Όλα τα έχει ο πολιτικός μπαξές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Προτάσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού σοσιαλιστικού πολιτικού πόλου με συμμετοχή όλων των δυνάμεων και κινημάτων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Δεν κάνει αναφορά και δε μας λέει τίποτα για το τι θα γίνει με τα 130 περίπου εκατομμύρια ευρώ, οφειλές του κόμματός της στην Αγροτική Τράπεζα που έχουν μετακυληθεί (λόγω της εξαγοράς της) στην Τράπεζα Πειραιώς και δε γίνεται καμία αναφορά για την αποπληρωμή της από τους αρχηγούς της παράταξης.

Προτάσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού σοσιαλιστικού πολιτικού πόλου με συμμετοχή όλων των δυνάμεων και κινημάτων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Δεν κάνει αναφορά και δε μας λέει τίποτα για το τι θα γίνει με τα 130 περίπου εκατομμύρια ευρώ, οφειλές του κόμματός της στην Αγροτική Τράπεζα που έχουν μετακυληθεί (λόγω της εξαγοράς της) στην Τράπεζα Πειραιώς και δε γίνεται καμία αναφορά για την αποπληρωμή της από τους αρχηγούς της παράταξης.

Για την ιστορία, τα δάνεια δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ έναντι της δικαιούμενης ετήσιας επιχορήγησης του κόμματος.

Τα ίδια ισχύουν και για τη Ν.Δ., με οφειλές περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, ο δε νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του, έκανε αναφορά για νοικοκύρεμα του κόμματος και αποπληρωμές των κομματικών υποχρεώσεων.

Για τις οφειλές των κομμάτων φρόντισαν τα δύο κόμματα που συγκυβέρνησαν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας νομοσχέδιο για το ακατάσχετο 40% της κρατικής επιχορήγησς και την μη απονομή ευθυνών στους διοικητές τραπεζών που τα χορήγησαν.

 

Τυπικά και ουσιαστικά δεν έχει γίνει καμία μείωση του ποσού σύνταξης που εκταμιεύεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ενώ τα ταμεία αιμορραγούν και υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο εσόδων – εξόδων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξακολουθεί να υφαρπάζει το 40% του εκταμιευμένου ποσού, με την αιτιολογία μειώσεις των νόμων 4024/11, 4051/11, 3863 (εισφ. Αλληλεγγύης και 3986 (ειδ. Εισφορά) εσωτερικού κρατικού δανεισμού, χωρίς επιστροφή, για κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων και κατ’ επιλογή, διαταγή και αυστηρό τελεσίγραφο της τρόϊκας και του κουαρτέτου, δε συμμετέχει στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, που οι κυβερνήσεις λεηλάτησαν και λεηλατούν.

Η τραγική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω της υποχρεωτικής άτοκης κατάθεσης των αποθεματικών τους στην τράπεζα της Ελλάδος, το PSI, τα δομημένα ομόλογα, ίσως οι οικονομικές ατασθαλίες των διορισμένων διοικήσεων και η αφαίμαξή τους από το 2000 μέχρι σήμερα, είναι η βασική και γενεσιουργός αιτία της αδυναμίας πληρωμών των συντάξεων και των νέων περικοπών που αναμένονται.

 

Όταν και η σημερινή, δεύτερης φοράς αριστερά κυβέρνηση, έχει αποφασίσει να παραχωρήσει γη και ύδωρ στους δανειστές και εταίρους, παρά τους εικονικούς λεονταρισμούς για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης για να μας ελεήσουν, εκταμιεύοντας κάποια δόση, αυτό είναι κατάντια του πολιτικού συστήματος, της κυβέρνησης και της κοινωνίας.

Ζητάμαι απεγνωσμένα τη δόση, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις σαν χώρα και δεν αλλάζει ο πολιτικός σχεδιασμός η ρότα, ο προορισμός, η Ιθάκη, που θα πρέπει να βασίζεται στην ανάπτυξη της χώρας, στη μείωση της ανεργίας και στις δικές μας δυνάμεις.

Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός γράφει στον εθνικό ύμνο: Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή. Δεν ειν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.

 

Μεγάλη πολιτικό, με μεγάλη προσφορά σε Γερμανία και Ευρώπη, χαρακτήρισε τη γερμανίδα καγκελάριο ο έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Γνωρίζουμε κ. πρόεδρε, ότι είστε ευγενής στις πολιτικές φιλοφρονήσεις και προσφωνήσεις σας, δε χρειάζονταν όμως να υπερβάλετε τόσο πολύ και να της δίνετε τα εύσημα .

Ας είμαστε συγκρατημένοι, διότι ανάλογες υπερβολικές δηλώσεις, δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Ας λέμε και καμιά φορά τα   σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη.

 

Εκ των κατά διορισμών, οικογενειοκρατίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το ανάγνωσμα.

Ο 28χρονος γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος κατόρθωσε να διορίσει ως μετακλητούς υπαλλήλους τη μητέρα του, τον αδελφό του και τη φίλη του.

Τι και αν οι θέσεις αυτές θα πρέπει να καλύπτονται από τους αποφοίτους της σχολής δημόσιας διοίκησης;

Πριν από λίγο καιρό ο συριζαίος ράπερ κατηγορούσε μετά βδελυγμίας το ρουσφέτι, όταν ανέλαβε θέση εξουσίας, φρόντισε να αυτοδιαψευστεί.

Με μια ανακοίνωση εμφυλιακών καταλοίπων αμύνθηκε για τις παρεμβάσεις και επιλογές του. Για όσους δεν το γνωρίζουν εντελώς συνοπτικά, λόγω πτυχίων, προσελήφθη και η κόρη της κας Χρυσοβελώνη ως μετακλητή υπάλληλος από τον κ. Καμμένο.

Τα φαινόμενα οικογενειακών διορισμών με παχυλούς μισθούς ως σύμβουλοι υπουργών ή στο γραφείο του πρωθυπουργού, δυστυχώς, τείνουν στο να γίνουν κανόνας και όχι εξαίρεση.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφιστήκατε να κυβερνάτε τη χώρα και όχι να τη μετατρέψετε σε ιδιοκτησία σας.

Ολοι οι έλληνες πολίτες, επιβάλλεται και πρέπει, να έχουν ίσα δικαιώματα, στην παιδεία, στην υγεία και στην εργασία.

Αυτό λέει το σύνταγμά μας… εφαρμόστε το.

Αποτελεί πρωτοτυπία και νέα μαθηματική εξίωση, πως οι 935 μετακλητοί υπάλληλοι από συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μετά τη μείωση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά 25% να είναι σήμερα 1814. Και ο νοών νοείτω.

 

Όλα τα έχει ο πολιτικός μπαξές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απόφαση – δέσμευση – εξόφληση γραμματίου – ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από το Κυριάκο Μητσοτάκη να οριστούν δύο αντιπρόεδροι του κόμματος για εξισορρόπηση των τάσεων της νεοφιλελεύθερης δεξιάς (Αδωνις Γεωργιάδης) και του μεσαίου χώρου (Κωστής Χατζηδάκης) θα δημιουργήσουν τρικυμίες και εσωκομματικές διενέξεις που δεν έχει φανταστεί.

Πάντα πριν την καταιγίδα υπάρχει η γαλήνια ηρεμία, η μπουνάτσα στη θάλασσα. Προεδρικές επιλογές που έχουν άρωμα προεκλογικών συμφωνιών, θα καταρρεύσουν στην πορεία.

 

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας έπεσαν στο 6,9%, στο χαμηλότερο χαμηλό του κινεζικού οικονομικού αναπτυξιακού θαύματος και τα θεμέλια των διεθνών αγορών τρίζουν.

Όταν στη χώρα μας έχουμε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για ποια βελτίωση συνθηκών ζωής, για ποια έξοδο από την κρίση μπορούμε να μιλάμε κ. Αλέξη Τσίπρα, κύριοι της συγκυβέρνησης, βολεμένοι πολιτικοί της χώρας; 

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button