Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Κ. Γιώργου Παυλίδη, του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κων/νου Ζαγναφέρη, του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Φώτη Καραλίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Δρεμσίζη, πολλών Δημοτικών Συμβούλων, Εκπ/πων του Δ. Σώματος Στρατού, του Ε.Β.Ε.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Κ. Γιώργου Παυλίδη, του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κων/νου Ζαγναφέρη, του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Φώτη Καραλίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Δρεμσίζη, πολλών Δημοτικών Συμβούλων, Εκπ/πων του Δ. Σώματος Στρατού, του Ε.Β.Ε. Ξάνθης, Προέδρων Πολιτιστικών Συλλόγων, του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Ξάνθης, του Σώματος Οδηγισμού Ξάνθης, Μελών και φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης.

Μετά την ανταλλαγή ευχών για ένα Ευτυχισμένο, Ειρηνικό και Δημιουργικό Νέο Έτος, και παρουσίαση βίντεο των σημαντικότερων δράσεων του Λυκείου κατά το έτος 2015, ακολούθησε αναλυτικός απολογισμός της Γειτονιάς του Αη Βασίλη 2015, από τον οποίο προέκυψαν έσοδα € 25.475, έξοδα € 15.293,80 και καθαρό ποσό € 10.181,20 και τα οποία πρόκειται να διανεμηθούν. Επίσης παρουσιάστηκε το ποσό το οποίο η ΓΕΙΤΟΝΙΑ διένειμε από το 2011 (πρώτη διοργάνωση) μέχρι και το 2015 που ανέρχεται σε € 41.088,20.

Συμπερασματικά τονίστηκαν τα οφέλη της Γειτονιάς, η δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης και χαράς για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες, τα χρήματα με τα οποία κατ’ έτος διατίθενται σε ιδρύματα και άπορες οικογένειες, τα χρήματα (τα έξοδα της Γειτονιάς) που αφορούν το στήσιμό της και τη λειτουργία της που δαπανούνται και ενισχύουν την αγορά της Ξάνθης, τη συνεργασία που αναπτύσσουν όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι, οι επιχειρήσεις και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αφορμή τη Γειτονιά και τέλος την ανάδειξη των αξιών του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Ήδη κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας δόθηκαν € 1.000 στο Πρόεδρο του Γηροκομείου Ξάνθης,        € 500 στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης και εξασφαλίστηκε χορηγία διδάκτρων για μαθήτρια στο Φροντιστήριο ΕΞΑΝΤΑΣ που την προσέφερε δωρεάν, μέχρι τέλους του έτους, μετά από μεσολάβηση του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης.

Η Πρόεδρος του Λυκείου κ. Ευτέρπη Στάντσιου ευχαρίστησε θερμά τον συνδιοργανωτή της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, τον Δήμο Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού του, την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, για την υποστήριξη, όλους τους συμμετέχοντες, Πολιτιστικούς Συλλόγους, φορείς, χορωδίες και ορχήστρες, καταστήματα, επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν την κοινή αυτή προσπάθεια.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους Αη Βασίληδές του κ. Δημήτρη Δετσαρίδη και Θεόδωρο Γιαννόπουλο, την εθελοντική ομάδα της Marketing Support Group και τις επικεφαλείς κ. Λένα και Νίκη Χοτζούδη και τις φίλες τους που, ως ξωτικά, διασκέδασαν, ανέπτυξαν δράσεις για τα παιδιά και συνέβαλαν στο να ζήσουν το όνειρο των Χριστουγέννων, αλλά και τους 360 εθελοντές του Λυκείου που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους είκοσι έξι μέρες στη Γειτονιά με πρωτοστάτη το δάσκαλό τους κ. Κυριάκο Αθανασιάδη που από το στήσιμό της, κατά την λειτουργία της αλλά και την λήξη της ήταν συνεχώς παρών, όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης για την οργάνωση και την επιτυχή διεξαγωγή αυτής της δράσης του.

Ολοκληρώνοντας ανανεώθηκε το ραντεβού όλων για την επόμενη διοργάνωση με περισσότερες ακόμη δραστηριότητες.

Κ Α Λ Η  Κ Α Ι  Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ι Κ Η  Χ Ρ Ο Ν Ι Α !

Για το Δ. Σ.

 

 

Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας

                                    Ευτέρπη Στάντσιου                                            Σοφία Μαυροπούλου