Εκλέχθηκαν για να δίνουν λύσεις στα οικονομικά και εθνικά προβλήματα και να συγκρουστούν όποτε χρειαστεί και όχι να κάνουν διαπιστώσεις και συζητήσεις εκ του ασφαλούς.

Πολύ καλό και εποικοδομητικό το ενδιαφέρον των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις των εργαζομένων στη βιομηχανία γάλακτος “Ροδόπη”.

Αρκεί η συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους να μην είναι προσχηματικό και γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, επικοινωνιακούς.

Καλό θα είναι να ασχοληθούν σοβαρά και με τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών της Ξάνθης.

Πολύ καλό και εποικοδομητικό το ενδιαφέρον των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις των εργαζομένων στη βιομηχανία γάλακτος “Ροδόπη”.

Αρκεί η συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους να μην είναι προσχηματικό και γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, επικοινωνιακούς.

Καλό θα είναι να ασχοληθούν σοβαρά και με τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών της Ξάνθης.

Η κατάργηση της επιδότησης του 12% στις επιχειρήσεις, χωρίς οι βουλευτές της Θράκης να ιδρώσουν, να δώσουν μάχη στο κοινοβούλιο, να “εκβιάσουν” καταστάσεις και η πλήρης αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών στη φοροκαταιγίδα που έπεσε, πέφτει και θα πέσει στα κεφάλια της κοινωνίας μας, η ανεργία που μαστίζει την περιοχή, τα εργοστασιακά κουφάρια, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη που όλο λέγεται και όμως δεν έρχεται, οι συμπολίτες μας που αναμοχλεύουν τους κάδους απορριμμάτων δεν τους συγκινούν;

Δεν τους απασχολούν;

Δεν τους προβληματίζουν;

Εκλέχθηκαν για να δίνουν λύσεις στα οικονομικά και εθνικά προβλήματα και να συγκρουστούν όποτε χρειαστεί και όχι να κάνουν διαπιστώσεις και συζητήσεις εκ του ασφαλούς.

Οι αποφάσεις, οι συμφωνίες και η συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις και στην πολιτική ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

Δυστυχώς για την κοινωνία μας το ισοζύγιο για τη βουλευτική παρουσία τους είναι αρνητικό.

Προσέξτε κύριοι βουλευτές γιατί η κοινωνία σας ζυγίζει, σας μετράει και αν σας βρουν ελλιπείς θα είστε απλά μια φωτοβολίδα, που χάνεται… σβιέται… πάει!!!

 

Και ξαφνικά, εν μέσω διαπραγμάτευσης για μείζονα θέματα της εθνικής, οικονομικής και πολιτικής σκηνής μας προέκυψε για λόγους αντιπερισπασμού, εσωτερικής κατανάλωσης, αλλαγής και χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης και το σύμφωνο συμβίωσης.

Η συγκυβέρνηση, δεν μπορεί να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες της, πετάει φωτοβολίδες, αλλάζει την ατζέντα, κερδίζει επικοινωνιακά, δε δίνει λύσεις, και απλά ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

Όλα τα είχε η Μαργιορή… ο φερετζές της λείπει… λέει για τέτοιες περιπτώσεις ο θυμόσοφος λαός μας.

 

Η κυβέρνηση μας μόνη θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Και για του λόγου το αληθές, 13 αστυνομικοί οπλισμένοι σαν αστακοί, δύο περιπολικά και μηχανές ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, διότι δεν είχε ανανεώσει την άδειά του.

Θα μοιράσει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ εν όψει των εορτών και ΚΑΣΤΑΝΑ, και ΜΑΪΝΤΑΝΟ και ΚΑΡΟΤΑ… προϊόντα από την σύλληψη της 69χρονης αγρότισσας στα Τρίκαλα.

Αναμένουμε και άλλες συλλήψεις μικρο-μικρο παραγωγών και μικρο-μικρο βιοπαλαιστών και θα “μοιραστούν ανάλογα”.

 

Κανένα δάνειο – κανένα σπίτι στα χέρια των τοκογλύφων, διατυμπάνιζε εν χορδαίς και οργάνοις ο πρωθυπουργός.

Σήμερα, με βούλα και υπογραφή της συγκυβέρνησης – της ομάδας διαπραγμάτευσης – τα distress funs (οι γνωστοί γύπες) τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, άνω του 1 εκατομ. και της δεύτερης κατοικίας, θα μεταβιβαστούν στους γύπες.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η συνέχεια θα είναι δραματική και για τα επιχειρηματικά κάτω του ενός εκατομμυρίου και για τα κόκκινα δάνεια της πρώτης κατοικίας.

Τι έχετε να μας πείτε κύριοι βουλευτές του νομού μας; Εργα όχι φρουφρού και αρώματα… και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, λόγια παχιά χωρίς περιεχόμενο και ουσία.

 

Μας διαβεβαιώνουν, ανερυθρίαστα, οι συγκυβερνώντες ότι, οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη έγιναν για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει ο ελληνικός λαός τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, του τρίτου μνημονίου.

Ουδέν ψευδέστερον κύριοι συγκυβέρνώντες.

Οι εκλογές έγιναν διότι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησαν τη Λαϊκή Ενότητα δεν ψήφισαν τη συμφωνία και η κυβέρνηση είχε πλέον χάσει τη δεδηλωμένη.

Οι υποσχέσεις του Ιανουαρίου ήταν και το Σεπτέμβρη, ο κύριος προεκλογικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, όλα έχουν αλλάξει και δε θυμίζουν σε τίποτα τον προεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε για μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε για distress funs, ούτε για υπερφορολόγηση αγροτών μας είπαν.

 

Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί “τηλεοπτικοί μαϊντανοί” που έχουν κατακλύσει τις πρωϊνές, μεσημεριανές, βραδινές και νυχτερινές εκπομπές.

Εχουν γνώμη επί παντός επιστητού, απαντούν και έχουν γνώμη για όλα, όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν.

Υποστηρίζουν με πάθος τα του κόμματός των, και χωρίς φόβο ψηφίζουν ή καταψηφίζουν τα κατεπείγοντα νομοσχέδια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ενας νέος πολιτικός τηλεοπτικός αστέρας που έχει μόνιμη και εξασφαλισμένη θέση στα τηλεοπτικά πάνελ, είναι ο λαλίστατος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξ Ηπείρου ορμώμενος.

Που βρίσκει το χρόνο ν’ ασχολείται ταυτόχρονα με τόσα πολλά πράγματα, να ψηφίζει, να μιλά στο κοινοβούλιο, να ενημερώνει τους συμπολίτες του και να βρίσκεται και στα τηλεοπτικά πάνελ, είναι άξιο απορίας.

Ούτε ο μέγιστος Ωριγένης να ήταν.

Γνώμη μπορούν να έχουν όλοι, γνώση για να έχουν γνώμη, έχουν;

 

Πραγματοποιήθηκε τις πρωϊνές ώρες συνάντηση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα  με τους δημάρχους Ελληνικού, Αλίμου και Γλυφάδας για το μεταναστευτικό την προσωρινή εγκατάσταση των μεταναστών στη ζώνη ευθύνης των τριών δημάρχων.

Με την έξοδο από το υπουργείο έγιναν οι δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων. Το ερώτημα είναι γιατί η συνάντηση δεν έγινε σε ανοιχτό χώρο, παρουσία του κόσμου, ώστε να έχουμε όλοι ιδία αντίληψη και όχι να παρουσιάζονται κατά το δοκούν από τον κάθε ένα.

Πάντα τα λίγα λεπτά τηλεοπτικής δημοσιότητας ιντριγκάρουν και αποτελούν επιδίωξη, ιδίως των αιρετών αρχόντων της κοινωνίας μας.

Τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το μεγαλείο σας και η δύναμή σας.

Αλλους τους ανεβάζεις στα ουράνια και άλλους τους ρίχνεις, τους πετάς στα τάρταρα, αναφωνούσε η Μίτση Κωνσταντάρα στην ταινία “ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button