Καταγγέλλουν την ΑΤΕ, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση για την απαξίωση της εταιρίας

Την πορεία προς το “θάνατο” και την ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ, περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες το μεσημέρι.

 Οι εργαζόμενοι κάλεσαν με επιστολή τους να παραβρεθούν οι βουλευτές των ομορων νομών και ο Περιφερειάρχης, οι οποίοι όμως έλαμψαν δια της απουσίας τους, πλην του εκπροσώπου του κ. Κοντού, του κ. Εμινίδη και κ.

Την πορεία προς το “θάνατο” και την ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ, περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες το μεσημέρι.

 Οι εργαζόμενοι κάλεσαν με επιστολή τους να παραβρεθούν οι βουλευτές των ομορων νομών και ο Περιφερειάρχης, οι οποίοι όμως έλαμψαν δια της απουσίας τους, πλην του εκπροσώπου του κ. Κοντού, του κ. Εμινίδη και κ. Παπουτσή.

 Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την ΑΤΕ, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση για την απαξίωση που αγγίζει τα όρια της απιστίας και θα ψάξουν πλέον να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια.

 Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι στην επιστολή τους πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, ζήτησαν από τους Κυβερνητικούς βουλευτές να μην το ψηφίσουν, διότι προέβλεπε τη μείωση ημερών πληρωμής των φόρου καπνού από 56 σε 28, σε κάτι που αδυνατούσε να ανταπεξέλθει η καπνοβιομηχανία και όταν υλοποιήθηκε αυτό από τον Σεπτέμβριο και η αύξηση του φόρου στα φθηνά τσιγάρα στο 100%, ήταν η ταφόπλακα για τη συντήρηση της εταιρείας.

 Η ΣΕΚΑΠ ζήτησε δάνειο από την ΑΤΕ προκειμένου να κρατήσει το μερίδιο στην αγορά αλλά η τράπεζα ζήτησε εγγυήσεις του δημοσίου και παρ’ όλες τις δεσμεύσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και τον Υπουργό κ. Παμπούκη, ποτέ δεν δόθηκε η εγγύηση του δημοσίου προκειμένου να εκταμιευθεί το δάνειο και αντί αυτού η ίδια η Αγροτική Τράπεζα μπλόκαρε τον λογαριασμό όψεως με αποτέλεσμα να μην εκτελωνίζονται τσιγάρα και αυτό είχε σαν φυσικό επόμενο να μην υπάρχουν σήματα και να υποχωρεί το μερίδιο της εταιρείας από την αγορά.

 Τέλος ο κ. Γαβριηλίδης ανέφερε ότι ήδη από χθες δεν παράγονται τσιγάρα.

 Στη Γενική Συνέλευση που ορίσθηκε στις 21- 10- 2011 η ΣΕΚΕ ζήτησε την αναβολή της.

 Ο λόγος που ζητήθηκε η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ήταν γιατί  το ΔΣ έβαλε θέμα παραίτησης λόγω της κατάστασης που έχει περιέλθει η καπνοβιομηχανία, ζητώντας την απαλλαγή τους από τυχόν αστική ευθύνη έναντι του δημοσίου σε περίπτωση που κλείσει η ΣΕΚΑΠ.

 Το ΔΣ απέστειλε επιστολή προς τους μετόχους από τους οποίους ζητούσε να αναλάβουν την αστική και πιθανή ποινική ευθύνη σε κάτι που όπως σημείωσε ο κ. Γαβριηλίδης δεν δόθηκε καμία απάντηση και ιδιαίτερα από τη μεγαλομέτοχο ΑΤΕ, άρα όπως τόνισε το θέμα της παραίτησης του ΔΣ είναι ανοιχτό.

 O κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι πλέον η κατάσταση είναι δραματική και για την αγορά η εταιρεία είναι κλειστή με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της, τονίζοντας ότι πλέον και η “προίκα” του μεριδίου της αγοράς ύψους 8,5% μάλλον δεν υφίσταται.

 Κατήγγειλε τη στάση της ΑΤΕ για την απαξίωση της Εταιρείας.

 Κάνοντας αναφορά ο Ν. Ζαπτής στο Υπουργείο Οικονομικών και το μεσοπρόθεσμο, το χαρακτήρισε σαν ταφόπλακα της εταιρείας και σημείωσε ότι αυτή ήταν μία πολιτική ενέργεια που είχε σαν στόχο τη ΣΕΚΑΠ.

 Σε έντονο ύφος ο κ. Ζαπτής ανέφερε ότι κάποιοι χαρίζουν στις πολυεθνικές το μερίδιο αγοράς της καπνοβιομηχανίας. “Μας θέλουν κλειστούς και μην ξεχνάμε ότι είναι σε εκκρεμότητα το ΔΣ και τα μέλη του κινδυνεύουν με αστικές και ίσως ποινικές ευθύνες. Καταγγέλλω την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΤΕ. Ζητούμε το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών και την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου”.

 Έκανε αναφορά στους Υπουργούς της Κυβέρνησης κ.κ Σαχινίδη και Παμπούκη, οι οποίοι τους διαβεβαίωναν ότι θα στηρίξουν τη λειτουργία της εταιρίας.

 Τέλος είπε ότι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν δικαστικά εναντίον της ΑΤΕ.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button