Τονίστηκε η ανάγκη στις επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές να ενισχυθούν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκή Συσπείρωσης, να δοθεί μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της βαθύτερης εμπλοκής της περιοχής αλλά και συνολικά της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Σαλή Εφέντη από τον Κένταυρο και Χουσεϊν Χουσεϊν Ογλού από τις Θέρμες.

            Στη Γενισέα που εξελίχθηκε σε μαζική συγκέντρωση σε καφενείο χαιρέτισε η υποψήφια δήμαρχος Αβδήρων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βούλα Μαχαιρίδου επικεντρώνοντας στο πώς τις μέρες που απομένουν θα φτάσει παντού στον Δήμο Αβδήρων το μήνυμα της δυναμικής παρουσίας της Λαϊκής Συσπείρωσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Στην παρέμβασή του ο Θανάσης Παφίλης ανέδειξε πώς η λογική κόστους – οφέλους που ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις είναι η αιτία των καταστροφικών επιπτώσεων των πρόσφατων πυρκαγιών και πλημμυρών. Πώς χέρι χέρι κεντρική, περιφερειακή και τοπική διοίκηση «μπουκώνουν» με χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και αφήνουν απέξω ως μη επιλέξιμα τα αναγκαία για τον λαό έργα πολιτικής προστασίας, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις  οποίες από κοινού ψηφίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Μοναδική προοπτική για τον λαό είναι η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και οι επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές είναι ευκαιρία να αποτυπωθεί και στις κάλπες με την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε συνέχεια και της ανόδου του ΚΚΕ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

 

Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button