Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για δίκες των ναυτεργατών στην Π.Ε. Καβάλας

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Δικαιοσύνης

 

Οι βουλευτές Σταύρος Τάσσος, Σάκης Βαρδαλής, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου

 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τις δίκες των ναυτεργατών στην Καβάλα που δικάζονται λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, απαιτώντας την αθώωσή τους.

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Δικαιοσύνης

 

Οι βουλευτές Σταύρος Τάσσος, Σάκης Βαρδαλής, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου

 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τις δίκες των ναυτεργατών στην Καβάλα που δικάζονται λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, απαιτώντας την αθώωσή τους.

 

 Αθήνα 23/11/2015

Οι καταθέτοντες βουλευτές

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΑ ΑΘΘΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συνάδελφους ναυτεργάτες από την Καβάλα που δικάζονται τη Δευτέρα 23 και την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, για τη συνδικαλιστική τους δράση. Δικάζονται επειδή συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Επειδή υπερασπίστηκαν τη δουλειά με δικαιώματα και την ανάγκη για σύγχρονες, ασφαλείς, συχνές και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Διεκδικήσεις τις οποίες και εμείς έχουμε και για τις οποίες πολλές φορές απεργούμε και κινητοποιούμαστε.

 

Ανάλογες δίκες έχουμε στο νομό μας και συγκεκριμένα στην Ικαρία την ίδια μέρα.Τέσσερις δίκες, με 17 εργαζόμενους, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκλεγμένους στο ΕΚΣ και σε σωματεία, αιρετούς (εκ των οποίων και ο Δήμαρχος Ικαρίας). Μία από αυτές τις δίκες είναι για κινητοποίηση του 2011 σε Πειραιά, Ικαρία και Σάμο, κατά την αναχώρηση και έλευση από τα λιμάνια μας, του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. Κινητοποίηση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά μας, την ασφάλεια στη θάλασσα και τα δικαιώματα των ναυτεργατών

 

Αυτό που προκύπτει από τέτοιες δίκες που έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα, είναι ότι πρόκειται για βιομηχανία διώξεων της εργατικής, συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.Πολλές απ αυτές γίνονται κατ’ εντολή του κεφαλαίου. Στόχο έχουν το ίδιο το ταξικό κίνημα. Τους εργαζόμενους και το λαό. Την οργανωμένη δράση ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που ασκείται. Την ποινικοποίηση των αγώνων. Την τρομοκρατία των εργαζομένων και του λαού. Την υποχώρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

 

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί κατά γράμμα το δρόμο της καταστολής και των διώξεων όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ετοιμάζει νέο νόμο που θα περιορίσει ακόμη περισσότερο συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Έχει σαν στόχο να περιορίσει, τρομοκρατήσει και καταστείλει όποιον αντιστέκεται και οργανώνει την αντεπίθεση ενάντια στην βάρβαρη πολιτική που ασκεί, η οποία βουλιάζει το λαό και σώζει τα μονοπώλια.

 

Τους βεβαιώνουμε ότι οι στόχοι τους αυτοί θα πέσουν στο κενό. Όχι μόνο δεν πρόκειται να μας γονατίσουν αλλά οι όποιες δυσκολίες μας ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο. Το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού θα λάμψει και θα γίνει νόμος.

 

Καταγγέλλουμε τις διώξεις των ναυτεργατών στην Καβάλα και εκφράζουμε αλληλεγγύη και στήριξη. Απαιτούμε την αθώωσή τους. Καλούμε το λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα ζητήματα. Να δυναμώσει τα Σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, ώστε οργανωμένα να αντιπαλεύει τις επιθέσεις που δέχεται στο σύνολο της ζωή του και οι οποίες θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. Να οργανώσει τη δική του λαϊκή αντεπίθεση με στόχο να δυσκολεύει τους σχεδιασμούς των καπιταλιστών και των πολιτικών εκφραστών τους. Με στόχο την οριστική απαλλαγή από το σάπιο εκμεταλλευτικό τους σύστημα.

 

 Η Διοίκηση


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button