ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Μετά το φράχτη στον Έβρο από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και το κλείσιμο των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα στα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών, το πρόβλημα του μεταναστευτικού έδειχνε να ελέγχεται. Έτσι το 2014 μόνο περί τους 60.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες μπήκαν στη χώρα.

Μετά το φράχτη στον Έβρο από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και το κλείσιμο των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα στα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών, το πρόβλημα του μεταναστευτικού έδειχνε να ελέγχεται. Έτσι το 2014 μόνο περί τους 60.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες μπήκαν στη χώρα.

            Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αντιπολίτευση κατηγορούσε την Κυβέρνηση για απάνθρωπη συμπεριφορά. Διεκήρυσσε δε μέσα από το πρόγραμμα του «όχι στα κλειστά σύνορα, όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Καλογρέζας, όχι στις επαναπροωθήσεις, κοινωνική μέριμνα, πολιτικό άσυλο και ελληνική ιθαγένεια με απλές και γρήγορες διαδικασίες».

            Δυστυχώς ότι υποσχέθηκε για το μεταναστευτικό (εκτός από τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών) ο ΣΥΡΙΖΑ το υλοποίησε αμέσως μόλις έγινε Κυβέρνηση, σε αντίθεση με όλο σχεδόν το υπόλοιπο οικονομικό του πρόγραμμα «της Θεσσαλονίκης» από το οποίο τίποτε δεν έκανε, γιατί φυσικά δεν μπορούσε. Γιατί έταξε λαγούς με πετραχήλια σε όλους και για όλα.

            Έτσι «οι ελεήμονες» της Κυβέρνησης αφού έκαναν το νεύμα για ανοιχτά σύνορα προς Ανατολάς, άρχισε η απίστευτη ροή προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά του Αιγαίου.  Έτσι οι 60.000 του 2014, έγιναν 1.000.000 μετανάστες μέσα στο 2015.

            Οι συνέπειες και τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοφανούς εισβολής είναι γνωστά.

            Τεράστια προβλήματα στα νησιά και στον Ελληνικό τουρισμό. Προβλήματα χώρων φιλοξενίας, σίτισης, ασφάλειας, υγιεινής, εκμετάλλευσης από κυκλώματα στην Τουρκία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και εκατοντάδες πνιγμένα παιδιά στα νερά του Αιγαίου. Ένα τεράστιο έγκλημα που πρέπει να χρεωθεί σε κάποιους «ελεήμονες».

            Το χειρότερο βέβαια, το τεράστιο πρόβλημα που φορτώσαμε στους εταίρους μας Ευρωπαίους, στους οποίους στείλαμε «Τράνζιτ» το ένα εκατομμύριο προσφύγων και μεταναστών.

            Γι’ αυτή δε την δουλειά του «τουριστικού πράκτορα», όπως μας κατηγόρησαν οι Αυστριακοί ζητούσαμε και βραβείο Νόμπελ.

            Βραβείο Νόμπελ, γιατί πλατσουρίζοντας «διασώζαμε» στην ακτή μετανάστες, που τρυπούσαν την βάρκα και ναυαγούσαν στο μισό μέτρο νερό και στα 2 μέτρα από την ακτή και γιατί μια γριούλα έδωσε λίγο νερό και φαγητό σε κάποιους πρόσφυγες, πράγμα που πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο θα έκαναν.

            Αυτό και αν είναι το άκρον άωτον της υποκρισίας και της κουτοπονηριάς. Δηλαδή εμείς που τους φροντίσαμε 2-3 μέρες με το αζημίωτο, καθώς οι άνθρωποι πλήρωναν όλα τα εισιτήριά τους για την Ειδομένη, ζητάγαμε το Νόμπελ ειρήνης, αντί να το ζητούν αυτοί που τους δέχτηκαν για μια ζωή!

            Βέβαια και η ανοησία έως και ηλιθιότητα των Ευρωπαίων (βλέπε Μέρκελ, Γιούγκερ) δεν έχει όρια, εάν πίσω από την πρόσκληση κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών, δεν υποκρύπτονταν ενδεχόμενα συμφέροντα, ίσως φθηνά εργατικά χέρια.

            Σε κάθε περίπτωση όταν καλείς ανεξέλεγκτα κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ταλαιπωρημένους από τις εμπόλεμες περιοχές για να βοηθήσεις δήθεν, το σήμα το λαμβάνουν 4 δις άνθρωποι της Αφροασίας. Και τότε ποιος αλήθεια από τα 4 δις της Αφροασίας δεν θα ρίσκαρε ακόμα και τη ζωή του για να δει τα παιδιά του στον Παράδεισο της Ευρώπης με το υψηλό βιοτικό επίπεδο και τα υψηλά κοινωνικά επιδόματα.

Αλλά ακόμη ποιος αποκλείει την είσοδο χιλιάδων Τζιχαντιστών και άλλων φανατικών Μουσουλμάνων, που κάποια στιγμή θα βάλουν βόμβες ή ακόμη θα διατάραζαν την κοινωνική ισορροπία στην Ευρώπη.

Όσο για την τελευταία περιφανή νίκη μας στις Βρυξέλλες, γιατί τάχατες πείσθηκε η Τουρκία να συμφωνήσει στο προσφυγικό, χωρίς να ανοίξουν τα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ που αφορούσαν την Κύπρο και την Ελλάδα. Αυτό μοιάζει με τον εμπρηστή που αφού βάζει φωτιά, μετά τρέχει να την σβήσει και αφού έχουν γίνει εντωμεταξύ μεγάλες ζημιές, πανηγυρίζει γιατί τάχατες δεν κάηκε εντελώς το σπίτι.

            Έτσι πανικόβλητοι οι Ευρωπαίοι άρχισαν να στήνουν φράχτες ο ένας μετά τον άλλο και έτσι η  Ελλαδίτσα μας χάρη στα εγκληματικά παιχνίδια της Κυβέρνησης , θα γίνει ντε φάκτο «αποθήκη ψυχών» , σε αντίθεση με αυτά που οι ίδιοι διακηρύσσουν ότι τάχατες δεν θα γίνει «αποθήκη ψυχών» η Ελλάδα.

            Πριν προλάβουμε να κλείσουμε το παρόν άρθρο ήρθε το μακελειό στις Βρυξέλες για να επιβεβαιώσει δυστυχώς τις προβλέψεις μας.

            Περισσεύει λοιπόν η υποκρισία, τα συμφέροντα και η ηλιθιότητα στη διαχείριση ενός πονεμένου θέματος όπως αυτό του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Εάν όλοι Αμερικανοί – Ρώσοι, Ευρωπαίοι και Έλληνες ήθελαν πράγματι να βοηθήσουν, τότε πρώτα θα φρόντιζαν να σταματήσουν οι πόλεμοι, όπως τώρα μετά από πέντε χρόνια «το κατάφεραν».

            Θα φρόντιζαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες μέσα στις Πατρίδες τους σε σημεία μακριά από τις εστίες των πολέμων.

            Τέλος θα φρόντιζαν να δώσουν ευκαιρίες δουλειάς στους νέους Αφροασιάτες είτε στην Ευρώπη μέσα από ελεγχόμενη διαδικασία, είτε ακόμη καλύτερα βοηθώντας να αναπτυχθούν οι χώρες τους.

 

                                                                        Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                                Κομνηνός Γεώργιος

                                                                                          Οικονομολόγος

 

                                                                                    Παρχαρίδης Βασίλειος

                                                                                          Οικονομολόγος

 

 

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε μια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6947611653 ή στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο Facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button