ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ..

Ίσως η ζωή μας να έχει μετατραπεί σε μια παλινδρομική κίνηση ανάμεσα σε φόρους και απολύσεις.
Ίσως η δραματοποίηση των όσων μας αφορούν, μέρα με τη μέρα να μεγιστοποιείται.
Ίσως ο πλανήτης μας να μοιάζει οσο ποτέ άλλοτε με τον Τιτανικό.

Ίσως η ζωή μας να έχει μετατραπεί σε μια παλινδρομική κίνηση ανάμεσα σε φόρους και απολύσεις.
Ίσως η δραματοποίηση των όσων μας αφορούν, μέρα με τη μέρα να μεγιστοποιείται.
Ίσως ο πλανήτης μας να μοιάζει οσο ποτέ άλλοτε με τον Τιτανικό.
Πάραυτα απέχουμε δυο εβδομάδες μόνο απο τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανείων. Το κλίμα γίνεται εορταστικό. Ξεκίνησε στη Δράμα η Ονειρούπολη, ξεκινά στην πόλη μας το χωριό του Άη – Βασίλη. Το μίξερ διαμαρτύρεται έντονα, λέγοντάς μου να το αποκαλούμε Δημοτικό Διαμέρισμα. Στα Τρίκαλα ο μύλος με τα ξωτικά άρχισε εκτός απο ψωμί να παράγει μελομακάρονα, κουραμπιέδες, σε κάθε πόλη η Δημοτικό Διαμέρισμα όπως επιμένει λόγω ΄΄ευρωπαϊκής συνείδησης ΄΄ τρομάρα μας το μίξερ, ο φωτισμός γίνεται ανάλογος των ημερών, τοποθετείται κάποια φάτνη, ο Άη – Βασίλης, τα ξωτικά, οι νεράϊδες, ολα οσα επιτάσσουν οι παραδόσεις.
Η Κυβέρνησή μας παρακολουθεί μέσα απο ενα υπολογιστή όλες τις ντρίπλες του Βασίλη Χατζηπαναγή, να εφαρμόσει κάποια απο αυτές στους πιστωτές μας, να έρθει το πολυθρύλητο ενα δισεκατομμύριο, να κάνουμε όλοι γιορτές.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν οι γιορτές των Χριστουγέννων με τις ντρίπλες του Χατζηπαναγή, αφήστε το, θα το αναλύσουμε όταν με το καλό περάσουν τα δύσκολα.
Αν διατυπωθεί και ενας καλός λόγος για τους Πομακικής καταγωγής συμπολίτες μας, 4.000 – 5.000 χιλιάδες, που κάτω απο πολύ σκληρές εργασιακές συνθήκες στέλνουν τις οικονομίες τους στην πόλη – αγορά της Ξάνθης, είναι απο τις πρώτιστες υποχρεώσεις μας.
– Εσύ να δω τι θα κάνεις για τις γιορτές, ρώτησα το αυτοκολητάκι μου, το μίξερ.
– Μάστορα, με προσβάλλεις, μου απάντησε. Κάθε χρόνο κάνω ό, τι μπορώ. Σου λεω τα κάλαντα, ξενυχτάω μαζί σου δουλεύοντας χειρότερα και απο οδηγό φορτηγού διεθνών μεταφορών, τρέχω με τον μικρό τυμπανιστή σ΄όλες τις συνοικίες, πληρώνω ακόμα – δόξα τω Θεώ – έγκαιρα ΕΝΦΙΑ, δόσεις απο διακανονισμούς, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, ΔΕΗ, αλληλεγγύη. Κοντά σ΄όλα αυτά πήρα και το διδακτορικό μου. Θα το κρεμάσω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τις κάρτες, τις ευχές, τα λαμπιόνια. Αστράφτει το πτυχίο μου.
– Τι διδακτορικό πήρες βρε αστοιχείωτο; Μόνο ταχύτητες ξέρεις να αλλάζεις και να ανεβοκατεβάζεις τους κάδους.
– Δόκτωρ Σεντονιστής εκ Ζυρίχης. Έμαθα να τινάζω το σεντόνι πριν τη σέντρα των αγώνων ποδοσφαίρου. Δίπλα στον Πλατινί και τον Μπλάτερ. Τώρα θα μου δίνεις θέλεις δεν θέλεις και επιστημονικό επίδομα, αρχής γενομένης απο τα Χριστούγεννα που μας έρχονται.
– Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα…εργαλεία σου με πρώτο – πρώτο αυτό το μίξερ. Το πρώτο μίξερ με διδακτορικό. Για πες μου τώρα μεγάλε διδάκτορα σεντονιστή. Για να λες τα κάλαντα αρκεί το ενδεικτικό προαγωγής στην επόμενη τάξη του Δημοτικού Σχολείου η χρειάζεται κάτι περισσότερο;
– Καλύπτεσαι και με απλή μεταπτυχιακή εργασία
– Γνήσια η σαν αυτές των υπαλλήλων της Βουλής;
– Έλα ρε μάστορα τώρα. Ρίξε τα ευρωπουλάκια αν θέλεις κάλαντα, κοίτα να γαληνέψεις, μέρες που έρχονται και ολα τα άλλα άφησέ τα για μετά τις γιορτές.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button