Τοπικά νέα

Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: “Η Κυριακή είναι αργία και ημέρα ανάπαυσης για τον εργαζόμενο και αποτελεί ιερό δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, δεν αμφισβητείται, δεν καταργείται, δεν θυσιάζεται”

            Με την παρούσα, εκφράζουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στην λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 αλλά και την κατάργηση της κάθε  Κυριακάτικης αργίας.

Η υποτονικότητα στο εμπόριο δεν οφείλεται στο οριοθετημένο ωράριο  λειτουργίας των καταστημάτων αλλά στα χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων που εξανεμίζονται από τα αλλεπάλληλα και ανεξέλεγκτα κύματα ανατιμήσεων και ακρίβειας.

Η Κυριακή είναι αργία και ημέρα ανάπαυσης για τον εργαζόμενο και αποτελεί ιερό δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, δεν αμφισβητείται, δεν καταργείται, δεν θυσιάζεται.

Αυτό που σήμερα λείπει από την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα μας βρεί αντιμέτωπους.

Εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων του Νομού εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση του θεμελιώδους εργασιακού κανόνα της Κυριακάτικης αργίας.

                                                Για τη Διοίκηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button