Θα δοκιμαστεί η πολιτική συνοχή της συγκυβέρνησης το επόμενο διάστημα με τα δύο νομοσχέδια φωτιά που θα φέρει για ψήφιση στο κοινοβούλιο

Επί ΠΑΣΟΚ και αντιπροεδρίας της βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από τα θεωρεία, συνεδρίαση ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Οι οδηγίες που μας εδόθησαν αυστηρότατες: δε χειροκροτάμε, δε φωνάζουμε, δεν αποδοκιμάζουμε, δεν επιδοκιμάζουμε. Παρακολουθούμε τη συνεδρίαση, ήρεμα, ως να μη συμβαίνει τίποτα.

Επί ΠΑΣΟΚ και αντιπροεδρίας της βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από τα θεωρεία, συνεδρίαση ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Οι οδηγίες που μας εδόθησαν αυστηρότατες: δε χειροκροτάμε, δε φωνάζουμε, δεν αποδοκιμάζουμε, δεν επιδοκιμάζουμε. Παρακολουθούμε τη συνεδρίαση, ήρεμα, ως να μη συμβαίνει τίποτα.

Πως κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ετερόφυλα ζευγάρια βρέθηκαν στα θεωρεία κάποιοι τύποι και κάποιες τύπισσες που σηκώθηκαν και φιλιόντουσαν επιδεικτικά χωρίς να παρέμβει ΚΑΝΕΙΣ, αυτό είναι μια ιστορία που χρήζει, για τους υπευθύνους, νευροψυχολογικής εξέτασης.

Η ερώτηση είναι, αν αυτοί που κάθονταν στα έδρανα και ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης με τη θετική ψήφο τους στο νομοσχέδιο, δημιούργησαν τις συνθήκες των απρεπών ενεργειών στα θεωρεία του κοινοβουλίου;

Αφού όλα αυτά συμβαίνουν και εις τας Ευρώπας, ας ακολουθήσουμε το ευγενικό, αντιφοβικό παράδειγμά τους.

Διερωτώμαι γιατί ο πρωθυπουργός δεν έδωσε το δικαίωμα στους έλληνες πολίτες, μέσω δημοψηφίσματος, να πάρουν απόφαση, θετική ή αρνητική.

Ισως, γιατί και θετική και αρνητική να ήταν η ψήφος, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον τρόπο και το ναι και το όχι να το μετατρέπει, χωρίς φόβο και πάθος, σε ΝΑΙ.

 

Αιφνιδίασε και τον κυβερνητικό του εταίρο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός εθνικής αμύνης Πάνος Καμμένος με την πρόταση της στράτευσης των γυναικών υποχρεωτικά για όσες θ’ ακολουθήσουν καριέρα στο στρατό, στην αστυνομία, το λιμενικό, την πυροσβεστική και προαιρετικά για τις υπόλοιπες.

Είναι “λαγός” του Μεγάρου Μαξίμου ο Παναγιώτης Καμμένος, όσων δεν μπορεί ευθέως να τα πει ο Αλέξης Τσίπρας;

Τι θα κάνει ο υπουργός εθνικής αμύνης αν η αντιπολίτευση φέρει ανάλογο νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο;

Ας προσέξει ο κ. Καμμένος γιατί ενίοτε, όλα μπορεί να συμβούν και τότε… τρέξτε ποδαράκια μου να σώστε το κεφαλάκι μου, όπως λέει ο λαός μας.

 

Θα δοκιμαστεί η πολιτική συνοχή της συγκυβέρνησης το επόμενο διάστημα με τα δύο νομοσχέδια φωτιά που θα φέρει για ψήφιση στο κοινοβούλιο, το συνταξιοδοτικό και η φορολόγηση των αγροτών.

Ακόμα αντηχούν στα αυτιά των ελλήνων πολιτών οι προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και για το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Γίνεται μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια από την ηγετική ομάδα του Μαξίμου για να καταλαγιάσουν τις αντιδράσεις των συνταξιούχων και των αγροτών για να τους ΧΡΥΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ.

Θα διατηρηθεί η δύναμη της κοινοβουλευτικής ομάδας της συγκυβέρνησης, θα έχουμε απρόσμενες εξελίξεις ή ο από μηχανής Θεός της συγκυβέρνησης, η αντιπολίτευση, θα λύσει το γρίφο, υπερψηφίζοντας τα νομοσχέδια;

Κοντός ψαλμός… αλληλούια…

 

Παρατηρώντας με προσοχή δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, σχετικές με ποιοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας, αφήνει στο απυρόβλητο την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το 2004 έως το 2009, τις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή.

Η επιλεκτική αμνησία του κ. πρωθυπουργού δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και ποικίλα σχόλια στα πολιτικά στέκια και στα καφενεία της υπαίθρου.

Επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, η αλήθεια θα λάμψει και τότε θα μάθουμε αν υπάρχουν κάποιες πολιτικές συμφωνίες των δύο πολιτικών ανδρών.

FΕντός του πρώτου εξαμήνου κατά την πρόεδρο της εθνικής τράπεζας Λούκας Κατσέλη θα αρθούν τα capital controls.

Θεωρώ ότι είναι ευσεβείς πόθοι της κυβερνητικής πολιτικής δια χειλέων της πρώην υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Αν αρθούν τα capital controls, σε μια μέρα θ’ αδειάσουν τα ταμεία των τραπεζών και θα βρεθούμε σαν οικονομία και σαν χώρα, σε πάρα πολύ δεινή οικονομική θέση, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μην εκτίθεστε κα Λούκα Κατσέλη, αφήστε τους πολιτικούς, που γνωρίζουν καλά τη γλώσσα, να προβαίνουν σε ανάλογες δηλώσεις.

Εκτός και αν συνεχίζετε και από τη νέα σας θέση την πολιτική σας καριέρα.

 

Πολλά παράπονα σημειώνονται από τους κατοίκους στη γειτονιά της Κυψέλης που διαμένουν πέριξ της νέας παιδικής χαράς που βρίσκεται επί της οδού Αχιλλέως.

Ακόμη και τώρα που είναι χειμώνας μαζεύονται μεγάλα παιδιά ως αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους ανθρώπους να κοιμηθούν.

Και ενώ λέγανε ότι θα περάσει το καλοκαίρι, που συνέβαιναν τα ίδια και θα ηρεμήσει κάπως η κατάσταση, τώρα που κρύωσε ο καιρός, τα ίδια Παντελή μου, τα ίδια Παντελάκη μου…

Να σημειωθεί ότι, η παιδική χαρά παραμένει κλειστή, τα παιδιά συνεχίζουν να μπαίνουν μέσα σπάζοντας τα κάγκελα, και ενώ απευθύνεται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, πηγαίνουν εκεί μεγάλα παιδιά δημιουργώντας τεράστια φασαρία, όλη την ημέρα.

Και ενώ διαμαρτύρονται συνέχεια οι κάτοικοι που έχουν φτάσει στα όριά τους, δε βρίσκεται ένας άνθρωπος να τους δώσει μια λύση…

ΙΚ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button