Οι κρατικές υποδομές στην Ξάνθη πρέπει να επιταχυνθούν;

Μετά το πέρας της επίσκεψης του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη στην Ξάνθη και τη συνάντηση με φορείς, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:

Μετά το πέρας της επίσκεψης του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη στην Ξάνθη και τη συνάντηση με φορείς, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης  δήλωσε:


«Είναι ορθή η διαπίστωση ότι στα έργα αρμοδιότητας του Κράτους, όπως είναι οι κεντρικοί άξονες,  εθνικές οδοί, υπάρχει έλλειμμα αναπτυξιακών υποδομών. Ταυτόχρονα όμως τα μηνύματα τα οποία έρχονται δεν μας ενθουσιάζουν. Για παράδειγμα στον οδικό άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων οι μόνες σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια είναι αυτές της Νομαρχίας Ξάνθης, αντί του αρμοδίου και μόνου δυναμένου να εντάξει έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα κεντρικού Κράτους δια της αρμοδίας ΔΕΚΕ μέχρι το 2006 και της Εγνατίας Οδού  μετά το 2006.  Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι ρηξικέλευθες επιλογές μας: α) να ανοίξουμε μόνοι μας το δρόμο προς τη Βουλγαρία και β) να δρομολογήσουμε τη μελέτη, για να μάθουμε αν γίνονται  παρακάμψεις ανατολικά και δυτικά της πόλεως Ξάνθης, ή  περιμετρικός δακτύλιος με χρήματα που εξασφαλίσαμε από αυτά που δικαιούνταν για μελέτες  η Νομαρχία Ξάνθης, που κατόπιν τα εκχωρήσαμε στην Εγνατία Οδό.


Ανησυχούμε όμως γιατί το τμήμα από τον Εχίνο μέχρι τα σύνορα, δηλαδή ο επίσημος κάθετος άξονας, σε μήκος περίπου 25 χ/τρων., δεν διαφαίνεται να έχει καμία νέα ολοκληρωμένη κρατική κατασκευαστική παρέμβαση  μέχρι το 2020. Το τμήμα  12 χ/τρων μετά τη Σμίνθη, που,  μετά την  από εμάς αναρμοδίως κατασκευαζόμενη διαπλάτυνση, στα επικίνδυνα σημεία των 4-5 χ/τρων, δεν φαίνεται  ότι θα  έχει ολοκληρωμένο έργο, εντός 5ετίας. Όσον αφορά τη διερευνητική μελέτη του περιμετρικού δακτυλίου, ιδέα – πρότασή μας, αλλά και χρηματοδότησή μας, φαίνεται ότι αποτελεί τη μόνη βάση για να υλοποιηθεί η ανατολική παράκαμψη της πόλεως Ξάνθης με πολλαπλά αυτονόητα οφέλη, όπως την εξυγίανση του κυκλοφοριακού της πόλεως.


Τα γεγονότα δικαιώνουν τις ανατρεπτικές επιλογές μας.


Εμείς συνεχίζουμε σταθερά προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας μας».


                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button