Ανοχές και περίοδοι χάριτος για τη συγκυβέρνησή σας από τους έλληνες πολίτες… ΤΕΛΟΣ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης επιτέλους διαπίστωσε ότι, υπάρχει εκτεταμένη μαύρη εργασία…και προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Κύριε υπουργέ δεν έχουμε ανάγκη διαπιστώσεων είναι ηλίου φαεινότερο, χρειαζόμαστε, από χθες, δράσεις και κυβερνητικές άμεσες ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου, που λόγο απογοήτευσης των εργαζομένων έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης επιτέλους διαπίστωσε ότι, υπάρχει εκτεταμένη μαύρη εργασία…και προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Κύριε υπουργέ δεν έχουμε ανάγκη διαπιστώσεων είναι ηλίου φαεινότερο, χρειαζόμαστε, από χθες, δράσεις και κυβερνητικές άμεσες ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου, που λόγο απογοήτευσης των εργαζομένων έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Κυβέρνηση είστε, κύριε υπουργέ, κυβερνάτε τη χώρα, έχετε και το μαχαίρι και το καρπούζι και επιτέλους πάρτε αποφάσεις, δώστε λύσεις και μην επιζητάτε μέσω της προεδρίας της δημοκρατίας συναινέσεις για συνενοχες από την αντιπολίτευση, όταν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ήταν αρνητικό σε όλα.

Τα ίδια και ίσως χειρότερα, συμβαίνουν, για τα άμεσης προτεραιότητας θέματα κατά τις προεκλογικές εξαγγελίες και την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων σας στο κοινοβούλιο για τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τις λίστες…

Μην είστε απλοί θεατές, στα έδρανα της γαλαρίας των σχολικών μας χρόνων, αντιληφθείτε επιτέλους, ότι είστε κυβέρνηση, πρέπει να πάρετε αποφάσεις, κυβερνήστε, ασχοληθείτε με την καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας, γι’ αυτά και άλλες χιλιάδες τέτοια θέματα, σας υπερψήφισε στις 20 του Σεπτέμβρη του 2015 και όχι για… “τα νιάτα σας και την ομορφιά σας”, όπως λέει και ο λαός μας.

Ανοχές και περίοδοι χάριτος για τη συγκυβέρνησή σας από τους έλληνες πολίτες… ΤΕΛΟΣ.

 

Υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση στην κοινωνία ότι έχει εγκλωβιστεί η συγκυβέρνηση στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική που ακολουθήθηκε το προηγούμενο ενδεκάμηνο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση – συνενοχή κατά την επτάωρη συζήτηση στο προεδρικό μέγαρο, υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ για το ασφαλιστικό.

Η πρόταση του πρωθυπουργού για δημιουργία επιτροπής προς συζήτηση του ασφαλιστικού, έπεσε στο κενό, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρότειναν κατάθεση προτάσεων από τη συγκυβέρνηση και συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Όπως αναμενόταν ο κ. Τσίπρας δεν είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία με τα όσα συνέβησαν μετά την υπογραφή του μνημονίου, την υπερψήφιση του από το ελληνικό κοινοβούλιο, τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, ότι, θα συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της και σε άμεσο χρόνο, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη.

 

Για τα άλλα δύο θέματα το προσφυγικό και την αναθεώρηση του συντάγματος, θα μπορούσαν να βρεθούν κάποιες συναινέσεις υπό όρους. “Το βίος και η πολιτεία” της συγκυβέρνησης είναι η γενησιουργός αιτία της μη προσέγγισης των πολιτικών απόψεων συγκυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ας προσέξει η συγκυβέρνηση την προσέγγιση της στο προσφυγικό γιατί θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, αν αναγάγει το προσφυγικό σε διμερές θέμα με την Τουρκία.

Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι επιβεβλημένη και ιδίως η κατάργηση του νόμου “περί ευθύνης υπουργών” πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

Η απλή αναλογική, που ευαγγελίζονται κάποια κόμματα εκτός και εντός βουλής, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το πολιτικό σύστημα και τα εθνικά μας θέματα, που χρειάζονται κουλτούρα συνεργασιών, για κυβερνήσεις συνεργασίας.

Προσοχή όμως και μη αποδοχή του αιτήματος κάποιων για κατάργηση του πλαφόν του 3% για είσοδο ενός κόμματος στο κοινοβούλιο, αλλά αντιθέτως ίσως στην αύξηση του στο 5%.

 

Ολοι ζήσαμε στιγμές έντασης και προβληματισμού κατά τις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές και όλοι ευχόμαστε να βρεθεί λύση και να μας φέρει συμφωνία ο κ. Τσίπρας του Ιουλίου του 2015.

Ζητούσαμε μια συμφωνία, όχι οποιαδήποτε συμφωνία, μια συμφωνία που θα έδινε προοπτική και θα έδειχνε το δρόμο της ανάπτυξης και την έξοδο από τα οικονομικά αδιέξοδα της κρίσης και όχι μια συμφωνία τιμωρητική για τη χώρα μας, που θα πολλαπλασίαζε τα οικονομικά προβλήματα, θα χάναμε την εθνική κυριαρχία και θα είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε εξοντωτικά μέτρα, να τα ψηφίζουμε οι ίδιοι, ζητώντας τη μεσολάβηση του προέδρου της δημοκρατίας, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία, εκτός και πέρα από τα όριά της.

Ζητήσαμε και περιμέναμε συμφωνία κ. Τσίπρα να μας φέρεις στις αποσκευές σου από τις συνομιλίες με τους ευρωπαίους ηγέτες, έστω και αν κράτησαν 17 ώρες και όχι να διαφωνήσετε, για επικοινωνιακούς λόγους, στα επουσιώδη και να αποδεχτείτε να υπογράψετε τα ουσιώδη και όλες τις απαιτήσεις των 18 της ευρωζώνης.

Τα αδιέξοδα της υπογραφής σας ζούμε και βιώνουμε σήμερα και προσπαθούν να μας υποχρεώσουν να δούμε και να ζήσουμε μια άλλη άγνωστη πραγματικότητα… όπως τραγούδησε ο “αρχάγγελος της Κρήτης” Νίκος Ξυλούρης “Θε να με κάνουνε να δω τον ήλιο μ’ άλλα μάτια , τα ηλιοβασιλέματα που μούμαθε η μάνα μου να ζω…”.

 

Παγκόσμια σύνοδος για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο Παρίσι.

Θα παρευρεθούν πρίγκιπες, βασιλιάδες, πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών.

Οι διαδηλώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα και οι συγκρούσεις των διαδηλωτών – ακτιβιστών με τους αστυνομικούς σε πρώτο πλάνο.

Το άκρον άωτον της συνόδου είναι, ότι, αυτοί οι οποίοι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της κλιματικής αλλαγής ανερυθρίαστα θα συσκεφθούν για να σώσουν τον πλανήτη σε έναν προσχηματικό, άνευ ουσίας και περιεχομένου διάλογο.

Τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι κολοσσιαία και κανείς απ’ όσους και όποιους έχουν τη “δύναμη” ν’ αλλάξουν την όλη κατάσταση, θ’ αναλωθούν σε ατέρμονες συζητήσεις και σε δημιουργία επιτροπών σοφών, για να περνάει “ευχάριστα” ο χρόνος.

Από μπλα – μπλα πάρα πολύ… και από τιγανίτα τίποτε… λέει ο λαός μας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button