Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ξάνθη

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι Η Ν.Ε. Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. σας καλεί να δώσετε τη μάχη των εκλογών με αυταπάρνηση και αυξημένη απαιτητικότητα. Είναι ανάγκη να υποστούν σοβαρό πλήγμα τα κόμματα που πασχίζουν για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,


φίλες και φίλοι


Η Ν.Ε. Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. σας καλεί να δώσετε τη μάχη των εκλογών με αυταπάρνηση και αυξημένη απαιτητικότητα. Είναι ανάγκη να υποστούν σοβαρό πλήγμα τα κόμματα που πασχίζουν για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων.


Στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη κρίνεται κατά πόσο ο λαός με την ψήφο του θα έχει καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στο δικομματισμό και τη στρατηγική του, μειώνοντας έτσι την ικανότητά του να προωθεί απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική του. Κρίνεται ακόμα το κατά πόσο την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει το εργατικό λαϊκό κίνημα ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του.


Γιατί το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την εκλογική του δύναμη, στην υπόθεση της ανάπτυξης ενός ταξικού ριζοσπαστικού κινήματος, που με ρωμαλέους αγώνες θα μάχεται για να βάζει εμπόδια και να αποσπά κατακτήσεις, ανοίγοντας το δρόμο, βήμα το βήμα, για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των εργαζόμενων και του λαού στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας. Κανένα άλλο κόμμα δε ζητάει από το λαό να ενισχύσει τα εκλογικά του ποσοστά για να μεταγγίσει αυτή την εκλογική δύναμη στο κίνημα. Όλοι τους ζητάνε είτε την πρωτιά, είτε την αυτοδυναμία, είτε τη μετεκλογική συνεργασία για να χρησιμοποιήσουν την εκλογική τους δύναμη ενάντια στο λαό και τα δικαιώματά του. Για να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά το σύστημα που παράγει και αναπαράγει την αδικία και την εκμετάλλευση.


Κανείς άλλος, εκτός από το ΚΚΕ, δεν αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων. Κανείς δεν αμφισβητεί τη γενεσιουργό αιτία της εργασιακής εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Παιδείας, της αγοραπωλησίας της γης που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, της αντιαγροτικής ΚΑΠ που καταστρέφει τους μικρούς και φτωχούς αγρότες, του κατατρεγμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κανείς δεν αμφισβητεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η οποία αποτελεί και το υπόβαθρο πάνω στο οποίο εξελίσσεται και η σημερινή οικονομική κρίση.


Στη μάχη που θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, είναι βέβαιο ότι οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις, τα ΜΜΕ που ελέγχουν, θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να αποτρέψουν την ενίσχυση, το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Είναι σίγουρο ότι θα επαναφέρουν κάθε άτιμη προπαγάνδα για να κόψουν ψήφους από το Κόμμα. Γι’ αυτό και η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση, η αποφασιστικότητα, πρέπει να λειτουργήσουν σε αυξημένο βαθμό. Με αισιοδοξία και μαχητικότητα, να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.


Ξεχωριστή θέση στον προεκλογικό αγώνα και την ώρα της κάλπης πρέπει να έχουν εκείνοι που στις ευρωεκλογές είχαν στο νου τους να ψηφίσουν το Κόμμα, έκαναν όμως πίσω και μπήκαν στο ρεύμα της αποχής. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν τρόμαξαν από την αποχή. Γι’ αυτό και δεν άλλαξαν ούτε στο ελάχιστο την πολιτική τους.


Άνθρωπο τον άνθρωπο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο μαγαζί, στο χωράφι, στην πόλη και στο χωριό, δίνουμε τον όμορφο αγώνα με τις θέσεις και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Μέλη, φίλοι, οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων που ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν τη συνέπεια, την ακεραιότητα και τη σταθερότητά του. Αναγνωρίζουν ότι δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πρώτα και κύρια ισχυρό λαϊκό κίνημα, ικανό να βάζει εμπόδια στα χειρότερα, να αποσπά κατακτήσεις, να ανοίγει δρόμους.


Η  σύνθεση του ψηφοδελτίου του Κόμματος στο Νομό έχει ως γνώρισμα τη συμμετοχή εργατών και εργατριών,  που έχουν πάρει ενεργό μέρος στους αγώνες, και μάλιστα έχουν τιμηθεί από την ψήφο των εργαζομένων στα συνδικάτα, σε άλλους φορείς του κινήματος. Υποψηφίων που δρουν στις γραμμές του κινήματος των επαγγελματοβιοτεχνών, ώστε να εκφραστεί και με αυτόν τον τρόπο η αναγκαιότητα της συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα άλλα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα.


Είναι δύσκολο το κριτήριο επιλογής ανάμεσα βεβαίως σε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό που διαθέτει το Κόμμα, ο χώρος των συνεργαζομένων και φίλων, ο αγωνιστικός περίγυρος. Επιδιώξαμε να εκφραστούν αντιπροσωπευτικά με βάση τον αριθμό των υποψηφίων, αγωνιστές και αγωνίστριες που παραμένουν ακλόνητοι και ακλόνητες σε κάθε φάση, στροφή, κατηφόρα και ανηφόρα του κινήματος. Που αντάλλαγμα γι’ αυτούς είναι η ικανοποίηση ότι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να ανεβάσουν την προσφορά τους, χωρίς να λυπούνται κόπους και θυσίες, χωρίς να ενδιαφέρονται για προσωπικά οφέλη.


Αγωνιστές όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, ιδιαίτερα εκεί που κρίνεται η μαχητικότητα και η σταθερότητα, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και βία. Είναι απαραίτητη και η γνώση και η ικανότητα, και η επιδεξιότητα, αλλά χωρίς σταθερότητα και επιμονή, χωρίς πίστη σε διαχρονικές αρχές και αξίες οι παραπάνω ιδιότητες χάνουν τη σημασία τους.


Το ψηφοδέλτιο μάχης


του Κόμματος έχει ως εξής:


Βογιατζής Κώστας: Ιδιωτικός Υπάλληλος. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1974. είναι παντρεμένος και έχει 1 παιδί. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Σερρών. Είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και μέλος της τοπικής γραμματείας του Π.Α.ΜΕ


Εφέντη Χασάν: Οικοδόμος. Γεννήθηκε στον Κένταυρο Ξάνθης το 1963. είναι παντρεμένος με την Ιλμιέ και έχει 4 παιδιά. Τελείωσε Τεχνική Σχολή και από το 1982 δουλεύει ως οικοδόμος.


Μαχαιρίδου Βούλα: Ιδιωτικός Υπάλληλος. Άνεργη. Γεννήθηκε στη Γεωργία το 1977. είναι παντρεμένη στη Γενισέα και έχει 1 παιδί. Σπούδασε στο Οικονομικό του ΑΠΘ. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Γενισέας και του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.


Πυργελής Γιώργος: Ιδιωτικός Υπάλληλος. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1977. Είναι παντρεμένος και έχει 1 παιδί. Σπούδασε Λογιστική στο ΤΕΙ Σερρών. Είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ


Φωτιάδης Δημήτρης: Φαρμακοποιός. Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1945. από το 1975 ζει και εργάζεται στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Πρόσφερε στα κοινά του νομού ως πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών και του συνεταιρισμού των φαρμακοποιών, ως πρόεδρος της Φ.Ε.Ξ και του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης. Διατέλεσε επί 2 τετραετίες δημοτικός σύμβουλος. Είναι νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Α.Σ.


ΝΕ ΚΚΕ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button