Πάνω απ’ όλα, ο κομματικός μηχανισμός και το βόλεμα των ημετέρων.

Τα περίφημα hot spots, τα κέντρα καταγραφής των μεταναστών, απεφασίσθη, διετάχθη και δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν, σε Ελλάδα και Ιταλία, όπως απεφάσισαν οι Γερμανοί.

Η Τουρκία έχει πλέον απεμπλακεί από τη δημιουργία τέτοιων κέντρων στο έδαφος της και ζητούν, μέσω Γερμανίας, να συμμετέχουν με τους έλληνες στα ελληνικά κέντρα καταγραφής και να απορροφήσουν τα κοινοτικά κονδύλια της Ε.Ε. των τριών δις ευρώ.

Τα περίφημα hot spots, τα κέντρα καταγραφής των μεταναστών, απεφασίσθη, διετάχθη και δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν, σε Ελλάδα και Ιταλία, όπως απεφάσισαν οι Γερμανοί.

Η Τουρκία έχει πλέον απεμπλακεί από τη δημιουργία τέτοιων κέντρων στο έδαφος της και ζητούν, μέσω Γερμανίας, να συμμετέχουν με τους έλληνες στα ελληνικά κέντρα καταγραφής και να απορροφήσουν τα κοινοτικά κονδύλια της Ε.Ε. των τριών δις ευρώ.

Είχαν δεν είχαν οι τούρκο,ι μέσω Γερμανίας και Ε.Ε. μας την φόρεσαν την κουδούνα, θα αναφωνούσε ο μεγάλος έλληνας κωμικός εκ Διακοφτού ορμώμενος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

 

Οποιος δε συμφωνεί με τις επιλογές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι διαπλεκόμενος. Η συγκυβέρνηση βλέπει δυστυχώς παντού εφιάλτες που τους καταδιώκουν.

Νέες κωλυσιεργίες και διαπλεκόμενες πρακτικές με τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται η αντίδραση στην τροπολογία για αύξηση των μελών του Δ.Σ. από επτά σε εννιά και η ονομαστική ψηφοφορία.

Γιατί εννέα και όχι 29, 39, 109 κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βολευτούν περισσότερα στελέχη σας; Οικονομία θα κάνουμε; Πάνω απ’ όλα, ο κομματικός μηχανισμός και το βόλεμα των ημετέρων.

 

Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ως ιδιώτης συνταγματολόγος, του ζητήθηκε να γνωματεύσει για τον Ενιαίο Λογαριασμό Εξερχομένων Μελών της Αγροτικής Τράπεζας.

Η επί πληρωμή γνωμοδότηση του ήταν σαφής και ξεκάθαρη: τα χρήματα του ΕΛΕΜ ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη διαχείρισή του.

Σήμερα με το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο ζητά τα χρήματα και τα ακίνητα του ταμείου να μεταφερθούν εδώ και τώρα στο Επικουρικό Ταμείο (ΕΤΕΑ). Ας μας πει ο κ. Κατρούγκαλος, πότε έλεγε την αλήθεια; Σαν ιδιώτης αμοιβόμενος επιστήμονας ή σαν υπουργός εργασίας;

Είναι αξιόπιστος ως υπουργός και αναξιόπιστος ως συνταγματολόγος ή το αντίθετο; Και επειδή δεν έχουμε την Πυθία του Μαντείου των Δελφών να μας δώσει μια σιβυλλική απάντηση, ας μας απαντήσει καθαρά και ξάστερα ο ίδιος.

 

Αρχισαν τα όργανα με τις πλημμύρες του ποταμού Εβρου.

Αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι με τα εγγειοβελτιωτικά έργα ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ, θα είχαν ομαλή ροή τα νερά των ποταμών Εβρου και Αρδα, δυστυχώς με την πρώτη κακοκαιρία πλημμύρισαν οι παραποτάμιες περιοχές στο βόρειο Εβρο.

Οι διαβεβαιώσεις των συγκυβερνώντων παρέμειναν υποσχέσεις και τα όργανα της ΑΜΘ τρέχουν και δε σώνουν.

Επιτέλους συγκυβερνώντες και περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δώστε αποτελεσματικές λύσεις, γιατί η κοροϊδία για τους Εβρίτες έχει προ πολλού ξεπεράσει τα εσκαμμένα.

 

Τα προβλήματα των αγροτών, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κόστος παραγωγής και η αδιαφορία των κυβερνήσεων να ενσκύψουν, να δουν τα προβλήματα, τους οδηγούν και φέτος σε νέες κινητοποιήσεις.

Οι απέλπιδες επικοινωνιακές προσπάθειες των κυβερνώντων, να τους εγκλωβίσουν με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, να περάσουν τα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα, που υπέγραψε ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο, του 2015, μη έχοντας γνώση και μη γνωρίζοντας τις παρενέργειες με τη γνωστή πλέον τέχνη του σαλαμιού και οι αναφορές ότι τα όποια μέτρα θα εφαρμοστούν σταδιακά μέχρι το 2018, δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα είναι η ταφόπλακα των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων και των αγροτών.

Η περίοδος χάριτος, η κλεψύδρα του χρόνου αναμονής, που σας έχει δοθεί κύριε Τσίπρα, έχει τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σήμερα πράσινα, γαλάζια και ροζ τρακτέρ, ούτε αντίστοιχα καφενεία στη χώρα, ούτε εργαζόμενοι και αγρότες κομματικοποιημένοι οπαδοί.

Υπάρχουν έλληνες πολίτες  που θα παλέψουν, θα διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button