Πως θα μπορέσει να σώσει την τιμή και την υπόληψη της ΝΔ ο νέος προσωρινός αρχηγός κ. Πλακιωτάκης

Στον αφρό τη βγάζει η ΝΔ, με αιτία την πολιτική της ανεπάρκεια και αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου.

Στο κοινοβούλιο η συγκυβέρνηση φέρνει και υπερψηφίζει δύσκολα νομοσχέδια προαπαιτουμένων, έστω με δύο απώλειες μέχρι σήμερα και η αξιωματική αντιπολίτευση υποτονικά απλά τα καταψηφίζει.

Δεν έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο και κατάθεση πολιτικών απόψεων, θέσεων, αντιρρήσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στον αφρό τη βγάζει η ΝΔ, με αιτία την πολιτική της ανεπάρκεια και αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου.

Στο κοινοβούλιο η συγκυβέρνηση φέρνει και υπερψηφίζει δύσκολα νομοσχέδια προαπαιτουμένων, έστω με δύο απώλειες μέχρι σήμερα και η αξιωματική αντιπολίτευση υποτονικά απλά τα καταψηφίζει.

Δεν έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο και κατάθεση πολιτικών απόψεων, θέσεων, αντιρρήσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πως θα μπορέσει να σώσει την τιμή και την υπόληψη της ΝΔ ο νέος προσωρινός αρχηγός κ. Πλακιωτάκης που έχει οριστεί από τον επίσης προσωρινό πρόεδρο κ. Μεϊμαράκη;

Γιατί οι δύο πρώην αρχηγοί και πρωθυπουργοί της παράταξης Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς σιωπούν, δεν εμπλέκονται στη διαδικασία, παραμένουν απλοί παρατηρητές εκ του μακρόθεν, όταν βλέπουν το καράβι της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πελαγοδρομεί, να μην μπορεί να περάσει τον κάβο;

 

Δεν είναι κανείς μάγος για να προβλέψει με ακρίβεια τις αντιδράσεις του ρώσου προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν μετά την κατάρριψη από τουρκικά πολεμικά του ρωσικού SU – 24.

Κανείς δε θέλει να πιστέψει ότι, ο Πούτιν θ’ απαντήσει ανάλογα, με απρόβλεπτες εξελίξεις στην περιοχή.

Το βέβαιο είναι ότι, θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις – αντίποινα της Ρωσίας και αλλαγή του οικονομικού status quo των δύο χωρών.

 

Παίζονται πολύ μεγάλα πολιτικοστρατιωτικά παιχνίδια στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής και η εμπλοκή της Ρωσίας, περιορίζει στο ελάχιστο τις τουρκικές επιδιώξεις για αύξηση του ζωτικού της χώρου και την αναβάθμισή της ως κορυφαίου παίκτη στην εμπόλεμη περιοχή.

Η διαφαινόμενη ίδρυση κουρδικού κράτους στα νότια σύνορα της Τουρκίας, δημιουργεί μεγάλους μπελάδες και φόβους στην τουρκική πλευρά, καθόσον είναι βέβαιο, ότι, οι εγκατεστημένοι κούρδοι στη νότια Τουρκία θα θελήσουν, θα επιδιώξουν να συνεννοηθούν με τους ομοεθνείς και ομόθρησκους της συριακής πλευράς, για τη δημιουργία του μεγάλου κουρδικού κράτους.

Οι σημερινοί κάτοικοι της βόρειας Συρίας, οι τουρκομάνοι, βομβαρδίζονται ανηλεώς από τα ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα, επειδή, κατά την ρωσική εκδοχή, συνεργάζονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου και τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών.

 

Αν και έχουμε εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση, όλες οι αποφάσεις της πρέπει να έχουν την έγκριση της τετρανδρίας για να υλοποιηθούν.

Δυστυχώς, τα ίδια συνέβαιναν και με τις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά και ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγορούσε για “δοσίλογους”, “διαπλεκόμενους”, “γερμανοτσολιάδες” και “μερκελιστές”.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας σήμερα οι του ΣΥΡΙΖΑ πίνουν νερό στ’ όνομά του, είχε αποκαλεσθεί από τον Αλέξη Τσίπρα “Ολανδρέου”.

Σήμερα με την υπογραφή από τον πρωθυπουργό του τρίτου μνημονίου και στη δραματική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Μας επιβάλουν, δίκη τιμωρίας, αυστηρότατα δημοσιονομικά μέτρα, έχουν εγκατασταθεί  στη χώρα ξένοι παρατηρητές για να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης των προαπαιτουμένων μέτρων, με διεθνή διαγωνισμό θα επιλεγεί ο νέος γενικός γραμματέας εσόδων, της νέας ανεξάρτητης αρχής και ίσως βρεθούμε σε ανάλογη θέση με τα παιδιά του δημοτικού… να σηκώνουμε το χέρι και να ζητούμε άδεια…

 

Τι έχει να μας πει η τριανδρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη 13η σύνταξη, για τον κατώτατο μισθό των 751,00 ευρώ, για τις μειώσεις των συντάξεων που θα κληθούν να ψηφίσουν μέσα στο 2015 και για τη ρήτρα ανάπτυξης που ευαγγελίζονται στη συγκυβέρνηση;

Τι έχουν να μας πουν για τον πρωτογενή τομέα της αγροκτηνοτροφίας της χώρας, για την εισαγωγή μοσχαρίσιου κρέατος από Γαλλία, χοιρινού από Γερμανία, γαλακτοκομικών προϊόντων από Δανία και Ολλανδία, οπωροκηπευτικών από τις γειτονικές χώρες και ζάχαρη που παρασκευάζεται στη Γερμανία;

Υπάρχει όραμα, ενδιαφέρον, στόχος, χρονοδιάγραμμα, προγραμματισμένες δράσεις, για ανάπτυξη του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, ώστε να ισοσκελιστεί το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών, που σήμερα είναι ελλειμματικό για τη χώρα μας, πως θα μειωθεί η ανεργία, πως θ’ αρχίσει η ανάπτυξη;

Εν κατακλείδι, είμαστε ελεύθερη, δημοκρατική χώρα, με νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση, ισότιμο μέλος στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζουμε για τα του οίκου μας, ή αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς;

Ο μεγάλος μας συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης προφητικά έχει γράψει ένα θαυμάσιο βιβλίο με τίτλο: “Ζητείται ελπίς”. Εμείς οι σύγχρονοι νεοέλληνες έχουμε ελπίδα;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button