Ας είμαστε ρεαλιστές και όχι λαϊκιστές στο θέμα εξόδου της χώρας από την εποπτεία των δανειστών.

Ας είμαστε ρεαλιστές και όχι λαϊκιστές στο θέμα εξόδου της χώρας από την εποπτεία των δανειστών.

Όταν η χώρα έχει οφειλές πάνω από 320 δις ευρώ για ποια έξοδο από το μνημόνιο το 2019 μπορεί να μιλά η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου;

Είναι παραδεκτό από όλους, ότι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχουν την ευθύνη για το οικονομικό κατάντημα της χώρας.

Ας είμαστε ρεαλιστές και όχι λαϊκιστές στο θέμα εξόδου της χώρας από την εποπτεία των δανειστών.

Όταν η χώρα έχει οφειλές πάνω από 320 δις ευρώ για ποια έξοδο από το μνημόνιο το 2019 μπορεί να μιλά η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου;

Είναι παραδεκτό από όλους, ότι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχουν την ευθύνη για το οικονομικό κατάντημα της χώρας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποβοήθησε με τις λάθος επιλογές της, τα οικονομικά μαθήματα που παρακολούθησε και την κακή διαπραγματευτική “ικανότητα” (το γνωστό πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δίνει το χρυσό βατόμουρο, τοποθετεί στην πρώτη θέση θεωρώντας την κάκιστη, τη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα με τους ευρωπαίους δανειστές το 2015) την αύξηση του δημόσιου χρέους με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Ο λαός μας λέει ότι, πρέπει να πάθεις για να μάθεις… στην πολιτική και στην οικονομία, δυστυχώς, το λογαριασμό των ιδιαίτερων μαθημάτων οι πολιτικοί τον στέλνουν για πληρωμή στο λαό.

 

Χωρίς να θέλουμε να θεωρηθούμε ρατσιστές και ομοφοβικοί πρέπει να αντιληφθούμε και να αναδείξουμε ότι, ο κοινωνικός ιστός της ελληνικής κοινωνίας μέσα σε μια εικοσαετία θ’ αλλάξει δραματικά.

Οι έλληνες ζώντας σε μια περιοχή γεωπολιτικών αλλαγών και πολεμικών συγκρούσεων διατήρησαν την καθαρότητα της ελληνικότητάς τους για χιλιετίες.

Σήμερα, με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, μεγάλο μέρος τους, θα εγκλωβιστεί στην ελληνική επικράτεια. Η εγκατάστασή τους στη χώρα, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας τους, την εγκατάλειψη της χώρας από χιλιάδες νέους για καλύτερη ποιότητα ζωής και εργασίας στο εξωτερικό και με τον γερασμένο πληθυσμό που θα παραμείνει εγκλωβισμένος στη χώρα μας, θ’ αλλάξει τα γενεολογικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας και θα έχουμε αναγκαστική επιβολή νέου οικογενειακού, θρησκευτικού και κοινωνικού μοντέλου.

 

Κατρακυλούν στις διεθνείς αγορές οι τιμές του αργού πετρελαίου πέφτοντας κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές καυσίμων στη χώρα μας δεν ακολουθούν ανάλογη κατιούσα πορεία, παραμένοντας σε αντιστρόφως ανάλογα επίπεδα στο 1,35 – 1,50 ευρώ το λίτρο βενζίνης.

Τροχοπέδι στη μείωση της τιμής των καυσίμων είναι η εμμονή της πολιτείας σε υψηλή επιβολή φόρου στα καύσιμα που φθάνει στο 70% περίπου της τιμής.

Το κέρδος των διυλιστηρίων και των πρατηριούχων καυσίμων είναι ελάχιστο, και η επιβάρυνση ανεπαίσθητη στην τιμή.

Όταν η τιμή του βαρελιού αργού πετρελαίου ήταν πάνω από τα 100 δολάρια και η τιμή πώλησης βενζίνης στα πρατήρια άγγιζε το 1,90 ευρώ το λίτρο, πόσο πρέπει να πωλείται σήμερα με τριμή Μπρεντ στα 29 δολάρια;

Κάποιος, ίσως και ο μεγάλος Αϊνστάϊν ή ο δικός μας Κων/νος Καραθεοδωρής, μέσα από τα μαθηματικά συγγράμματά τους, λύσουν για τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για τον Αλέξη Τσίπρα, την πολύ δύσκολη (εδώ γελάμε) μαθηματική εξίσωση.

 

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις της Μέτρο Ανάλυσις για την εφημερίδα “Παραπολιτικά” και της Αλκο δείχνουν για πρώτη φορά (έκαναν μαύρα μάτια) προβάδισμα στη ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα κατά 3,7% ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση παρουσιάζει “φωτογραφία” της στιγμής και το προβάδισμα της ΝΔ οφείλεται στο νέο αρχηγό, το κύμα ευφορίας που υπάρχει και φυσικά στον κακό χειρισμό των οικονομικών, εθνικών προβλημάτων, στην αναξιοπιστία λόγων και έργων και τη μεταστροφή των ψηφοφόρων.

Είναι βέβαιο, ότι, ο Κ. Μητσοτάκης έβαλε δύσκολα στον πρωθυπουργό (έπαιζε μόνος του μπάλα στην έδρα του) ευθύς εξαρχής και ο κ. Τσίπρας είναι αναγκασμένος πλέον να υπερβεί τον εαυτό του, να δείξει την πολιτική του αξία και τις ηγετικές του ικανότητες.

Κάτι ήξερε ο Αλέξης Τσίπρας και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

 

Οι επιχειρήσεις της χώρας μας δειλά – δειλά την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, είτε κλείνοντας, είτε μεταφέροντας την έδρα τους στο εξωτερικό.

Η πολυεθνική χαρτοποιία Σόφτεξ (μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου) με τελεσίγραφο στους εργαζόμενους τους ενημέρωσαν ότι κλείνει, σταματά τις εργασίες, αφήνοντας στο δρόμο, στέλνοντας στην ανεργία, περισσότερους από 200 εργαζόμενους.

Το κακό κυβερνητικό επενδυτικό κλίμα που η κυβέρνηση με τη στάση, τις ενέργειες και αποφάσεις της συντηρεί, υποβοηθά άθελά της, είτε στο κλείσιμο, είτε στη μεταφορά των επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες.

Για το κλείσιμο της Σόφτεξ, επιχείρηση και επένδυση πολυεθνική, ιδιωτικού τομέα, περί άλλων τιρβάζει. Αν για λόγους εξορθολογισμού και μείωσης των δαπανών του δημόσιου τομέα, απολύονταν κάποιοι υπάλληλοι θα γίνονταν “εμφύλιος πόλεμος”.

 

Από 21 Μαϊου του 2015 θα ισχύουν οι νέες τιμές αντικειμενικών αξιών ακινήτων, μειωμένες από 5 – 20%.

Είναι μια υποτυπώδης συμμόρφωση της απόφασης του συμβουλίου επικρατείας, χωρίς όμως ν’ αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, το ύψος του οποίου και για το 2016 θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2015 (2,6 δις ευρώ).

Η αλγεβρική εξίωση: τετραγωνικά μέτρα Χ ποσό φόρου ΕΝΦΙΑ = 2,6 δις ευρώ θα ισχύσει στο ακέραιο και από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αν και κέρδισε τις εκλογές με υποσχέσεις κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button