Αν δεν αλλάξετε άμεσα, ποιος περιμένετε να σας εμπιστευτεί;;;

Το “κόλπο γκρόσο” του Αντώνη Σαμαρά που οδήγησε την κα Ντόρα Μπακογιάννη, να αποδεχθεί την εκλογή του προέδρου της ΝΔ από τα μέλη τους φίλους, τα στελέχη, την κοινωνία και όχι από τα εκλεγμένα μέλη του κόμματος, χάνοντας μέσα από τα χέρια την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έκανε το θαύμα του, στην προγραμματισμένη εκλογική διαδικασία στις 22 του Νοέμβρη, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω αδυναμίας της εταιρείας και των εμπλεκομένων που ανέλαβαν τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

Το “κόλπο γκρόσο” του Αντώνη Σαμαρά που οδήγησε την κα Ντόρα Μπακογιάννη, να αποδεχθεί την εκλογή του προέδρου της ΝΔ από τα μέλη τους φίλους, τα στελέχη, την κοινωνία και όχι από τα εκλεγμένα μέλη του κόμματος, χάνοντας μέσα από τα χέρια την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έκανε το θαύμα του, στην προγραμματισμένη εκλογική διαδικασία στις 22 του Νοέμβρη, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω αδυναμίας της εταιρείας και των εμπλεκομένων που ανέλαβαν τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

Η μη εκλογή νέου προέδρου της παράταξης εξακολουθεί να ευνοεί την παραπαίουσα συγκυβέρνηση και να προσθέτει προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση και στην παρουσία της στο κοινοβούλιο, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, εν όψει νομοσχεδίων για ασφαλιστικό, φορολόγηση αγροτών, κόκκινα δάνεια και ανακεφαλαιοποίηση των συστηματικών τραπεζών.

Οποιος είναι απών από τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας, διαπράττει μέγα πολιτικό αδίκημα – ατόπημα και ο λαός θα το ανταποδώσει αναλόγως.

Κοίταξε με, όταν είσαι καβαλάρης, για να σε δω όταν θα ξεπεζέψεις, λέει ο λαός μας.

Αν δεν αλλάξετε άμεσα, ποιος περιμένετε να σας εμπιστευτεί;;;

 

Η πλειοψηφία των τοπικών πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ στο Νομό μας και όχι οι απλοί ψηφοφόροι νεοδημοκράτες στηρίζουν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, ποντάροντας στο προσωρινό, δυνατό άλογο της κούρσας των εσωκομματικών εκλογών, λόγω ευνοϊκότατης θέσης στην αφετηρία.

Σε μια εκλογική διαδικασία πάντα πρωταρχικό ρόλο για τους πρωτοκλασάτους, τα προβεβλημένα στελέχη, τον πρώτο ρόλο παίζει η προσωπική εδραίωση της θέση τους και οι καλές σχέσεις με τον αρχηγό και την ηγετική ομάδα της παράταξης.

Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, εκφράζει το προσωρινό, λόγω ηλικίας, ηγετικών ικανοτήτων και αδυναμίας ν’ αντιπαραταχθεί στον επικοινωνιακότατο και όχι κατ’ ανάγκη ικανότερο Αλέξη Τσίπρα.

Θεωρείται, ότι, ηθελημένα ή άθελά του ο κ. Μεϊμαράκης προετοιμάζει το έδαφος, το δρόμο για τους γόνους των τζακιών, του ιερατείου, των βαρώνων, των πατριαρχών της παράταξης.

 

Η τοπική κοινωνία διερωτάται, αν οι τρεις συγκυβερνητικοί βουλευτές με το ναι σε όλα, την υπερψήφιση των προαπαιτουμένων της φοροκαταιγίδας, κοιμούνται ευχάριστα, έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους, ψηφίζουν υπεύθυνα, χωρίς πιέσεις, θα μπορέσουν να τους κοιτάξουν κατάματα, να τους επισκεφτούν, να μιλήσουν για το “κατόρθωμα” τους στα καφενεία της πόλης και των χωριών;

Η οργή ξεχειλίζει από όλες τις τάξεις των πολιτών για τα φορολογικά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, για τη φορολογία του αγροτικού κόσμου, το κλείσιμο επιχειρήσεων την αύξηση της ανεργίας, τα μεγάλα προβλήματα της υγείας και της παιδείας και για τις 100.000 ετήσιο μισθό -αποζημίωση των εθνοπατέρων χωρίς φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.

Ας θυμούνται οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…και έχει ο καιρός γυρίσματα, όπως λέει ο λαός μας.

Τα μεγάλα ΟΧΙ, ανέδειξαν τους μεγάλους άνδρες και επηρέασαν θετικά την πορεία των λαών και των κοινωνιών!!!

 

Τι έφερε στις αποσκευές του από την επίσκεψη του στην Τουρκία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τις συνομιλίες του με τους Νταβούντογλου και Ερντογάν;

Ο πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης για τη δημιουργία κέντρου ταυτοποίησης των μεταναστών στην Τουρκία δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας, αντιθέτως, η τουρκική πλευρά, πρότεινε τις κοινές περιπολίες του Αιγαίου από σκάφη των δύο κρατών, που απερρίφθη από την ελληνική πλευρά.

Αξιοσημείωτο το γεγονός του γιουχαϊσματος της ελληνικής ομάδος και του εθνικού μας ύμνου, παρουσία των δύο πρωθυπουργών από τούρκους φιλάθλους και η σιγή ιχθύος, παρά τους επικοινωνιακούς χαριεντισμούς των δύο πρωθυπουργών, από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πήγαμε για μαλλί και παραλίγο να γυρίσουμε κουρεμένοι από τη “φίλη” και γείτονα Τουρκία.

Ισως, γιατί μια ακόμα φορά, δεν πήγαμε προετοιμασμένοι, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα σε υψηλού ρίσκου συζητήσεις για τα εθνικά μας θέματα και το μεταναστευτικό, που ενώ είναι ένα μείζον ευρωπαϊκό θέμα, παραλίγο να το αναγάγουμε σε διμερές.

Η τριμερής συνάντηση σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, Τσίπρα – Νταβούτογλου υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίδας καγκελαρίου θα έχει τη σημειολογία του.

 

Ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποτελεί το μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία και τη χώρα.

Χάνοντας τις εκλογές το 2009 με συντριπτική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ο ίδιος παραιτήθηκε από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και καθόρισε, άνοιξε τις πολιτικές εξελίξεις της διαδοχής του.

Εκτοτε, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε κοινοβουλευτική παρουσία  στα πολιτικά τεκταινόμενα, παραμένει απλός παρατηρητής και θεατής στα έδρανα της γαλαρίας του κοινοβουλίου, αν και το κόμμα της ΝΔ βυθίζεται στην εσωστρέφεια, στα φοβικά σύνδρομα και η χώρα βιώνει τον πολιτικοοικονομικό Γολγοθά της, αδυνατώντας να διαβεί τον Ρουβίκωνα της.

Οι ηγέτες και τα πολιτικά κεφάλαια δηλώνουν παρών και στις εθνικές και οικονομικές κρίσεις, είναι επικεφαλής, είναι μπροστάρηδες στους αγώνες για έξοδο από τις κρίσεις, με όποιο προσωπικό πολιτικό κόστος.

Εσείς κ. Καραμανλή πότε περιμένετε να βγείτε ένα βήμα μπροστά και να προτείνετε θέσεις, λύσεις και όραμα για τη χώρα μας και την παράταξή σας;

 

fΟ αντιφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με ενημέρωσε ότι, ο δρόμος Ν. Κεσσάνης – Αβάτου, στο ύψος των λουτρών Ποταμιάς δόθηκε στην κυκλοφορία, με την κατασκευή νέας γέφυρας και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί σε λειτουργία και ο κόμβος των Πηγαδίων, ένα μεγάλο και φιλόδοξο έργο για την περιοχή.

Η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει είναι η φωταγώγηση του κόμβου από τη ΔΕΗ, που πιστεύει ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται με το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία και δε γίνεται καμία συζήτηση για το ξεπούλημα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αντί πινακίου φακής (5,5 δις ευρώ) όταν το 2013 είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί με 40 δις ευρώ.

Σήμερα η μετοχή της Γιούρομπανκ είναι 0,014 ευρώ, της Πειραιώς 0,012 ευρώ και της Αλφα 0,05 ευρώ.

Οι μικροεπενδυτές έχασαν την αξία των μετοχών τους και ζούμε εποχές ανάλογες με το 1999- 2001 με το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button